eeg

(13 wyniki)
  • mam pytanie - czy ktoś kompetentny mógłby rzucić okiem na ten wynik 9 - miesięcznego dziecka?? wizytę mam dopiero w piątek i nie wiem co oznacza wynik :( czy mam się czym martwić?? poniżej link do wyników fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ud/wa/i8a2/mg1J8vrYGqrM9NcN1B.jpg
  • wyszedł prawidłowy. Wcześniejszy hiperwentylacja. I co ja mam o tym myśleć? Sprzęt w szpitalu jaki taki jest, byle jaki. Mam powtórzyć lepszą aparaturą. Trochę w to nie wierzę, moja neurolog jest zadowolona z wyniku, a ja sceptycznie się odnoszę do niego. To możliwe żeby wyszedł nagle prawidłowy? Po ponad dwóch miesiącach leczenia?
  • Witam Mój synek miła robione EEG i wyszedł nieprawidłowy zapis, pani doktor przepisała nam neurotop. Synek nie miał nigdy napadów i dlatego nie jestem pewna, co do rozpoczęcia leczenia. Synek ma 4 lata i nie mówi, dlatego też z tego względu robimy wszystkie badania szukając przyczyny. Czy to może mieć związek z brakiem mowy? Jestem umówiona na badanie EEG 22 kwietnia w innej placówce, czy mogę to badanie powtórzyć po rozpoczęciu leczenia. Dziękuję za porady
  • Corka miala robione eeg kontrolne po ok. 7 mies. brania depakiny 500 mg na dobe. Poziom leku 81. Od miesiaca ataki nasilily sie i w eeg tez jest gorzej. Epileptolog powieziala ze wprowadzimy modyfikacje leczenia lub rozpocznie sterydoterapie skor lek nie dziala. Jednoczesnie zostaje na depakinie bo "nie bardzo mozna ja zostawic bez niczego". Dopiero jak od niej wyszlam to dotarlo do mnie ze chce zeby corka dalej brala lek ktory nie dziala na wszelki wypadek?? Nie bardzo rozumiem...
  • Bardzo proszę o radę,bo nie wiem co mam robić.Mam 22 miesięcznego synka.Poród-cesarka 10 pkt.Do tej pory wszystko było ok.W lipcu wróciliśmy z wakacji (12 godzin jazdy w foteliku) i mały nam omdlał.Wyglądało to tak jakby się wyłączył nachwile,zero kontaktu z otoczeniem.Pojechałam szybko do szpitala,3 dni obserwacji i nic.Morfologia,dno oka ok.Dostałam skierowanie do neurologa.Prywatnie zrobiłam eeg.I teaz się zaczyna.Jeden lekarz neurolog dziecięcy powiedział,że eeg nie wykazuje...
  • Jak to w końcu jest z tym diagnozowaniem padaczki skoro EEG i TK jest prawidłowe, na chybił, trafił? Czy metodą wykluczania innych chorób? Nic już nie rozumiem :-( Mój facet jak się zdenerwuje w pracy (!) - wiadomo, w dzisiejszych czasach trudno o uczciwego pracodawcę: pensje nieterminowe, urywanie stawki, pastwienie się nad pracownikami - stresów jest pod dostatkiem... po takiej nerwówce ledwie trafia do domu, zachowuje się jak pijany, zatacza się, odczuwa różne bóle, albo ma trudnośc...
  • Witam wszystkich serdecznie . mam ogromna prozbę o wytłumaczenie mi choć z grubsza zapisu mojego eeg ponieważ po rozmowie z lekarzem tak naprawdę nie wiem nic . W 2003 r miałam napad z naprężeniem ciała ,drgawkami, ślinotokiem, utratą przytomności trwał ok. 10 min dostałam skierowanie na eeg które wyszło tak: Rytm alfa obfity, zaostrzony o częst.9-13 Hz i ampli. Od 30-130uv. R.Z zaznaczona .W obustr.odpr.skroniowo-ciemieniowo-potylicznych bez wyraźnej przewagi stron pojawiają się 1 sek...
  • czy ktos to bierze, wiec cos blizej? Na jakiego typu napady? w wyszukiwarce tylko angielskie strony mi sie pojawily.
  • witam , jetem tu po raz pierwszy a znalazłam to forum przypadkowo. jestem mamą 10-m-go wcześniaka któremu od jakiegoś miesiąca zdarzają się dziwne "ataki"podczas budzenia w dzień (nie za każdym razem) zwykle jak go coś nagle obudzi lub obudzi się w nowym miejscu - jest wtedy przerażony i rzęsa mu się roczki uniesione do góry - cały sztywnieje -oczy otwarte ale brak kontaktu wzrokowego - przyspieszony( częściej) lub bardzo płytki oddech (raz ale atak był dłuższy niż zwykle bo sie bard...
  • Mam 26 lat i czteromiesięcznego synka. Miesiąc temu wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem epi. Około piątej nad ranem poszłam odciągnąć mleko i straciłam przytomność, gdy się ocknęłam już słyszałam pogotowie i widziałam przerażonego męża, tórego obudziło równomierne "bicie" o stół. Trwało to ok. 10min. Tomografia i eeg wyszły w porządku, więc po trzech dniach wypuścili mnie bez leków. Powiedzieli że po pierwszym napadzie nie przepisuje się. Miesiąc później, czyli w ubiegłą sobotę ...
  • że ma wynik EEG czysty a leczy się na Epi? Na rezonans oczywiście się nie dostałem tzn. jak wchodziłem na ten rezonans to się "maszynka" popsuła i mam dopiero na 27 czerwca :-) i co najważniejsze lekarz mi powiedział, że bez kontrastu mogę to zrobić :-)
  • Witam ,piszę bo jestem cała w nerwach i już sama nie wiem co mam myśleć. Wczoraj mój 6 letni synek chyba miał pierwszy atak epi ,pisze chyba bo jesteśmy przed badaniem eeg i jeszcze tak naprawdę nic nie wiadomo co to było. Synek przybiegł po schodach potknął się upadł ,pozbierał się jak to dziecko ,zapytałam go co się stało odpowiedział ze się potknął i za chwilkę znowu upadł na podłogę.Najpierw myślałam że się wygłupia i popisuje przed siostrą ale podleciałam do niego bo się wił po...
  • Widzenie kolorowych przezroczystych chmur wokół osób,przedmiotów oraz w powietrzu, powłok otaczających rózne przedmioty, odblaski świetlne. Czy ktoś z Was ma takie objawy? Dodaję, że widzę to pomimo brania leków od kilku do kilkuset razy dziennie oraz także w nocy kiedy się budzę. Lekarze nie potrafią stwierdzić czy to epilepsja ponieważ objawy przypominają tą chorobę natomiast częstotliwość ich występowania wyklucza ją. Jeśli widzenie tego , a trwa to od kilku lat, traktować ja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się