Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      dawca

dawca

(12 wyniki)
    • Witam, mam pytanie : chciałabym zostać honorowym dawcą szpiku. Czy ktoś z was może miał już okazje oddać szpik? Jak to jest, jak się czujecie, jakie jest z tym związane ryzyko. Dużo na ten temat już przeczytałam, ale chciałabym usłyszeć coś od tych, co już to przeżyli.
    • Witam, jestem młodym 27 letnim,zdrowym i wysportowanym facetem, słyszałem ,że w Polsce brakuje dawców nasienia albo nasienie jest kiepskiej jakości, ja mam dobre wyniki wiec chciałbym zostać dawcą, gdzie się udać, zadzwonic, ile za to płacą i czy da sie wyrzyć z tego? Masturbuję się regularnie codziennie więc szkoda by się marnowało:), jestem z trójmiasta,pozdr.
    • Chciałabym zapytać czy są jakieś przeciwskazania do bycia dawcą szpiku ? chciałabym się wpisać w rejestr dawców ,tylko nie wiem czy mogę , dodam że nie mogę być honorowym dawcą krwi ze względów zdrowotnych. Czy kłopoty zdrowotne ( trwałe) już zkreślają mnie z jakiejkolwiek pomocy innym?
    • MOZE TUTAJ KTOS MI POMOŻE???? Może ktoś z Was się orientuje gdzie można w Warszawie zrobic tatuaż znaku nieskoczoności by stać sie dawcą narządów??Jakies adresy telefony??? dziekuje za informacje
    • Chcę zostać dawcą szpiku,na czym polega jego pobranie?
    • No i jestem potencjalnym dawcą ..... mam nadzieje że kiedyś komuś pomogę przeżyć Mam kilka przyziemnych pytań do znawców tematu. Niezależnie od odpowiedzi nie zrezygnuję z pomocy choremu ale jestem jednak ciekawa jak to jest w Polsce zorganizowane... i jak są motywowani potencjalni dawcy... - czy oddanie krwi obwodowej do separacji komórek krwiotwórczych może odbywać się w najbliższym mi odpowiednim punkcie krwiodawstwa czy tak jak przy pobraniu szpiku, muszę dojechać do miejsca pobytu ...
    • nie wiem czy fachowo nazwalam ten dokument. chodzi mi o to gdzie nalezy wypelnic dokument, ktory podpisalabym, ze chcialabym po smierci przekazac swoje organa dla osob ich potrzebujacych. bede wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam
    • Zainteresował mnie taki artykuł: edition.cnn.com/2008/US/03/24/NotDead.ap/?imw=Y&iref=mpstoryemail Wygląda to bardzo źle. Jeśli nie ma przekłamań to żywy człowiek został uznany za zmarłego i przeznaczony do pobrania od niego organów. Twierdzi nawet, że słyszał jak lekarze orzekali, że już nie żyje. Jak mógł nastąpić taki błąd?
    • Podobno przepisy zabraniaja oddanie kawalka swojej watroby komus jako przeszczepu. Ale nerke swoja to juz mozna oddac?... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8262595,6_letni_Tomek_po_przeszczepie_watroby.html
    • Tak sie zastanawiałem. Czy wydaje sie wam, ze w naszym kraju brakuje krwi i honorowych krwiodawców ? Wczoraj byłem oddać krew i oprócz mnie były tam jeszcze 2 osoby. pozdro A
    • mam pytanie, jakie warunki mam spełnic, gdzie sie zgłosic, jakie badania wykonac, by móc oddawac krew ? i co jeszcze jako zwykły obywatel moge zrobic by było przydatne społeczeństwu ?? dziękuje
    • jak sie na to zapatrujecie? wiecie gdzie mozna wyslac taka deklaracje? podajcie adres

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się