Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      dawca

dawca

(7 wyników)
    • Chcą ratować życie, tymczasem narażają innych na utratę zdrowia. Leśnicy oraz osoby ukąszone przez kleszcze oddają honorowo krew, przez co mogą roznosić niezwykle groźną chorobę - boreliozę. Wielu lekarzy i specjalistów lekceważy jednak zagrożenie, na alarm biją tylko nieliczni. Nieleczona borelioza może prowadzić do zaburzeń psychicznych, drżenia rąk, zaburzeń pracy wątroby, przewlekłego zapalenia stawów, zapalenia mięśnia sercowego, a w skrajnych przypadkach - do śmierci. U siostry ...
    • zamierzam zwiekszyc dawke, nie wiem jak moj organizm na to, moze ktos mial doswiadczenia z 4 g / doba ?
    • Czy zastanawialiscie sie kiedys nad tym na co jest badana krew w punktach krwiodawstwa bezposrednio po pobraniu? Ciekawe ile osób do tej pory oddało krew bedac nieswiadomym, ze maja borelioze lub jakas koinfekcje? Ile osób na swiecie sie przez te "honorowe" gesty zaraża...? Nie wydaj mi sie ze po pobraniu krwi od kazdej osoby robia PCR w kierunku boreliozy, zeby sprawdzic czy dana osoba ma tudzież nie ma borelki. Nie wiem dokladnie jakie badania robia, ale nie widaje mi sie ze na kazda osobe ...
    • Witajcie, to znowu ja.Poczytałam FAQ i doczytałam się, że po podaniu cefalosporyny reakcja herxeimera pojawia się ok 72 godz po podaniu i potwierdza skuteczność leczenia. Od 29.X. zażywam Zinnat 2x500g i nic ??? Nie maiałam tej reakcji. We wcześniejszym leczeniu ok 1,5 roku temu - to był Unidox, reakcja była. I co teraz w tej sytuacji???
    • witam ugryzl mnie jakies 2-3 tyg. temu. teraz pojawily sie typowe objawy - chyba - jt. 1. czerwien w miejscu ukaszenia 2. bole miesni (jak przy grypie) 3. stan podgoraczkowy (do 38st.) Co sadzicie robic? Lekarz - nie spacjalista - zapisal mi Doxycylinum 2 x 100 mg /doba przez 7 dni. Czy to starczy ? Kiedy robic test? Jakiej specjalnosci lekarz sie tym zajmują?
    • Pod koniec września 2005 męża ukąsił kleszcz, po usunięciu go przez ponad m-c utrzymywała się ok.1cm. plamka,która następnie urosła do ok.6cm. średnicy.Taki stan utrzymywał się przez ok.2 m-ce.Nie było i do dzisiaj nie ma żadnych objawów,więc zbagatelizowałam to.Tuż przed Sylwestrem na Discovery leciał program o różnych paskudztwach żywiących się krwią człowieka i zobaczyłam, że rumień to już jeden z objawów boreliozy.No i jestem w kropce.Ten rumień powoli nikł i w tej chwili jest już właściw...
    • borel + bartonella + mykoplasm. pneu Proszę o radę. Czy na taki zestaw nie wystarczyłyby duże dawki doksycycliny... dość dobrze się czułam na monoterapii , nawet w małej dawce 300 mg na dzień. Po zmianie na rovamycyne - poczułam się gorzej.... A jeśli już biorę rova to w jakiej dawce... bo moja lekarka jest bardzo odszczędna w dawaniu antybiotyków i dała mi dawkę podstawową 6 j.m na dobę Proszę o wszelkie rady jak leczyć taki zestaw koinfekcji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się