eeg

(5 wyników)
  • Witam!! wczoraj byłam z moją córeczką (3 lata i 5 m)na eeg podczas badania mała zachowywała się berdzo dzielnie, nawet udało jej się zasnać, ale pani która wykonywała badanie powiedziała iż wyszedł nieprawidłowy zapis na moje dociekliwe pytania stwierdziła że są ogniska padaczkowe ale ostateczą opinię ma wydać neurolog bo ona jest niekompetentna do stawiania diagnozy może powiedzieć tylko czy zapis jest prawidłowy czy nie u nas wyszedł nieprawidłowy i tym ogromnie się martwię ty...
  • witam, mój synek 2 lata i 10 mies jest diagnozowany z powodu opóżnienia mowy, jest też podejrzenie autyzmu (sprzeczne diagnozy różnych lekarzy). wynik eeg jest następujący (badaniee w śnie spontanicznym, cechy biomedyczne senności i snu dobrze wyrażone. w zapisie występują w okolicach czołowo-ciemieniowo-skroniowych obustronne pojedyńcze fale ostre niekiedy zespoły fala ostra z następową wolną o ampl. do 90uV. FS bez wpływu. Wniosek: zapis z niewielkimi zmianami zlokalizowanymi....
  • syn jest nadpobudliwy i strasznie uparty i nie spi juz w dzien jak zrobic takie badanie ,czy oni moga go uspac
  • witam czy pomozecie mi znowu gdzie panstwowo mozna zapisac dziecko na eeg ,i kto mi ma na to skierowanie dac .prywatnie to moze jakies ceny .dzwonilam do jednego instytutu to 230zl .moze macie namiary na cos troszecze tanszego.
  • Dziewczyny, nie zaglądałam już bardzo dlugo na forum ale i zmian u mnie dużo. Synek zaczął mówić. Poszło szybko, mówi już zdaniami, próbuje opowidać, ma coraz większy zasób słów... a kazał na to czekac ponad 4 lata. Jeszcze w czerwcu 2006 roku mówili w przedszkolu, że nie będzie mógł rozpocząć normalnie zerówki - za duże opóźnienie mowy i za duża różnica między rówieśnikami. Teraz wiem, że do zerówki we wrześniu pójdzie o czasie. cały czas gonimy rówiesników :) To piekna wiadomo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się