dawca

(3 wyniki)
  • Witam, w kwietniu miałam podaną pierwsza dawkę radiojodu. Zniszczyła, tzn. zadziałała tylkko na 50% tarczycy. Nie miałam żadnych dolegliwości, czułam się dobrze. Teraz, ponownie otrzymam 2 dawkę. Czy mogą wystąpić jakieś niepożądane objawy? Pytam się , bo kolezanka po 2 dawce miała spuchnięte ciało, nogi odmawiały jej posłuszeństwa...
  • Chciałabym abyście ocenili mój stan na podstawie wyników badań. Zacznę od tego, ze zawsze miałam nieregularne, obfite miesiączki, bladą cerę, suche, wypadające włosy, łamliwe panokcie, nerwowe usposobienie, niskie ciśnienie. Nie robiłam nigdy wcześniej żadnych badań hormonalnych. Jestem obecnie w bardzo wczesnej ciąży. Mam jednak wątpliwości odnośnie moich wyników badań: TSH 4,22 (0,25-5,00) FT3 5,50 (4,0-8,3) FT4 11,59 (9-20) Anty TG 217,9 N do 115 Anty TPO 23,73 N do 34 beta...
  • witam właśnie dostałam nową dawkę leku i mam brać Letrox100-2 x w tyg. i euthyrox 75 -5x w tyg. czy oba leki to samo i rożni ich tylko dawkowanie czy Letrox pomoże mi pokonać niedoczynność i dużą nadwagę? kuracja jest przepisana na 4 m-ce. opisałam to dość chaotycznie ale mam nadzieje ze zrozumiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się