czarny

(18 wyników)
  • Mam nadzieję, że są tu psycholodzi i zajmą stanowisko. Mój syn 3,5 roku jak koloruje to zawsze wybiera czarną kredkę. Mówi że to jego ulubiony kolor, buty kupował czarne, plecak czarny itp. Rozróznia kolory, bo potrafi prawidłowo je nazwać. Jest dzieckiem pogodnym, nie ma zmienności nastrojów. Zastanawia mnie czy poprost lubi ten kolor czy może to z czegoś wynikać. Macie jakieś doświadczenia z tym związane?
  • Nareszcie coś zaczęło się tam dziać. Wszyscy się zbuntowali. No oprócz Tomka. No i dobrze. Powinien zagarnąć ten milion. On potrzebuje kasy. Niech wygra. Powiedzieli na wizji, że to rąbnięty program. No i fajnie. Nareszcie można pooglądać. Houk
  • "Gdyby nie holokaust, Żydów byłoby dziś 40 milionów zamiast 13 milionów".I co, i nic-wszyscy żałują, płaczą, nienawidzą itp. A jakie reakcje gdyby to samo powiedział ktoś z kręgu np. neofaszystów? Że " chwała nazistom" albo jak?
  • Pamiętacie o pysze. Pamietajcie, bo ona o was tez pamięta. A im więcej pychy tym lepiej dla kudłatego rogatego, podstępnego. Dla niego pycha to jak wilgoć i ciepełko dla bakterii. Tak mnie ostatnio wytarmosiło, że popamiętam długo. Rozgladajcie sie i nie dajcie sie zwiesc, ze to co was szczypie to przypadek, zbieg okoliczności. Nie mówcie , że się czarnego nie boicie, bo wam przykopie tak, że popamiętacie.
  • witam, chcialbym sie dowiedziec czy moze ktos z was ma podobny stosunek do swiata. Mianowicie-jak w tytule- mam sklonnosci do przesady, nie potrafie lapac, byc, myslec ani dzialc w sposob wyposrodkowany czyli, zalozmy, szary. Nic ani nikt nie jest mnie w stanie nauczyc czy zmusic abym niekoniecznie: byl w czyms ekspertem lub nie robil tego wcale, kochal albo nienawidzil, pracowal do oporu albo lezal kompletnie do gory brzuchem itp itd itp.... Po prostu stany emocjonalne, moj odbior ...
  • Mamusia psycholog ogląda rysunek dziecka na przedszkolnej wystawie: "Kochanie, czy naprawdę jesteś tak nieszczęśliwy...Tak Ci żle kochanie jest w domku???????" (Domek miał czarny dach, czarne okna i czarne drzwi - i wogóle był cały czarny) I drugi przykłąd: Moje dziecko kiedyś kochało rysować kable Panie przedszkolanki wietrzyć zaczęły już jakąś aferę - te kable, kable...??? (czy od żelazka może...???) Stanęły we dwie i zapytały: A dlaczego X rysuje ciągle kable, proszę ...
  • Moja mama, miłośniczka Romka G. i jego ojca stwierdziła, że "Ona nie pochodzi od małpy" gdy moja siostra tłumaczyła, czym są atawizmy w postaci owłosienia u człowieka. Miałyśmy ubaw po pachy (ogolone, na szczęście :-) Żydzi są źli i "rządzą światem". Homoseksualizm jest chorobą albo zboczeniem. Aborcja jest złem skazanym na potępienie przez Boga albo formą antykoncepcji. Przemoc domowa jest "dozwolona" przez społeczeństwo albo wychowanie bezstresowe i brak granic są ok. Wolne związki s...
  • bo tam wykuwa sie model tego co DOBRE i tego co ZLE w tym swiecie. W Nadzafie wre. Sluchajcie: ZOLNIERZE AMERYKANSCY otoczyli BOJOWKARZY SZYICKICH Silniejsi maja zolnierzy, czyniacych DOBRO. Slabsi maja bojowkarzy, partyzantow, guerillas, polnishe banditten i terrorystow czyniacych ZLO. Hej, jak fajnie zyc na tym swiecie, gdzie wszystko jest jasne ...
  • lisy przewaznie sa rude zwlaszcza tomasze nie wiem czemu, ale takie cos narzuca mi sie po piatkowowieczornym programie tv, gdzie prezenterzy w innych programach ubrani byli powaznie, mieli stonowane krawaty etc, a redaktor lis zalozyl garniturek przedsiebiorcy pogrzebowego i czarny jak wegiel krawat, coby gestem poplakac jeszcze przed smiercia papieza. cus mi smierdzi. no to tyle
  • Obserwuje od dluzszego czasu dyskusje osob, ktore zdradzaja odmienne postrzeganie swiata: Czarno-biale badz tez z zycie wszelkimi odcieniami szarosci. Czy widzenie swiata w szarosciach jest konformizmem, raalizmem czy tez wlasciwa opcja w zyciu? czarne i biale, dobro i zlo, deszcz i slonce - czy w zyciu nalezy kierowac sie jedynie wartosciami tak jednoznacznymi? nie zabijaj - ktos kogos smiertelnie potracil samochodem nie ze swojej winy - czarne - biale? wyglodzone dziecko ukr...
  • Dr Jakość i Mr. Cham Dr Jakość, biznesmen w dużej firmie korporacyjnej, był wielce szanowanym człowiekiem. Doszedł do czegoś. Zawsze chodził w dobrze skrojonym garniturze, dostojny, wypachniony perfumami najlepszych marek. Wszyscy kłaniali mu się w pas, w końcu to gość. W kościele siadał w pierwszym rzędzie. Na koncertach zresztą też. Otrzymał wiele nagród i dyplomów. Bywał na najlepszych salonach świata i brał udział w prestiżowych balach charytatywnych. Urlop spędzał albo na Ha...
  • A ja grzecznie sie pytam, kto mi powie co to jest rasizm. Jaka jest granica miedzy rasizmem a zdrowym rozsadkiem.I ja tu sie ma moralnosc do calego tego problemu.
  • Zwracacie uwage na to jakie kolory was otaczaja? Na to jak światło wydobywa barwy? Gdy czasem robię porządki w szafie zauważam jak ze są takie ciuchy kupione w zbliżonym czasie, które sa w jednym kolorze. I nie ma to NIC wspólnego z moda. Raczej chyba z wewnetrzną potrzeba otaczania sie tym a nie innym kolorem. To samo dotyczy kolorów ścian, tkanin, obrazów we wnetrzach w jakich przebywam. Teraz jeśli mam wybór - moimi barwami sa żółty, pomarańczowy i czerwony. I co ciekawe c...
  • Czy ktos z was jest w takim zwiazku, ze jedna strona jest na przyklad czarna. Na poczatku taka innosc moza fascynowac, ale zastanawiam sie jak sytuacja wyglad po paru latach. Czy taki zwiazek moze sie udac? Czy da sie jakos zalagodzic problemy zwiazane z twz. roznicami kulturowymi?
  • Czuje sie fatalnie.Nic mi sie nie chce,tylko siedze w domu,mysle,czuje sie nie potrzebna,moj zwiazek sie rozpada,nie mam przyjaciol,nie mam na nic sily.Ciagle chce mi sie spac,mam straszna hustawke emocjonalna,nawet sloneczny dzien mnie nie cieszy,nic ,mnie nie cieszy,czarno widze swoje zycie.
  • Czy to jest cena spotykana ??? Czy przypadkiem nie ZA DUUUUUUUUŻO ??? TYLE PIENIĘDZY ??? Fakt, świetny specjalista.
  • jak sie poczuc?
  • jesień(9)

Kocham jesień, a czy ona mnie? Trudna to kochanka, trudny wyjątkowo tego roku ma charakter. Dokucza mi, a ja ją mimo wszystko - kocham. Jest i nie ma na nią rady. Uciązliwa Miłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się