czarny

(20 wyników)
  • Nie rozumiem po co robiło sie kiedyś filmy czarno-białe! Uzyskanie takiego efektu musiało kosztować majątek! (tworzenie czarno białych dekoracji, charakteryzacja aktorów na czarno biało, odbarwienie całych miast itd) Dobrze że ktoś kiedyś poszedł po rozum do głowy i zaczął kręcić filmy kolorowe dając tamę marnotrawstwu pieniędzy i niszczeniu środowiska (odbarwianie chemiczne całych lasów i zbiorników wodnych). Na szczęście gdy teraz ktoś ma kaprys aby stworzyć czarno biały film nie musi...
  • Wszystkich wielbicieli czarnego jak noc humoru zapraszam na stronkę www.tylkomrok.pl/ :)
  • Macie jakieś ulubione kawały, obrazki, filmy? Podzielcie się! Ja uwielbiam czarny humor, a za jednego z jego najwybitniejszych twórców uważam Gary'ego Larsona. Tutaj trochę jego obrazków: www.kazet.bial.pl/2002_09/gfx/larson08.gif www.kazet.bial.pl/2002_09/gfx/larson03.gif www.kazet.bial.pl/2002_09/gfx/larson04.jpg www.funpic.hu/en.picview.php?id=7098&c=10&s=dd&p=3 www.funpic.hu/en.picview.php?id=6879&c=10&s=dd&p=18 ten jest powiedzmy ciemnoszary, ale i tak fajny :) www....
  • Przychodzi jasioi mowi -Mamo Dostałem 5 -I tak masz raka OBAMA MA OBA
  • zawsze mieli niesamowite teksty, ale czarny śnieg, który lepi się do ust, "dopóki nie ma cię tu", o co chodzi? nie ogarniam tego, proszę jakąś Mądrą głowę o pomoc.A jak będzie "tu" to mu ten śnieg zdejmie? zliże? czemu czarny i to śnieg? Ale cóz, wszak " Mona Lisą byłaś mi..."
  • czarny humor mi się włączył Pamiętacie dowcip o ty że jesteśmy jedynym krajem na świecie który ma zapasowa kopię prezydenta ?? Wykrakali!!
  • Pojemnosc 2l, Opel Vectra B, szyby nieprzyciemniane ale za to czarna skora na siedzeniach. Kupilem go po to by wozic ja, ale rowniez jezdzic do pracy. Zawsze chcialem miec takie cos.
  • Znacie taki....?
  • A może są tu fani czarnego humoru? Mały niedźwiadek w środku zimy przybiega do dziadka i krzyczy: dziadku, dziadku pobaw sie ze mną. Stary niedźwiedź oburzył się, że jest srodek zimy, czas snu, ale mały nalega: dziadku, zrób teatrzyk! Dziadek uległ, wylazł z łóżka, wygrzebał z pod niego dwie czaszki i założył na łapy jak pacynki -Panie docencie, co tam się w krzakach rusza? -Eee, to na pewno swistaki, panie profesorze Włoskie miateczko, grupka dzieci gra w piłkę. Nagle z jednego...
  • Zbliżają się wybory, politycy obiecują, ludzie głosują...
  • CZARNE oczy CZARNA msza CZARNA magia CZARNA owca
  • -mamusiu w szkole dzieci się ze mnie smieja, że mam duże zęby -wcale nie masz dużych zebów synku, ale przestań już mówic, bo mi podłoge porysujesz! --------------------- -mamusiu dzieci sie ze mnie smieja, bo mam dużą glowe -nie masz Jasiu dużej glowy, a teraz weź swój berecik i przynieś mi w nim 10 kilo kartofli ------------------------ -mamusiu dzieci mówia,że mam długa szyję -nie masz długiej szyi, a teraz wyjrzyj przez komin i zobacz czy tatus już wraca -----------------------...
  • W szkole, na lekcji polskiego, nauczycielka się pyta uczniów, kto powie zdanie z ptakiem. Zgłasza się Jasiu: - Dziś tata z pracy wrócił nawalony jak szpak. - Jasiu, a z dwoma ptakami? - myśląc, że Jasiu odpadnie. - Dziś tata z pracy wrócił nawalony jak szpak i wywinął orła. Już skonsternowana: - Jasiu, z trzema to już nie powiesz. - Dziś tata z pracy wrócił nawalony jak szpak i wywinął orła, po czym puścił pawia. - Jasiu, a z czterema? - Dziś tata z pracy wrócił nawalony jak szpa...
  • Czy ktoś kiedyś dokonywał tego typu (choćby nawet przybliżonych) obliczeń?
  • Dziś na mój, adres przyszło zawiadomienie z poczty, aby mój ojciec w terminie tygodniowym, dotarł na pocztę z dowodem osobistym celem "złożenia oświadczenia o spełnieniu wrunków do korzystania ze zwolnienia od opłat abonamentowych" .Dodam tylko, że mój ojciec już sześć lat nie żyje.Dlatego proszę was forumowicze odpowiedź, jaką mógłbym przesłać w imieniu taty poczcie , sam może nie jestem aż takim śmieszkiem i dlatego proszę was o pomoc .Rozumiecie coś z rodzaju czarnego humoru.Przy ok...
  • Hej! Ma ktoś może albo wie gdzie mozena kupic film Pippi Langstrumpf? Pamiętam, ze byl czarno-bialy, emitowany juz dawno temu w telewizji. Nie insteresuja mnie filmy animowane i zadne unowoczesnione wersje. Pozdrawiam
  • Rozmarzyłam się.. Pamiętacie kryształowe ryby na kredensach w "ubrankach"? U mojej babci stała na honorowym miejscu! Ubranko było usztrykowane z jakiegoś sztucznego włókna, lekko skrzypiało przy dotykaniu.. Nie wspomnę już o całych kolekcjach kryształów w meblościankach. A jakim hitem na spotkaniach rodzinnych był osioł z papierosami w środku! Podnosiło mu się ogon i hyc! Wyskakiwał z tyłka papieros :) Dorośli mieli nie mniejszą uciechę od dzieci. Ale największym hitem, o jakim słysz...
  • Miasto powoli budziło się do życia. Śnieg padał cała noc, po zaułkach smętnie przemykały wychudłe żuki gnojaki. Zima spowodowała zastój w interesie, żuki nie mogły toczyć swych kulek. Jeden nieborak próbował utoczyć ze śniegu kulkę. Toczył kulkę przez ulicę. Gdy nagle jak z zakrętu wypadł czarny mechaniczny potwór. Żuk przyspieszył proces turlania kulki, nerwowo pchał do przodu, ale kulka zaczęła się obracać w miejscu. Błyszczący Star w kolorze czarnym zbliżał się co raz bardziej....
  • Ostatnio słyszałam,ze jakiś murzyn złożył wniosek ,żeby zakazać w Polsce używania słowa MURZYN,gdyż wg niego jest ono obrażliwe. Co za bezczelny murzyn, przyjeżdża do kraju gdzie na murzyna mówi się murzyn już od średniowiecza i próbuje zmieniać język polski.Już by nie można było opowiadać dzieciom wierszyka "murzynek Bambo w Afryce mieszka, cały jest czarny ten nasz koleżka" bo groziła by za to kara za obrażanie murzyna, o przepraszam nie murzyna ...hmmm tylko kogo.??? nigera? cz...
  • Nie, nie jestem rasistką. Inspiracją do założenia tego wątku jest przeczytany na tym forum kawał o Murzynach i Mulacie - jeden z najlepszych kawałów, jakie w życiu słyszałam. Może więc i inne są takie dobre?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się