Gość: kosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:34 Jeśli ktoś z was już czytał, chętnie poznam opinie na temat tej antologii. "Demony" niezbyt mi się podobały, więc jestem ciekaw, czy kolejna w dorobku Fabryki jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki.jeden.tetrix Re: "Małodobry" 11.03.05, 11:45 Poziom, obawiam się, mniej więcej ten sam... Cudów się nie spodziewaj, już prędzej żenady. Pozdrowienia tj Odpowiedz Link Zgłoś
taki.jeden.tetrix Re: "Małodobry" 11.03.05, 11:46 A, byłbym zapomniał - okładka wygląda jednak lepiej (żeby nie było, że tylko marudzę) - szczególnie liternictwo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: "Małodobry" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:20 Witam Miałem sam zainicjować wątek poświęconemu Małodobremu, ale tak jakoś czasu nie stało. Ad rem - bardzo się zawiodłem na tej książce. Nie wiem, czy dobrym pomysłem jest umieszczanie w takich "składankach" opowiadań debiutantów lub początkujących autorów. Zakładam bowiem, że taki zbiór ma być kwintesencją tematu, a ten robi wrażenie łapanki i dostosowywania na siłę opowiadań do głównego tematu zbiorku. Nic odkrywczego nie znalazłem, a sam już niewiele pamiętam z tych opowiadań, choć czytałem je ok. dwóch m-cy temu. Muszę jeszcze zwrócić uwagę na Demony. Dla mnie wielkim plusem tego zbiorku było opowiadanie Grzędowicza, który zainteresował mnie swoją twórczością (wcześniej go nie znałem). Nabyłem jego Księgę jesiennych demonów i uważam, że znalazł on sobie miejsce na rynku. Z zainteresowaniem czekam na kolejne jego ksiązki. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: "Małodobry" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 12:29 Przeczytałem. Moje wrażenia - niektórzy zawodowcy sobie odpuścili, nie rozumiem psioczenia na amatorów. A skoro zwracasz uwagę na "Demony" i Grzędowicza, to zgadzam się, świoetnie pisze. Równie dobry był "Pocałunek..." w "Małodobrym", a cała ta antologia jest o wiele lepsza. Wkurza mnie to, że na przykład opowiadanie pana Piekary, podobnie zresztą jak w "Demonach" zostało tu opublikowane, mimo że teraz obydwa wyszły w jego nowej książce. A opowiadanie pana Kołodziejczaka , jakby nie było, też zostało reanimowane. Odpowiedz Link Zgłoś