Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      doktorat

doktorat

(37 wyników)
    • Cześć, Mam ostatnio spory dylemat, nie wiem którą sćieżką w życiu podążyć, dostałem się do pracy jako młodszy programista java oraz mam możliwość zrobienia doktoratu, obydwie dziedziny interesują mnie tak samo. W przypadku doktoratu obowiązkowy jest wyjazd na rok na stypendium zagraniczne, natomiast jeżeli chodzi o programistę java to pozostaję w Polsce w firmie przez cały czas. Ważnym czynnikiem jest też moja dziewczyna, z którą podczas wyjazdów widział bym się raz na miesiąc. Co byście w...
    • Chodzi mi o pracę w jakiejś firmie bo jak wiadomo o pracę na uczelni jest ciężko.Wie ktoś może czy regulamin nie zabrania i czy jest to do pogodzenia? bo z tego co widziałem zajęć jest niewiele- raz- dwa w tygodniu
    • Czy doktorat można robić na innej uczelni, czy musi to być uczelnia, na której się studiowało ? Z góry dzięki za info.
    • wiecie gdzie można robić doktorat z językoznawstwa? Po jakich kierunkach można robić doktorat z językoznawstwa lub lingwistyki? pewnie po filologiach? czy doktorat musi być sciśle powiazany z kierunkiem studiów magisterskich? prosze o pomoc jezeli ktos zna odpowiedz lub odpowiedzi...
    • Prośba jak w temacie, 2 fakultet to np. prawo (skończyłem handel zagraniczny). Pracuję, mam 6 letnie doświadczenie zawodowe. Wypadłem nieco z rytmu, nie wiem co teraz lepiej liczy się dla pracodawców, jakie kierunki się wybiera.
    • Witam,orientuje sie ktos czy doktorat z psychologii uprawnia do zalozenia swojego prywatnego gabinetu psychologicznego ??? WIem ze ponoc tylko mgr daje uprawnienia do wykonywania zawodu psychologa ale czy do prywatnej praktyki tzn. do rozmowy romowy z ludzmi ($$) potrzeba jakies uprawnienia???
    • czy moze ktos sie orentuje na jakiej uczelni polskiej mozna rozpoczac studia doktoranckie o profilu- nauki spoleczne bez egzaminu, odplatnie...
    • Czy ktos robil doktorat po zaocznych studiach? W jaki sposob? potrzebny mi do pracy, ale nie wiem, jak sie za to zabrac :-) czy sie w ogole dostane...a moze ktos wie, ile jest osob na miejsce na doktoranckich na nauki polityczne we Wroclawiu??
    • doktorat(34)

mam pytanie czy ktos wie czy obcokrajowiec moze zrobic doktorat w Polsce i ile to moze potrwac, 2,3,5 lat? Zalezy mu na czasie.
    • Mam ogromny problem i prosze o jakakolwiek rade czy pomysl. Moim ogromnym hobby jest historia sredniowiecza. Nie ksztalcilam sie nigdy w tym kierunku, mam faktultet z ekonomii. Bardzo jednak chce jakos rozwijac te swoje zainteresowania i mysle o doktoracie z historii. Niestety nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac - wszystkie maile jakie wysylam na uczelnie pozostaja bez odpowiedzi. Czy ktos orientuje sie czy mozna robic doktorat z kierunku ktorego sie nie studiowalo i jakie trzeb...
    • No właśnie...najchętniej przeczytam komentarze tych, którzy w tym uczestniczyli (chociaż nie tylko) Pozdrawiam:)
    • nasz zespół ma wieloletnie doświadczenia w pomocy przy pracach magisterskich i licencjackich, a także semestralnych zaliczeniowych i wszelkich innych. Tematy:psychologia, socjologia, tematyka europejska, zarzadzanie, marketing, bankowosc,(i praktycznie każdy temat z zakresu szeroko pojętej humanistyki. nawet nietypowe- spróbuj może akurat damy radę) dyskrecja, szybkie terminy, konsultacja, wszystko wg życzenia i bardzo tanio.
    • Co proponujecie na ciekawy temat doktorancki z dziedziny stron internetowych/komunikacji wizualnej/projektowania graficznego?
    • jestem ciekawa czy istnieje taka mozliwosc? bede wdzieczna za kazda dpowedz w tym temacie. pozdrawiam.
    • Na uczelni w której studiuje wykłada facet który ma 30 lat i już ma tytuł doktora habilitowanego. Czy spotkaliście się z podobnymi przypadkami?? Jak to możliwe, że w wieku w którym normalnie robi się doktorat facet ma habilitacje? Co myślicie o takich wykładowcach??? Dodam tylko, że ten którego ja znam to niesamowity cynik i hipokryta. Jeden z najbardziej znienawidzonych wykładowców na uczelni.
    • Cos sie Was zapytam. Znacie takiego sprotowca/naukowca, ktory osiagnalby sukces w sporcie, nauce i w zyciu w ogole? Ja dwoch bracia Klyczko. Kupa kasy, gwiazdy sportowe i doktoraty w dorobku Wychodzi na to, ze doktorat to teraz podstawa jak sie chce byc kims w zyciu.
    • Witam! Mam pare pytań dotyczacych Politechniki lubelskiej na wydziale informatycznym. Otóż jestem dopiero w 3 technikum lecz myślę już o swojej przyszłości. Moje pytania dotyczą głównie tego czy po tych studiach mam inz. przed swoim imiem i nazwiskiem tak? i jak chce isć na drugi stopień to musze przejsc pierwszy? jak jest pozniej z doktoratem ile takie studia by trwaly zeby mieć jeszcze doktora? czy doktor w ogole coś daje? no i czy z magistrem bym miał jakieś szanse w Dolinie Krzemow...
    • Czy orientuje się ktoś gdzie i w jakich miejscach będą nabory na studia doktoranckie (tryb zaoczny) rozpoczynające się od semestru letniego luty/marzec? Interesują mnie studia z takich obszarów jak: Kierunki techniczne (informatyka, nowe technologie…) Nauki wojskowe (bezpieczeństwo…) Nauki o zarządzaniu i ekonomii Jeśli ktoś mógłby mi podać instytucje, uczelnie miejsca, które będą przeprowadzać nabór to byłbym bardzo wdzięczny.
    • Zacząłem w październiku. W sumie nigdy nie marzyłem o doktoracie, głównie traktuję to ambicjonalnie chociaż nie ukrywam, że zebrane doświadczenie, kontakty i wiedza ułatwią mi prowadzenie firmy, którą niedługo zakładam. A jakie jest Wasze doświadczenie ze studiami doktoranckimi? Żałujecie czy nie? Związaliście się potem z uczelnią czy poszliście swoją drogą lub do innego pracodawcy? Proszę to traktować jako wątek zbiorczy. Wszelkie uwagi, wskazówki, doświadczenia mile widziane. Nie...
    • Uniwersytet renomowany-prestiż, znanen miasto, szacunek innych, możliwość kontynuowania kariery, kredyt Filia-brak renomy, prowincjonalne miasteczko, brak kredytu, mniejsze szanse na doktorat. Czy po posiadaniu mgr Wydziału Zamiejscowego Uniwersytetu mogę ubiegac sie o przyjęcie na studia doktoranckie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się