czarny

(20 wyników)
  • Klamka zapadła. po rozpatrzeniu za i przeciw zdecydowałam sie na czarny blat granitowy do kuchni. Teraz pytanie - jaki kolor zlewu (podwieszanego) - biały czy czarny lub szary? Widziałam fajne połączenie czarnego blatu z białym. Czarnego z czarnym nie. W grę wchodzi zlewozmywak granitopodobny (Schock, Blanco itp). Podpowiedzcie dobre kobiety... Teraz mam u siebie szary Teki i jestem z niego zadowolona...
  • mam filtr Brita, od paru dni mam w dzbanku czarny "piasek" wyciągałam filtr, przelewałam kilka razy wodę ale to nadal wylatuje razem z wodą. nie chcę takiej pić bo nie wiem czy nie szkodzi. co może być powodem?
  • Czy mozecie podpowiedziec mi jak skutecznie i łatwo odczyścić zakurzony czarny płaszcz wełniany?
  • Wiem, że to nie forum Kuchnia, ale mam do WDPD zaufanie bezgraniczne.:) Jak w temacie- chciałabym przerobić bez na sok, ale nie mam sokownika i pożyczyć też nie mam od kogo. Przepisy, które znajduję w necie uwzględniają niestety użycie takowego, a ja w kwestii przetworów jestem dopiero raczkująca i wolę nie eksperymentować. :) Wiem, że soki można robić zasypując owoce cukrem i odstawiając na jakiś czas, ale wydawało mi się, że chodzi o owoce miękkie, np. truskawki- nie wiem, czy bez też możn...
  • Jaki jest w utrzymaniu? Czy łatwo się zarysowuje? Ja mam taki w swej kuchni od niedawna i zauważyłam na nim delikatne rysy niewiadomego pochodzenia. Trafił mnie szlag, bo miał być niemal nie do ruszenia :) Potrzebuję zatem sprawdzić, czy wszystkie czarne blaty tak mają, czy ktoś mnie nabił w blat :)
  • mam takie fajne czółenka z Deichmana, skórzane i wygodne....tyle że srebrne:/ Czy macie jakiś patent zeby je przemalować po bożemu na czarno?
  • Czesc, mam 2 czarno- biale bluzki. Po kilku praniach biel zrobila sie szara. Czy ktos zna sposob jak ja rozjasnic? Dziekuje za odp.
  • Podpowiedźcie proszę, jak można wyprać ubrania czarne z białymi wstawkami? Np. koszulki mojego męża są czarne i mają dodatkowo białe mankienty przy rękawach i przy szyi. Po jakimś czasie białe - szarzeje i wygląda na brudne. Piorę w 30 (czasem 40) st C. Macie jakieś pomysły/patenty? Dziękuję
  • Drogie WPDP doradźcie mi proszę, w tym temacie. Mam kilka bluzek pseudo-warstwowych - typu czarna bluzka-białe rękawy. Ponieważ piorę je z ciemnymi rzeczami, siłą rzeczy białe fragmnenty zszarzały. czy mogę je w jakiś prosty sposób wybielić, nie niszcząc ciemnych części??
  • Proszę o pilną radę - czy matka panny młodej może na ślubie cywilnym (tylko takowy na razie) być w czarnej sukience z czarno-ecru żakiecikiem? Beżowo-czarnej sukience z czarno-beżowym żakiecikiem? Czy w biało-czarnej sukience z czarnym żakiecikiem? Po uroczystości obiad w małym gronie. Wymienione stroje: eleganckie, acz skromne i stonowane. Nie mam czasu, a i kasy szkoda. Szafa i tak pęka, może nie w szwach, ale w złączach... Wymienione stroje są nowe i nie były noszone. Kupione, otrzymane,...
  • spodobała mi się biało czarna spódnica chodzi za mną i mam dylemat bo nie mam ani białych ani czarnych sandałów mam brązowe czy ten kolor bedzie pasował do tej spódnicy?
  • witajcie drogie WDPD macie może jakieś sprawdzone sposoby jak odświeżyć czerń ubrań? 3/4 mojej szafy ma właśnie taki kolor i niestety blakną w praniu... do tej pory kupowałam w pasmanterii czarny barwnik do tkanin i je farbowałam, ale ze względu na ilość ubrań to praca na cały dzień (to cały gotowanie, solenie, płukanie i to wszystko ręcznie). może znacie jakieś prostsze sposoby?
  • Zaraz wytłumaczę o co chodzi- prowadzę niewielka firmę, wszystko robię zgodnie z prawem, na wszystko faktura, podateczek w ząbkach, zus tak samo wysyłam co do dnia i...wyszłam kolejny raz chyba na frajerkę. Nie będę pisać co to za branża, ale to dosyć małe środowisko i wiele osób w Polsce zna się, każdy walczy o klienta, wiadomo jak jest i dowiedziałam sie, że kilka osób z branży tą samą pracę która ja wykonuję zgodnie z przepisami (umowa itd) robi"na czarno" (bez umowy, bez faktury), a co za...
  • ... czyli z konglomeratu. Chciałabym z firmy Teka, biały albo czarny. Czy one są praktyczne? Jak wyglądają po dłuższym czasie intensywnego używania? Dają się doczyścić? Doradźcie, Drogie Dziewczyny i Panie Domu. Pozdrawiam, Sjanna
  • Podpowiedzcie drogie koleżanki co zrobić,żeby nie puszczały koloru.Słyszałam że należy wypłukać w wodzie z octem,ale jakie proporcje?woda ciepła czy chłodna?jak długo moczyć?A może jakiś inny sposób.Dzięki z góry za rady
  • Czym skutecznie usunąć plamy z czarnego atramentu na błękitnym ręczniku do którego łapy z tegoż wytarł wczoraj mój syn. Syna mam ochotę poddusić a ręcznika mi szkoda, bo to jego ulubiony ze Spongebobem. Niestety plamy nie komponują się z grafiką.
  • Witam kobietki i prosze pomozcie. Kupilam sobie czarny sweter.W sklepie nie spojrzalam na metke jak go prac,bo pewnie bym go nie kupila,gdyz nie chce stac sie niewolnica jednego sweterka.Piore wszystko w pralce i do tej pory nie mialam wpadek,ale tu nie wiem czy ryzykowac. Sklad:88% acrylic,10% nylon,2% spandex(cholera wie co to..) -Prac na lewej stronie,recznie w zimnej wodzie,nie wykrecac,nie moczyc,nie wybielac,nie suszyc w suszarce.Suszyc rozlozony plasko,prasowac chlodnym z...
  • ...praktykę oczywiście :-) Bardzo lubię czytać/oglądać pomysły na dobrze zorganizowany dom i zadowolona panią domu, ale w praktyce jest z tym różnie :-/ Czy są tu jakieś czarne owoce, którym trudno idzie przeobrażanie się w WDPD?
  • Słuchajcie,w kupionym właśnie mieszkaniu jest w kuchni (bardzo ładnej z resztą) taki czarny zlew z jakiegos rodzaju plastyku.Nie jest to żaden konglomerat.A że jest czarny a poprzedni własciciele doprowadzili go do upadku to trzeba go ratowac,na nowy nie ma kasy!Jest przede wszystkim mocno zakamieniony.W5 ten do łazienek nie dał rady.Co jeszcze?
  • Hej, Mam z moją 5 letnią pralką Candy (ładowana od góry) taki problem: Na gumie wokół bębna od jakiś 6-8 miesięcy zaczyna się zbierać jakiś czarny osad. Nie mogę tego domyc zadnym dostępnym w domu detergentem. NA moje - to jakiś grzyb. Po praniu staram sie zostawiac uchyloną pokrywę, osuszam gumę, żeby się nie zbierała woda/wilgoć, a to coś na gumie najwidoczniej... żyje :( Z miesiąca na miesiąc jest coraz większe i coraz okropniej wygląda. Miała któraś z Was podobny proble...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się