drogo

(5 wyników)
  • Pytanie dotyczy egzekucji z nieruchomosci należacej do osoby trzeciej, na której ustanowiona jest hipoteka bedaca zabezpieczeniem roszczeń powastałych w wyniku wspołpracy dłuznika z Wierzycielem. Wiadomym jest, ze można pozywac osobe trzecia z ograniczeniem odpowiedzialności do nieruchomości. Ale czy spotkał sie ktos z rozwiazaniem, ze bez pozywania osoby trzeciej, złożyc wniosek do komornika o wszczecie egzekucji z nieruchomosci a w miedzy czasie złozyć wniosek do Sadu o nadanie klauz...
  • Mam pytanie. Właśnie dowiedziałam się, że bank, który wypowiedział mi umowę kredytu skierował sprawę do sądu. Sprawa w połowie października trafiła do komornika. I tutaj moje pytanie: czy komornik mając tytuł wykonawczy najpierw skontaktuje się ze mną czy od razu uderzy do zakładu pracy? Jest t dla mnie bardzo ważne,bo liczę na dogadanie się z komornikiem i uniknięcie wstydu w pracy. Bardzo proszę o odpowiedź.
  • 2 lata temu zapłaciłam za wycieczkę kobiecie (emerytownej pracownicy działu socjalnego firmy w której pracuję), która prowadziła biuro podróży wynajmując pomieszczenie w tejże firmie. Miałam więc do niej zaufanie, dostałam rachunek i wszysko wyglądało normalnie. niestety nie wywiązła się z umowy, wycieczki nie było, pieniądze przepdały. łaziłąm za nią i odzyskałam mniejszą część kwoty. Zlikwidowała biuro, mam jej adres nr telefonu.Nie mam czasu na droczenie się z babą i tak sie ...
  • Jakiś czas temu przyszedł do mnie nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym, odnośnie rachunku za internet z 2002 roku. Zgodnie z obowiązującymi procedurami podniosłem zarzut przedawnienia, ponieważ nie jestem w stanie udowodnić, że rachunek zapłaciłem 7 lat temu... W efekcie przyszło do mnie pismo z sądu- wezwanie do Sądu w charakterze przesłuchiwanego w tej sprawie. 1) Dlaczego przedawnienie nie ucięło automatycznie sprawy? Czy tak to wygląda w praktyce? 2) W załączonym piśmie...
  • witam, przegladam to forum od pewnego czasu i przyznam ze udalo mi sie znalezc kilka potrzebnych informacji. moj problem to kilka niezwindykowanych sporych naleznosci od moich odbiorców (firmy z PL i EU), ktore moga za moment ulec przedawnieniu. widze ze najlepsza droga bedzie chyba wspolpraca z kims kto da sobie rade z przeprowadzeniem procesu sadowego i jednoczesnie byc moze polubowna windykacja. moje pytanie dotyczy Waszych doswiadczen z takimi firmami, ktora wybrac aby miala w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się