Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      despotyczny

despotyczny

(3 wyniki)
    • Czy macie jakąś metodę na choleryków? Mój ojciec jest cholerykiem i despotą.Tak się składa, że jeszcze jakiś czas muszęz nim mieszkać. On nie uznaje słowa NIE, jeżeli ktoś ośmiela mu się przeciwstawi robi awanturę. Dzisiaj właśnie powiedziałam, że w czymś tam pomagam mu ostatni raz (bo jest to niezgodne z moimi wartościami) - wyszedł z samochodu trzaskając drzwiami tak, że myślałam, że się rozlecą. Ogólnie wydaje mi się, że musiał wyżywać się na mnie i łamać moją wolę w dzieci...
    • Na wstępie muszę napisać, że mam już dobrze po 30-ce i mam problem z rodzicami, bo tak się niestety złożyło, że muszę przez jakiś czas z nimi mieszkać. Mój ojciec jest despotyczny, jest wręcz tyranem. Nie przyjmuje do wiadomości słowa nie, wszystko musi być tak zrobione jak on chce. Nie wiem jak on to robi, a pewnie tkwi to we mnie, że nie potrafię mu się przeciwstawić i po prostu czasami czuję się jak niewolnik. Myślę, że wynika to z dzieciństwa, pewnie moja wolna wola była wt...
    • czasami zdarza się tak, że czuję się tak słaba, zmaltretowana i bezbronna, że zamiast jak zwykle radzić sobie z problemami sama, proszę o radę. i tym razem tak jest. nie jestem dzieckiem, nastolatkiem, ani babką z założoną od dawna własną rodziną. jestem młoda. od kilku dobrych lat na własnym utrzymaniu, a zaczełam wcześniej niż moi rówieśnicy. nie mam męża ani narzeczonego, nie mam dzieci. jeszcze. mieszkam na swoim. a raczej mieszkałam. wszystko układało się cudownie dopóki miałam pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się