estradiol

(34 wyniki)
  • Dziewczyny, czy któraś z Was badała estradiol po owulacji? Tak ok 7 dpo? Jaki był wynik? Albo we wczesnej ciąży? U mnie wynik w 7dpo jest ok 94-105, to mało, ale jestem ciekawa, czy jest możliwa ciąża przy takim wyniku?
  • poczytajcie... i może któraś z Was miała podobne doświadczenia. mam 35 lat (chyba dopiero jak na takie nieprawidłowości) i od ponad połowę roku niski poziom estradiolu (w 10-11 dniu cyklu 80). przez te kilka m-cy zauważyłam u siebie, na sobie pewne zmiany: brak lub znikoma ilość śluzu w dni kiedy powinien wystąpić, włosy wypadają nadmiernie, skóra jakaś sucha i mało napięta pomimo używania specyfików, senność na przemian z bezsennością, okropne uderzenia gorąca i niekiedy dopadaj...
  • witam. czy wiecie co znaczy niski poziom estradiolu? mój gin stwierdził, że należałoby zacząć hormony. (nadmienię, że jestem po wizycie i robiłam badanie fsh i estradiol ze względu na złe samopoczucie)
  • Witam, Moje wyniki w 1 dniu cyklu: FSH 14,27mIU/ml (norma 3,5-12,5) estradiol 296,7pg/mL (norma 12,5-165) Pomóżcie mi zinterpretować te wyniki- co oznaczją podwyższone poziomy tych hormonów? pozdr.
  • Witam Was Wszystkie. Czy wie ktos jaka jest norma estradiolu w 4 dniu cyklu? Dzisiaj odebralam wyniki FSH - 8.0 mlU/ml ( norma na 4 dzien cyklu jest od 2.8 do 14.4 - wiec niby jest ok). LH - 8.0 mlU/ml (norma na 4 dzien cyklu od 1.1 - 11.6, czyli tez jakby bylo ok). najbardziej marwi mnie estradiol bo wynik mama < 20, a norma na 4 dzien jest od 0 do 160. czy dobrze zinterpretowalam ten wynik , jak myslicie. w tym miesiacu mam do zbadania jeszcze progesteron i prolaktyne. co s...
  • Jakie mogą być skutki podwyższonego estradiolu?? (progesteron, testosteron, prolaktyna w normie)
  • Mam te plamienia od pół roku, zawsze ok 8-10 dni przed okresem. Zrobiłam hormony, chyba nieco za niski estradiol ( czy mam rację?) : w 5 dc -30pg/ml. czy to może być przyczyną? Lekarzowi jeszcze nie pokazywałam, jade dopiero za 2 tyg, może do tej pory któraś z Was mnie uspokoi - czy wrwszcie odkryłam przyczyne plamień???
  • Czy te badania robi się na czczo? I jeszcze jedno pytanko, kiedy się robi te badania: testosteron 1-3 d.c., estradiol 11-12 d.c., a prolaktyna i progesteron 20-22 d.c. (7 dni po owu). Czy tak jest tylko przy cyklach 28-dniowych?...bo mi się ostatnio nieco wydłużył (30-31 dni) i już nie wiem, w którym dniu co powinnam zrobić. Z góry dziękuję...
  • Badam ostatnio swoje hormony, gdyż na początku lutego odstawiłam leki hormonalne. Hormony tarczycowe, FSH, LH, prolaktyna wyszły w normie (badałam w 2 dc, a prolaktynę w 13-tym dc). Wyniki badań opisałam w wątku na tym Forum i Pani Doktor potwierdziła, że to są dobre wyniki. W 13 dc zbadałam też estradiol i mój wynik to 54 pg/ml (norma faza fol. 9- 221, faza owul. 83-690, faza lut. 26-480). Nie badałam jeszcze progesteronu, gdyż czekam, by zrobić to badanie 20 dnia cyklu. Co oznac...
  • zrobilam badanie estradiolu w 3 dc wynik 42,3 pg/ml. czy wynik jest prawidłowy??
  • Bylam dzis na USG piersi. Niestety torbiel mam powiekszona dwukrotnie od ostatniego badania rok temu. Na szczescie jest to torbiel gladkoscienna, ale za 6 miesiecy mam sie zglosic na nastepne badanie. Zaniepokoily mnie rowniez wloski, rosnace dookola brodawek - mam tak od kilku lat. Radiolog stwierdzil, ze torbiel mogla sie powiekszyc z powodu poronienia, jakie przeszlam 8 miesiecy temu i dodal, ze warto przy nastepnej wizycie u gina poprosic o skierowanie na badanie poziomu estro...
  • estradiol 61,58 pg/ml, progesteron 0,659 ng/ml i prolaktyna 19,69 ng/ml. czy to jest chociaz troche w normie? od ponad roku nie biore tabletek, cykle mam regularne, ale mam ciagle problemy ze skora - tradzik, od czasu do czasu sie poprawia, ale ciagle cos jest. a mam prawie 25 lat!!!
  • muszę sobie zrobić badanie krwi na poziom estradiolu i FSH i nie wiem czy muszę być na czczo. Będę mogła do laboratorium dotrzeć koło 14 popołudniu a wstaję o 5 więc padnę z głodu i wolałabym tego uniknąć jeśli nie jest to konieczne. Tzn jeść jak jeść, ale pić? szukam w googlachinformacji i się wydaje, że jedzenie nie wpływa na wahania tych hormonów, ale kto wie? więc jak?
  • Od 5 lat staram się zajść w ciąże i jak do tej pory bezskutecznie.6 m-cy temu lekarz stwierdził u mnie zły test po stosunku, miałam niski Estradiol 117,92 pg/92 12 dc Fsh 10,31 IU/l5 dc. Przez 2 miesiące brałam progynova,pózniej stwierdzono jeszcze u mnie wysoki pozim prolaktyny46,03 ng/ml.Po stosowaniu bromergonu PRl spadla do 23,56 ng/ml. Niedawno zrobiłam sobie nowe badania hormonalne FSH 3,86 mlU/ml w 3 dc , a Estradiol wyniósł aż 840,07 ng/ml w 12 dc.Mam pytanie czy mam ...
  • Pani Doktor W 26dc zrobiłam sobie badania i wyniki przedstawiają się następująco: progesteron wynik w surowicy 12,4 ng/ml, a estradiol 67,00 pg/ml. Czy te wyniki są prawdiłowe, jeśli chciałabym zajść w ciążę? Czy trzeba będzie wspomagać się jakimiś lekarstwami na początku ciąży, by utrzymać ciążę? Bardzo proszę o rade.
  • estradiol-186 prolaktyna-292 TSH - 2,160 czy sa w normie i jakie tabl antykoncepcyjne są wskazane przy takich wynikach. Dzieki
  • biorę utrogestan 200 mg, bo miałam znaczny spadek progesteronu 2 tyg temu - jestem w 12 tyg ciąży. Przeczytałam na ulotce, że terapia tym lekiem powinna być prowadzona razem z kontrola lub terapią estrogenową. Czy powinnam skontrolować estradiol?
  • Wczoraj odebrałam wyniki hormonów (badanie robione w 22 dc, to był 8dfl). Moje laboratorium podaje takie normy: FSH 5,20 mlU/ml (norma dla fl 1,2-9,0) E2 470 pmol/l (norma dla fl 101-905) Progesteron 61,4 nmol/l (norma dla fl 15-57) Prolaktyna 437 mlU/l (norma 40-530) Po przeliczeniu (nie wiem czy wogóle można to przeliczać?) tego na jednostki podawane na stronach www wyszło mi: prolaktyna: 21,85 ng/ml (20-25 ng/ml – łagodna hiperprolaktynemia) estradiol: 307,18 p...
  • Ginekolog-endokrynolog przepisal mi wlasnie plastry na podwyższenie poziomu estrogenów. Od lat leczę się na pco. Dostalam luteine i plastry (oczywiście w odpowiednich dniach cyklu). Do tej pory zazywalam Orgametril, ktory bardzo dobrze tolerowalam. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z plastrami OESCLIM. Jak się po tym czułyście? a przede wszystkim - CZY TYŁYŚCIE sie po nich????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się