dawca

(5 wyników)
  • Niewiem czemu, ale analizując swoją chorobę i niedopatrując się innych przyczyn przyszła mi taka myśl. W 2003roku po skomplikowanym złamaniu miałam operacyjnie łączony obojczyk i ponieważ ubytek kości był zbyt duży, zdecydowano się na dołączenie wiórów okosnej z banku kości. Czy ktoś bada w takim banku próbki pod wzgledem nowotorów? Czy ktoś miał doczynienia z podobnym przypadkiem?
  • Mojej kolezanki znajkoma ma bialaczke. Jej stan pogorszyl sie ostatnio,komorek rakowych jest juz bardzo duzo. Dziewczyna jest mloda 28 lat : ( POtrzebny jest dawca. Chcialabym sie zapytac jakie warunki trzeba spelniac zeby zostac takim dawca?Wiem ze nie kazdy moze i wiem ze badania sa kosztowne,ale ja jestem mloda zdrowa i chcialabym sprobowac.Gdzie mam sie udac?Gdzie szukac podstawowych informacji dla potencjalnych dawcow?Prosze o jakis link, adres,telefon. Czas ucieka a chcemy po...
  • Niestety wczoraj przyszło pismo z Włoch, że dawca nadal nie wyraża zgody na oddanie szpiku. Jak już pisałem kolejny przeszczep od innego dawcy nie wchodzi w grę ponieważ jest duże ryzyko...i w Klinice w Katowicach wykonano tylko jeden taki zabieg.Z tego co słyszałem to robią takie przeszczepy na "zachodzie", jednak jak wiadomo to kosztuje. Stąd też moje pytanie. Czy ktoś wie ile kosztuje przeszczep zagranicą????
  • Operacje są odraczane z powodu braku krwi. Ambulans krwiodawstwa ma być podstawiony jutro-06.07.06 a krew ma być przeznaczona dla pacjentów Centrum Onkologii- czyli chorych na raka.Ambulans będzie oczekiwał na dobrowolnych dawców w godzinach 10-15. Piszę tego posta dla wszystkich zainteresowanych- wiadomość można potwierdzić w Centrum Onkologii- organizatorem jest Zakład Chemii Klinicznej Centrum Onkologii. Post ten umieściłam na kilku forach, może kogoś to zainteresuje?
  • Witam... Jestem jedną z osób które bardzo często odiwedzają to forum, czytają, współczują, modlą sie o chorych.Ale od pewnego czasu nie widze wpisów, informacji na temat Patryka, Marzenki i mamusi magdaszek. Kochani, co sie z Wami dzieje? - czy macie sie dobrze?-jakie macie wyniki badań-polepszyły sie? A może ktoś z Was, moi drodzy wie co u nich? Pzdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie, modle sie za Wasze zdrowie i życze dużo wytrwałości, siły...jestem z Wami.edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się