Forum Kultura Książki SF & Fantasy
ZMIEŃ
      demony

demony

(4 wyniki)
    • Szukam książek fantasy o aniołach i demonach. Są mi one potrzebne do prezentacji maturalnej.
    • No właśnie. "Antologia grozy". Na dzień dobry powiało mi grozą, jak zobaczyłem, że wśród autorów ma być EuMoron D. - i niestety miałem rację... "Valca Demona" jest gorsza nawet od "Likwidajcy". Do tego goście z FS oszczędzają na redakcji i korekcie ("Hieronimus Bosh" u Grzędowicza - o boshe mój...) - autor wyboru zaś bał się podać nazwiska, że nie wspomnę choćby o walnięciu wstępu. Obrazek na okładce i te w środku są OK, trzymają klimat, gorzej z liternictwem tytułu. DUŻO gorzej. Póki...
    • Jeśli ktoś z was już czytał, chętnie poznam opinie na temat tej antologii. "Demony" niezbyt mi się podobały, więc jestem ciekaw, czy kolejna w dorobku Fabryki jest lepsza.
    • Uwaga CivII maniacy na tej stronce www.favfly.fsworld.co.uk/rotk.html znajduje się znakomity scenariusz dotyczący bliskiego nam wszystkim Śródziemia , a konkretniej wydażeń dotyczących Trylogi. Cel jest chyba wszystkim znany : doprowadzić do zniszczenia jedynego, ale trzeba się spieszyć bo nieprzyjaciel gromadzi w Minas Morgul swe siły i zagraża Minas Tirith, trzeba też szybko wesprzeć Rohan w walce z potęgą Isengardu. Obydwie wrogie potęgi zagrazają wolnym ludom Śródziemia, cała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się