Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      deweloperzy

deweloperzy

(23 wyniki)
    • witam, jakiś czas temu zdecydowałem sie na kupno mieszkania (75m2) ale moja aktualna sytuacja finansowa zmusiła mnie do rezygnacji z niego. podczas budowy wprowadziłem zmiany w projekcie mieszkania i zostało ono wybudowane wraz z kilkoma zmianami, np. przestawienie kilku ścianek, zmiany w usytuowaniu kontaktów, trochę zmian w kanalizacji i doprowadzeniu wody, itp. aktualnie deweloper przedstawił mi kosztorys przywrócenia mieszkania do stanu z projektu pierwotnego i przedstawia się on następ...
    • Mieszkam w Ostródzie.Moja dziewczyna kupiła tu mieszkanie niecały rok temu od firmy BUDER GA . Deweloper (firma BUDER GA) przedstawił kuszacą reklamę bardzo ładnego budynku oraz otoczenia.Dziewczyna jak i ok. 30 rodzin oczywiście kupiło mieszkania. Blok był przerobiony na mieszkalny . Problemy pojawiły się niestety BARDZO SZYBKO . Blok z zewnątrz może i wygląda ładnie ale wewnątrz jakby miał co najmniej 5 lat.Na tzw . dewelopera nie ma siły . Nie można sie z nim dogadać. w jakichk...
    • Witam wszystkich zastanawiam się czy warto kupować dom u developera.A może wybudować dom we własnym zakresie, tyle że wiąże się to z zatrudnieniem dobrego kierownika budowy i i kolejne firmy wykonujące dane rzeczy.Co myślicie o tym ??? Pozdrawiam.
    • Witam Na co mam zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze mieszkania od dewelopera.M2 jest na poddaszu. Jakie macie doświadczenia?? dzięki za odpowiedzi.Odbiór mam za kilka dni
    • kupiłem dom od dewelopera jednak formalnie w trakcie budowy. Teraz powoli zbliża się czas że chciałbym zgłosić go do użytkowania, a do tego potrzebuję podpisu kierownika budowy w dzienniku budowy. Kierownika którego zatrudnial deweloper rok temu i z którym nie miałem styczności (a na dodatek jakość prac jest wielce niezadowalajaca). I teraz ten kierownik chce 2 tys. zł za ten wpis. Czy to normalna stawka? Dzieki
    • Pół roku temu odebrałam mieszkanie od dewelopera. Urządziłam. Obecnie na ścianie w salonie pojawiło się długie pęknięcie, od kilku tygodni się powiększające. Podobno blok się jeszcze "osadza" i to "normalne". Ale na całej ścianie, po przekątnej mam brzydką rysę. Miałam na tej ścianie położyć fototapetę, ale obecnie nie wiem co robić bo pod tapetą nie będzie widać jak duży jest problem. czy składać reklamację żeby już poprawili pęknięty tynk, czy zalepić tapetą i zapomnieć, czy zostaw...
    • Słuchajcie - może ktoś mi poradzi co mam z tym zrobić. Pomiędzy moim balkonem a oknem pokojowym znajduje się wylot rynny podłączonej najprawdopodobniej bezpośrednio do kanalizacji (poddasze). teraz gdy zrobiło się ciepło nie mogę otworzyć ani jednego ani drugiego okna z powodu smrodu który wylatuje z rynny. Zatkanie wylotu nie wchodzi w grę bo jak zacznie padać pozalewam całą elewację. Czy macie jakieś pomysły? A może powinienem reklamować tą sprawę u dewelopera? (nowe mieszkanie)...
    • Chciałabym skontaktować się z osobą, która opisała tę sytuację (poniżej) w poście pt. "Na czym złapać developera - odbiór mieszkania". Jeżeli możesz, podaj swój priv. Serdeczma prośba o odpowiedź. Post z 13.12.2005 r: "Termin oddania często szwankuje deweloperom , Umów się z teściową ( inne nazwisko ) na wynajem mieszkania 1500 zł miesięcznie to nie dużo w Warszawie za każdym tygodniem miesiącem spóżnienia informuj dewelopera że mieszkasz na jegpo koszt (wynajem mieszkania ) li...
    • Witajcie! Deweloper w naszym mieszkaniu zastosował cyrkulację ciepłej wody. Czy tak wykonana cyrkulacja zadziała prawidłowo (tzn. licznik będzie się obracał i jego wskazania będą dotyczyły jedynie faktycznego zużycia ciepłej wody)? O ile dobrze pamiętam deweloper twierdzi, że faktyczne zużycie ciepłej wody ma wynikać ze wskazań tego i tylko tego licznika. Poniżej link do schematu: Proszę o Wasze opinie na ten temat.
    • Bardzo proszę, żeby ktoś mi wyjaśnił co to jest "stan deweloperski". Być może jest to dziwne pytanie, ale dla mnie odpowiedź na nie jest bardzo ważna.
    • Witam.W październiku miałem dostać nowe mieszkanie.Niestety developer nie wywiązał się.Co tydzień przekładał termin o następny tydzień itd.W mieszkaniu brakuje wykończenia, grzejników itp. W tej chwili mówi,że nie wiadomo kiedy skończą - mają problemy finansowe.W marcu muszę wyprowadzić się z mieszkania, które sprzedałem.Poradźcie proszę, co mogę zrobić?
    • chcę przenieść kaloryfer na przylegającą ścianę - na projekcie kaloryfer ma 0,6 m (CN-11KV-60 - nie wiem czy ta informacja jest istotna) - przylegająca ściana ma 0,55 m - chciałam żeby skrócili mi ten kaloryfer ale zrobili grubszy (podobno coś takiego można zrobić). Deweloper mi odmówił - powiedział że to nie jest zgodne z przepisami. Czy taka jest prawda? Czy tylko próbowali mi coś "wcisnąć". Czy ewentualnie później, po odbiorze mieszkania, jakiś fachowiec przeniesie mi ten niesz...
    • Witam! Jestem normalnie załamana! Byłam dziś w swoim mieszkaniu, bo we wtorek odbiór techniczny, żeby na spokojnie obejrzeć sobie wszystko, a tu dramat!!! Na wszystkich ścianach w salonie na wysokości 30-40 cm duża wilgotność z wyraźnymi czarnymi plamkami, które okazały się być grzybem!!! To samo w przedpokoju we wnęce na szafe!!! Czy ktoś miał coś podobnego?! Druga sprawa - stolarka okienna - począwszy od drzwi balkonowych w których w skrzydle jest wyrżnięta dziura na 2 cm, w futryna...
    • Wpisujcie do czego można łatwo się "przyczepić" przy odbiorze mieszkania - sposób na wygranie paru spraw, albo zwrot jakiejś kasy. Ja stawiam na wentylacje i akustykę - prawie nigdzie nie jest dobrze!!!
    • Witam. Tak jak w temacie, jestem zainteresowany budową domu 9 mieszkaniowego o łącznej powierzchni ok 480 m2. Niestety jak to zazwyczaj bywa na wszystko nie starczy gotowki. Zatem jestem zmuszony poszukac banku ktory udzieli mojej fifmie kredytu na budowe budybku. Jeśli są osoby z Warszawy lub okilic posiadające doświadczenie w tym temacie to chetnie nawiąże kontak, ale przede wszystkim szukam banku lub dorabcy bankowego ktory pomoże zrealizowac moją inwestycje. Z poważaniem...
    • Mam proble. Deweloper do powierzchni mieszkania doliczył mi wnęki balkonowe i przejście między pokojem a przedpokojem( chodzi o drzwi). Czy to jest zgodne z przepisami budowlanymi? Czy faktycznie tak oblicza sie całą powierzchnie? Prosze o pomoc:)
    • Mówię o mieszkaniu od dewelopera. Jak to jest, wiadomo, ze teraz te mieszkania dość szybko są oddawane do użytku. KOlega z pracy opowiadał, że miał takie urządzenie do osuszania mieszkania, i że wyniósł mnóstwo wody, że przez 1 rok trzeba meble postawić 20 cm od ściany. To prawda? I jesli tak, to co to za urządzenie jest?
    • Za 2 tygodnie odbieram mieszkanie dobry fachowiec poszukiwany w Warszawie
    • Proszę o pomoc. Deweloper długo czekał na blachodachówkę i w międzyczasie zrobił izolację z wełny mineralnej i podbił ją od wewnątrz folią razem z więźbą drewnianą (tzn. drewniane krokwie również są wewnątrz folii). Zanim przyszła blachodachówka były deszcze i teraz pod dachem uwięziona w foli i w wełnie jest spora ilość wody i krokwie też stoją w tej wodzie. Czy to w ogóle ma szansę wyparować czy nie powinno się zedrzeć tej folii i odparować wodę przed ponownym podbiciem? Dzięki za od...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się