Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      deweloperzy

deweloperzy

(211 wyników)
    • Zamierzam kupić pierwsze w życiu mieszkanie od dewelopera. Chciałam się dowiedzieć, czy Waszym zdaniem należy zatrudnić prawnika do sprawdzenia umowy z deweloperem? Czy w ogóle możliwe jest negocjowanie zapisów w umowie? Czy fakt, że deweloper deklaruje, że przestrzega kodeks dobrych praktyk gwarantuje mi bezpieczeństwo? No i na koniec najważniejsze pytanie: ile może kosztować taka usługa prawnicza? Z góry dziękuję za wszystkie opinie. Barbara
    • Witam forumowiczów, Właśnie z żoną szukamy mieszkania w okolicach wrocławia i trafiliśmy na ofertę dewelopera, który buduje budynek mieszkalny w siechnichach. Rozkład mieszkań jest interesujący, a nie ukrywamy, że przekonuja nas niskie ceny. Na chwilę obecną okolica wygląda jak wielki plac budowy, ale teren ten będzie centrum siechnic, więc o to jesteśmy spokojni. Naszym głównym zmartwieniem jest ów deweloper, o którym słyszymy pierwszy raz. na stronie lsg-deweloper.pl widzieliśmy, że wcz...
    • Witam. Niedawno kupiłam mieszkanoko na Maślicach, jest możliwość zamontowania drzwi anty włamaniowych za dopłatą koszt z montarzem 3000 pln, ogólnie jestem zdecydowana ale zastanawiam się czy to się opłaca i nie lepiej wynająć jakąś firmę zewnętrzną nie związaną z deweloperem ze wględu na koszty. proszę o opinię.
    • Cześć, wymieńmy się opiniami i wiedzą na temat deweloperów we Wrocławiu. Większość tego typu wątków jest nieaktualna. Zapraszam wszystkich szukających mieszkania we Wrocławiu do podzielenia się swoją wiedzą na temat firm godnych zaufania i tych, które lepiej omijać.
    • Witam wszystkich Wroclawian a zwlaszcza tych ktorzy zakupili swoje wymarzone M u dewelopera RELIGA. Chcialbym aby osoby korzystajace z tego watku podawaly czy borykaja sie z problemami w sprawie usuwania w ramach gwarancji zglaszanych usterek ktore gdzies tam sie pojawiaja. Zachecam do udzialu w watku.
    • czy ktos posiada jakies (potwierdzone) informacje na temat wrocławskich deweloperow którym grozi upadłość ? nie chce oczywiscie siac zamętu ani strachu, poprostu mysle ze przyda sie taki wątek na forum w ktorym mozna by wyminiac sie informacjami na ten temat. Podobno najwiekszy krakowski dev zlozyl dzisiaj wniosek o upadłość:/ tak wiec lepiej trzymac reke na pulsie ;)
    • Witam, szukam informacji na temat tego dewelopera. Mają dosyć atrakcyjne ceny i projekt w planowanej inwestycji na Południowej w Kiełczowie.Miał ktoś z nimi do czynienia?Pozdro! www.ktdom1.pl/
    • Witam, Poważnie interesuję się inwestycją Zakątek Piękna dewelopera WPBM Mój Dom. www.mojdom.com.pl/pl/Zakatek-Piekna Co sądzicie? Cena jest niska, bo około 5200zł/m2 - czym to może być spowodowane? Kryzys na rynku nieruchomości czy jakość wykonania? Tuż obok jest inwestycja Oaza i ceny są o ponad 1000zł większe za m2!! Pytanie dlaczego ten ma tak tanio?:) Będę wdzięczny za Wasze opinie. Pozdrawiam, Michał
    • Chodzi mi po głowie rozwiązanie umowy z deweloperem. Umowa przewiduje karę 5% ceny netto mieszkania za zerwanie umowy - jestem w stanie przeboleć tę kwotę. Pytanie, czy ktoś już może zrywał umowę z deweloperem? Jeśli tak, to ile się czeka na zwrot kasy? Czy to też zależy od dewelopera? (w moim przypadku chodzi o milart).
    • Witam, Doszły mnie słuchy, że jakiś deweloper wrocławski na targach mieszkaniowych w ubiegły weekend w Orbicie miał wspaniała antyreklame w postaci ulotek dla odwiedzających oraz transparentów na milenijnym. Czy ktoś może wie jaki to deweloper... bo niestety słuchy które mnie doszły tego nie chciały zdradzić :(
    • Czy ktoś może wie coś więcej na temat tego dewelopera? Ewentualnie czy są tu już przyszli mieszkańcy z Brzozowej?
    • Witam A może zrobić ranking najgorszych?(może to uchroni niektórych?) Może już się taki ranking pojawił, jednak nie znalazłem. Dla mnie pierwsze miejsce zajmuje "Geo Mieszkanie i Dom" z siedzibą na ul.Krzywoustego. Odebrałem właśnie drugie mieszkanie. Mają świetnie rozwinięty marketing, kiedy przychodzi potencjalny klient. W moim przypadku po odebraniu mieszkania pojawiły się jak zwykle usterki. Na pismo z wyszczególnionymi usterkami skierowane do dyrektora( chyba pracował w cyrku) n...
    • Pytanie: co wiecie na temat inwestycji i co o niej sądzicie? Moim zdaniem zagadką są windy (budynek posiada 3 piętra), no i oczywiście winda towarowa w garażu (garaż dwupoziomowy). Jak dla mnie to dość kosztowne dodatki a ceny m2 są na poziomie umiarkowanym jak na wrocławski rynek. Czy ktoś wiec coś na temat dewelopera (wykonawcy), bo dotarłem tylko do informacji, iż budowali wcześniej TBSy i stacje paliw. Będę wdzięczny za info.
    • Witam, jakis czas temu podpisałem umowę notarialną z pewnym deweloperem o sprzedaz mieszakania. W umowie tej są bardzo niekorzystne dla mnie zapisy odnośnie ewentualnego spóźnienia w oddaniu inwestycji przez Dewelopera. Planowane opóźnienie w oddaniu już wynosi 6 miesięcy. Czy można gdzieś się odwołać w sprawie niekorzystnych dla Klienta zapisów w umowie z Deweloperem? Podsując umowę zaoszczędziałem na prawniku i podpisałem trochę nieświadomie umowę (bolesna prawda). Czy mam szn...
    • Uważaj! Twoj deweloper może zbankrutować a Ty zostaniesz z niczym. Niestety wg ostatniego artykulu na bankierze juz ponad 100 deweloperow w Polsce zlozylo w sadzie wnioski upadlosciowe. Niestety dramatyczne jest to, ze mimo zlozonych wnioskow deweloperzy nadal prowadza sprzedaz. UWAZAJCIE nie kupujcie teraz mieszkan bo moze sie okazac, ze mimo budowa stoi a nie dostaniesz aktu wlasnosci za miesiac dwa moze sie okazac, ze deweloper zbankrutowal a budynek pojdzie na przetarg. KLIENT,...
    • Witam! Czy ktoś z forumowiczów zna jakiegoś prawnika specjalizującego się w sporach z deweloperami? Jeden z sąsiadów poinformował nas w sobotę, że deweloper niedwuznacznie dał mu do zrozumienia, że jak będzie się upierał przy żądaniu usunięcia wszystkich usterek, to nie zdążą wykończyć domu w terminie i rozwiążą umowę oddając pieniądze (a dom sprzedadzą znacznie drożej). Pomyśleliśmy, że warto poradzić się jakiegoś prawnika. Proszę o wysłanie ewentualnego kontaktu na adres kaj_24@poczt...
    • Czy ktoś już może podpisał z nimi umowę rezerwacyjną na mieszkanie na osiedlu K8 w Kiełczowie? Jestem w trakcie rozważania decyzji o rezerwacji, ale nie wiem czy jest to dobry pomysł, bo oni nawet nie złożyli jeszcze wniosku o pozwolenie na budowę, a podpisanie umowy rezerwacyjnej zobowiązuje do podpisania przedwstępnej umowy, po otrzymaniu przez nich pozwolenia, i zapłaceniu 10 % wartości mieszkania.
    • Czy ktoś się orientuje, ktory to deweloper sprzedaje domy w zabudowie szeregowej i bliźniaki na Muchoborze Wielkim, w okolicach ul. Postępowej?
    • no, cóż tylko się cieszyć. To 2 lata rozpasania i zawyżania cen przyszła sprawiedliwości. biznes.onet.pl/0,1887126,wiadomosci.html Internauci, ciagle wierzycie deweloperom ze bedzie drożej?:)
    • witam, chcialabym kupic mieszkanie we wroclawiu od dewelopera. poniewaz nie mieszkam, jeszcze:), we wroclawiu nie znam firm deweloperskich. czy ktos moglby mi polecic dobrego dewelopera lub gdzie mozna znalezc taka informacje. Mieszkam obecnie w krakowie, i jak obseruwje co dzieje sie na rynku nieruchomosci i jakie przkrety potrafia robic deweloperzy wlos sie na glowie jezy, dziekuje bardzo, pozdrawiam, wiki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się