Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      deski

deski

(221 wyników)
    • Co praktyczniejsze?Taras ma 3 stopnie i powierzchnię 18 m kw. Chodzi mi i o estetykę,wytrzymałość(zeby był na lata)?Czy na bruku rośnie mech, czy trudno utrzymać go w czystosci,czy nadaje się na taras ze stopniami (wejsciowy i nie tylko).Czy nie osiądzie?.Czy deska kompozytowa z czasem nie pokryje się mchem,nie zostanie "wydeptana"?Czy oba materiały nie są przypadkiem dobrym miejscem na mrowisko?!Jak po 10 latach wygląda taka deska a jak bruk klinkierowy. Co wybrać.Co Wy macie na swoich tar...
    • Witam Proszę o poradę. Chcę ułożyć deskę tarasową na balkonie. Ze względu na ograniczenia finansowe wybrałem modrzew, który położę na legarach. Mam pytanie, czy przed położeniem deski należy balkon wyłożyć papą, czy konstrukcję kłaść na goły beton ? z góry dziękuję na odpowiedź
    • Wykonawca zaczął mi kłaść deski sosnowe i zauważyłam, że na tych już położonych są zasinienia, drobne ale zawsze. On tłumaczy mi, że deski były suszone, ale przed suszeniem musiało się dostać trochę wilgoci i że to nic szkodzi, on to podczyści i będzie ok. Ale czy aby na pewno? boję się, żeby to się nie rozlazło, zastanawiam się czy nie zerwać tych desek i nie wypieprzyć ich razem z wykonawcą
    • poszukuje firmy ktora posiada w ofercie deski debowe i uklada je. deski olejowane+listwy przypodlogowe. dzieki za namiary na porzadne firmy :). Warszawa :) miejsce ukladania podlogi.
    • mam pytanie dotyczace bialej podlogi. Chcielibysmy biala. Myslelismy o malowaniu farba do podlog, ale jest 100tys opinii na temat jej trwalosci. Druga opcja to bielenie a pozniej polakierowanie. Czy sa bejce, dzieki ktorym mozna uzyskac praktycznie bialy kolor? Mozna uzyc np bialej farby akrylowej z woda jako bejcy? kilka warstw az do uzyskania odpowiedniego zabarwienia? I co z sekami? Przed malowaniem farba nalezaloby je odpowiednio potraktowac, nie wiem, jak to jest przy bieleniu. A moz...
    • planuje zrobic podloge z deski bambusowej,jak ona sie sprawuje,czy moze polozyc tradycyjna deske myslalam o jesionie lub sosnie
    • Witam !!! Chciałby ułożyć dekę trasową na swoim betonowym tarasie . taras zrobiony jest z bloczków betonowych - środek zalany betonem gotowym. Jakiej użyć izolacji żeby woda spokojnie spływała po tarasie ? Za wszelkie podpowiedzi dot. układania deski , wyboru drewna itp. będę wdzięczny . Pozdrawiam
    • Witam wszystkich i proszę o radę: mianowicie podłoga pokoju na parterze w domu drewnianym została ułożona deską sosnową 2,5 cm na starą podłogę (stara podloga ok 4 cm) . Nie nadawała się do cyklinowania, ponieważ miała zbyt duże ubytki spowodowane przez. korniki (na obrzeżach do 2 cm). Pomiędzy deski została wsunięta wełna mineralna Rockwool. I tu pierwszy problem - została wsunięta niemalże na styk (szczelina poniżej 1 cm). Drugi problem to brak folii paroizolacyjnej na wełnie. ...
    • proszę o wasze opinie, wady i zalety obu materiałów.
    • Witam przeprowadzając remont pokoju wykonałem wylewke z podkładu samopoziomującego antychydrydowego, mam zamiar położyć deskę litą na klej usłyszałem jednak opinie że podobno nienależy kleić podłogi na podkład antyhydydowy bo sie odwarstwia kruszy pod spodem itp czy to prawda czy mit:) ????
    • Jak to się sprawdza w praktyce ? co lepiej parkiet, deska b., czy dobre panele ?
    • witam proszę pilnie o rade , mam do cyklinowania starą podłogę drewnianą lata 60 -te (sosna ok 50m2 -2 pok i kuchnia) szpary mi się podobają. Zależy mi na szybkiej renowacji. Myślę o zastosowaniu po wycyklinowaniu Bona Fill i mix 5l do zakrycia małych szpar, potem zastanawiam się nad bejcą bona create 1l (stone lub ice- zależy mi na uzyskaniu chłodniejszego odcienia drewna) na końcu bona Nowa 5l mat lub półmat, czy to dobry pomysł?Jak długo schną poszczególne środki?czy używał ktoś Bona creat...
    • Czy ktoś z Forumowiczów próbował kleić taką deskę bezpośrednio do posadzki betonowej.Mam na myśli deskę barlinecką merbau BARCLICK.
    • Ze względu na własną wygodę postanowiłam ułożyć w mieszkaniu podłogę z gotowych desek lakierowanych lub olejowanych (tego jeszcze nie wiem). Ile czasu może zająć parkieciarzowi położenie ok. 90 m2? Jaki jest koszt położenia gotowych desek. Myślałam o klejeniu ich do podłoża, więc podejrzewam, że trzeba jeszcze doliczyć koszt kleju. Ktoś zna się na tym? może mi podpowiedzieć, gdzie szukać parkieciarza, ktory kładzie gotowe deski w okolicach Warszawy?
    • Proszę o poradę którą "deskę"wybrać,mieliśmy położone dechy dębowe 22mm grubość i 16cm szerokość,"fachwiec" spartaczył robotę i musimy zrywać deski. Nie stać mnie na ponowne kupno prawdziwej deski a chciałabym mieć chociaż namiastkę drewna.
    • Witam, czy polecacie jakąś dobrą a w miare cenowo deskę do ogrzewania podłogowego? Myśleliśmy o Barlineckiej, ale opinie są ostatnio raczej słabe, z tego co widzę ostatnimi czasy podupadli jakościowo.
    • Co sądzicie o tarasach kompozytowych np. www.taras.net.pl
    • Witam serdecznie! Jestem w czasie remontu mieszkania, ze względu na niski budżet tego przedsięwzięcia chciałam położyć w salonie i sypialni panele classen lub kronopol tak w cenie do 39 zł za m2. Jednakże wszyscy (a także fachowiec od remontu) odradzają mi plastikowe panele. Tak więc, ostatnio znalazłam promocję deski podłogowej KLON barlinek za 49 zł m2 - gwarancja produktu 20 lat, 7 warstw lakieru utwardzanego UV. Co o tym sądzicie? Czy ktoś z was posiada taką deskę? I jak się spr...
    • Witam, kochani jestem przed remontem, mam zamiar zakupić deskę podłogową, podobno dużo lepsza od paneli.Macie moze jakieś doświadczenia w tej kwestii i możecie podpowiedzieć jakiej firmy deski kupić, oprócz Barlinka.Bardzo proszę o podpowiedzi.
    • Witam, Dziś mam problem z deskami tarasowymi. Sytuacja wygląda tak jak na zdjęciach poniżej: 1. images43.fotosik.pl/183/c9785ee7a4f013ec.jpg 2. images43.fotosik.pl/183/7d7b16d7146b537a.jpg Powierzchnia A stwarza problem ponieważ nie jest płaska (minimalnie wklęsła i skierowana delikatnie w kierunku odpływu) Wszelkie wymiary: images39.fotosik.pl/180/dac520d9863c1626.jpg Pytanie: Jak położyć legary pod deski tarasowe? Tzn. jak dopasować je do kształtu podłoża i co z nimi z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się