dolina

(13 wyniki)
  • Wczoraj wieczorem byłem w blisko tej okolicy i widziałem, że Dolina Służewiecka i wjazd z KEN był całkowicie zablokowany. Z daleka widać kupę ludzi. Była też policja i chyba straż pożarna. Domyslam się, że to jakiś wypadek - choć z daleka wygladało na coś poważniejszego. Czy ktoś wie co się tam stało?
  • Witam, interesuje mnie, czy planowana S2 bedzie miała jakikolwiek wpływ na ruch w Dolinie Służewickiej i Rodowicza?
  • Jakby odpowiedzialni urzędnicy wysilili, nie mówiąc już o służbach miejskich, to pewnie na jednym dniu w korków by się skończyło...wczoraj stałem tam w korku i żadnych oznak naprawy nie widziałem, paru kręcących się bez celu facetów, strojąca koparka i wywrotka...a obok masa samochodów i wkurzonych kierowców
  • dlaczego tunele przeciez to bez sensu
  • Witam, na stronie SISKOM znalazłam informację, że jest planowana przebudowa tego skrzyżowania. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat? Co to ma być - estakada, tunel, kiedy itp?
  • Witam i mam zapytanie do osób mieszkających na ul Koncertowej, w pobliżu Doliny Służewieckiej - czy nie przeszkadza wam koszmarny hałas i pijackie ryki po nocach dochodzące z ogródka piwnego zlokalizowanego przy przejściu podziemnym na wysokości budynku Koncertowa 10? Dla mnie jest to nie do wytrzymania, i tak się zastanawiam - czy właścicieli takiego ogródka nie obowiązuje cisza nocna?
  • Cześć ! Czy ktos może mi pomóc i powiedziec, jak wygląda przejazd rano Dolinką Służewiecką, potem Sikorskiego, Witosa do Czerniakowskiej ? A może ktos jedzie jeszcze dalej i później na Pragę ? z góry dzięki.
  • Odkąd potok służewiecki płynie przez Ursynów?
  • Jechałem tamtędzy dzisiaj (12 lipca). Żadnych śladow działań firmy Falbruk na ulicy Orszady. Tak więc finał prac to chyba nie początek, a raczej koniec sierpnia. Poza tym, czy to będzie połączenie Imielina z Wilanowem - wątpię. Nawet na zdjęciu widać, że na ulicy Orszady z najwyższym trudem mogą się minąć 2 samochody osobowe. Poprawa, ale nie radykalna wymagałaby poważnych prac ziemnych. Wow!
  • W Dolinie Służewieckiej zagościł kolejny obskurny namiot piwny, tym razem mniej więcej na przedłużeniu KEN w stronę Mokotowa, nie sposób go ominąć, idąc tam na spacer czy jadąc rowerem. Zamiast parku powstaje Dolina Piwna. Oczywiście samochody na trawie i na chodniku, przecież nie będą nosić na plecach skrzynek piwa. Szkoda, bo było fajne miejsce.
  • Stan na dziś: 270 na godzinę tirów róznymi trasami zmierza w kierunku Ursynowa. 176 tirów na godzine jeździ po drodze nr 50. Budując trasę w sladzie A 2 dajemy prezent mieszkańcom wiosek i miast na trasie drogi nr 50. Ursynowowi grozi przejazd 444 tirów na godzinę (stan na dziś). Jesli ta ilość sie podwoi - strach pomyśleć. Ruch cięzkich samochodów transportowych nie ma prawa wjeżdżać w granice miasta!
  • Komunikat ZDM Od dziś od godz. 22.00 do odwołania - w trybie awaryjnym - zostanie wyłączony z ruchu wiadukt w ciągu ulicy Puławskiej nad ulicą Rzymowskiego w związku z pilną koniecznością naprawy nawierzchni podbudowy i jezdni. Przyczyną zamknięcia wiaduktu jest stwierdzenie pęknięcia w nawierzchni i pogłębienie się w niej zaniżenia zagrażające bezpieczeństwu ruch kołowego. Proponowany objazd: Puławska, Pileckiego, Ciszewskiego, Anody do Doliny Służewieckiej.
  • Dziś (we wtorek, 31 maja) poranny korek w stronę centrum na Rosoa rozpoczynał się jeszcze przed Jastrzębowskiego. Ponieważ co rano jadę tędy do pracy, a dziś przejechanie odcinka do al.Wilanowskiej zajęło zamiast 10 minut - TRZYDZIEŚCI, nie wytrzymałem i zadzwoniłem do ZDM. Pani rzecznik bardzo uprzejmie wyjaśniła mi, że przebudowa skrzyżowania Wilanowska/Dolina Służewiecka była konieczna, bo zgodnie z uchwalonym w 2003 roku prawem, ulice posiadające 2 pasy do skrętu w lewo muszą m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się