dolina

(10 wyników)
  • Witam! Niedawno wróciłem z czegoś co w Sieci zostało bezpodstawnie nazwane ośrodkiem wypoczynkowym gdzie spędziłem 8 dni jako uczestnik obozu sportowego dla dzieci oraz dorosłych i mam zamiar zrobić wszystko by zapobiec podobnym rozczarowaniom ( a być może nieszczęściom ) kolejnych turystów. Pierwsze godziny pobytu w pensjonacie nie wróżyły niczego złego. Co prawda już od wejścia warunki lokalowe robiły przygnębiające wrażenie mieszanki starzyzny z prowizorką ale nie zniechę...
  • Witajcie wybieram sie jutro z mezem i z dziecmi w gory, tak sie złożyło ze nigdy nie bylismy w dolinie pieciu stawow czy moze ktos doradzic ile idzie sie do doliny jaki jest stopien trudnosci, gdzie najlepiej zaparkowac samochod i skad rozpoczac marsz wybieramy sie z dziecmi 9 i 6 lat Bede wdzieczna za wszystkie rady
  • Czy ktos byl tam na sylwestra,Andrzejkach,swietach itp.? Prosze o info.Bede wdzieczny za kazda WIARYGODNA opinie...
  • Mamy ochote wybrac sie z dzieciakami na weekend (kwiecien lub maj) do Kazimierza. Spodobala nam sie oferta Domu Goscinnego "Lipowa Dolina". Jezeli ktos z Was byl tam z dziecmi to prosze podzielic sie wrazeniami z pobytu. www.lipowa-dolina.pl/chata.htm
  • Witam, Planuję 2-3-dniowy pobyt w Dolinie Baryczy, szukam noclegu. Czy znacie może jakieś miejsca godne polecenia, np. w okolicy Milicza? Szukam głównie wśród ofert agroturystycznych - żeby nie było tłoczno, blisko lasu, zagwarantowane wyżywienie nie jest dla mnie ważne. Będę wdzięczna za namiary na sprawdzone miejsca. Pozdrawiam
  • wazne aby podkreslic to z cala moca - polaczenie to istnieje tylko dzieki alternatywie wobec PKP !! Obsluguja je Koleje Dolnoslaskie - bowiem dla PKP jest ono deficytowe ! Cieszmy sie ze mozemy z niego skorzystac - no i KORZYSTAJMY wspomagajac konkurencje na polskich torach !!!!!!!!!!!!!!
  • Tak jak w temacie - kto z Was wybiera się w tym roku na wakacje do Zakopanego? Jakie trasy planujecie zaliczyć?
  • Marek Waśkiel napisał: [i]"Do dziś Bieszczady są uznawane za góry bezludne, dzikie i trudno dostępne."[/i] To raczej odczucia osób, które rzadko bywają w górach. Szukający spokoju, bezludnych, niezagospodarowanych miejsc, łatwiej znajdą je w Beskidzie Niskim niż w rozdeptanych Bieszczadach. [i]"Większość połonin jest objęta ochroną przez Bieszczadzki Park Narodowy"[/i] Hm. A które połoniny nie są objęte ochroną przez BdPN? [i]"Rzeka Osława i jej dopływ Osławica [...] W dolinie ty...
  • dziękuję za artykuł :) Dolina Prądnika to jedno z najbardziej niedocenianych miejsc w południowej Polsce - podobnie zresztą jak Góry Świętokrzyskie, o których zapomina się, nachalnie promując Tatry i Beskidy. Dolina Prądnika i Świętokrzyskie mają w sobie coś podobnego, urok prastarości i tajemniczość.
  • Trudny szlak? Po prostu sie idzie, czy trzeba przewodnika? poradzcie:) kerm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się