dzieje

(7 wyników)
  • upadłość konsumencka - czy to już działa? gdzie można się dowiedzieć? jak zo to się zabrać? podstawa prawna? może ktoś już jest po? nigdzie nie mogę znaleźć a w ostatnije polityce podobno chwalą tę instytucję. proszę o pomoc. pozdrawiam
  • witam, potrzebuje porady. Byłam kiedyś klientem firmy era mimo sporych rachunków płaciłam je, potem niestety poważnie zachorowałam przez co musiałam zrezygnować z pracy, wyjechać do rodzinnego miasta. przez problemy zdrowotne zapomniałam po prostu o tym że mam u nich dług bo wiadomo za niepłacone rachunki trochę się uzbierało. pomógł mi część długu spłacić brat prosił o rozłożenie na raty czego oni odmówili i naosły odsetki. ja nadal jestem chora przez co nie jestem w stanie podjąć prac...
  • Jak wynika z przykrych doświadczeń moich klientów - komornicy wykorzystując swoją pozycję często przekraczają swoje uprawnienia i łamią zasady prowadzonego postępowania egzekucyjnego, które jest unormowane w przepisach prawa. Jeśli miałeś przykre doświadczenia w tym temacie - napisz
  • Witam, Sprawa wygląda tak: Tata zaciągnął kredyt na kupno auta w komisie , moja mama jako wtedy jeszcze jego żona podpisała zgodę na to aby taki kredyt mógł wziąć. po dwóch latacj Tata odszedł od nas i przestal spłacac kredyt, auto w między czasie sie zepsuło i stoi na terenie posesji mojej mamy. w między czasie rodzice sie rozwiedli, a rok po rozwodzie tata zmarł. Według mnie ten samochód powieniem zabarć za nie spłacany kredyt bank, a bank siedzi cicho już przeszło 7 lat. - Dl...
  • mam pytanie, ULTIMO ściągało ode mnie należność 615 zł, zapłaciłem najpierw 200, zadeklarowałem resztę za miesiąc, niestety w tym czasie wszedł mi na pensję komornik i zapłaciłem tylko 200. Tłumaczyłem pani, ze więcej nie mogę bo mam komornika. Poprosiła o przesłanie potwierdzenia zajęcia wynagrodzenia. Teraz chcę zapłacić resztę 215, a tu mi mówią, że sprawa jest zamknięta, czy mogli swoje roszczenia wysłać do komornika, żeby przy okazji jednego zajęcia ściągnął dla nich te 215. Proszę...
  • witam , mam pytanie i proszę o wyjasnienie w 2005 z przyczyn losowych zawalilam sprawe z orange i mialam dlug który przejelo ultiomo , wysylali pisma ale nie mialam kasy zeby zaplacic , przestali wysylac pisma , sytuacja materialna mi sie poprawila , kilka dni temu dostalam pozew z sądu do zaplaty mialam 1503zł +koszty sadowe w wysokosci 640zł , zadzwonilam do ultimo dzisiaj a pani mi kazala zaplacic 1540zł i powiedziala ze wstrzymuje sprawe , przelew juz zrobilam tak jak kazala...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się