wikita 28.01.09, 21:42 Dziewczyny, przy jakim poziomie estradiolu Wasi lekarze decydowali, że jesteście gotowe do punkcji? I ile komórek przy jakiej wysokościu estradiolu udało się uzyskać? Będę bardzo wdzięczna za jakieś podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikita Re: Estradiol a punkcja 30.01.09, 09:29 A może z jakiegoś innego źródła wiecie jaki powinien być poziom estradiolu aby móc podejść do punkcji? Odpowiedz Link Zgłoś
coccinelle76 Re: Estradiol a punkcja 30.01.09, 09:45 generalnie wszędzie piszą, że "Gdy pęcherzyki przekroczą 16 mm średnicy a średnie stężenie estradiolu na jeden pęcherzyk dominujący wynosi 200 – 300 pg/ml. należy zakończyć stymulację." U mnie zakończyliśmy stymulację gdy pęcherzyk miał około 20mm a estradiol wynosił niecałe 500pg/ml- miałam tylko jeden pęcherzyk i jedną komórkę jajową. Nie wiem czy Ci jakoś pomogłam. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
verticale Re: Estradiol a punkcja 14.02.09, 10:18 wiem, ze jestem strasznie 'meczaca'... nie ukrywam, ze strasznie sie marwie, stresuje (jak macie jakies rady, jak tego nie robic - to bede bardzo wdzieczna! ) podbijam temat. moze ktos cos napisze od siebie..... w piatym dniu stymulacji mialam bardzo niski estradiol /cos lekko ponad 60/ a sporo pecherzykow w obu jajnikach (nieduzych jeszcze)... jak u Was przyrastal ten estradiol? niech mnie ktos uspokoi, bo zwariuje....... Odpowiedz Link Zgłoś
czekajacanacud Re: Estradiol a punkcja 23.02.10, 08:20 podbijam temat, mam podobny problem, 10 pęchrzyków około 18mm średnicy,a estradiol 550...miała któraś z Was dojrzałe pęcherzyki przy tak niskim estradiolu? Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Re: Estradiol a punkcja 23.02.10, 08:45 13 pecherzykow o srednicy miedzy 18 a 21, przy E2 = okolo 2400 LH = 2 (po orgalutranie) 8 dzien stymulacji Odpowiedz Link Zgłoś
balbins Re: Estradiol a punkcja 23.02.10, 10:34 Już sięgam do papierów i wszystko napiszę.W ostatnim dniu stymulacji(czwartek)miałam:10 pęcherzyków(7 po 20mm,1 miał 21mm,2 po 16 mm)a estradiol wynosił 1235pg/ml.W sobotę miałam punkcję,pobrano 8 komórek.Mam nadzieję,że choć trochę pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
czekajacanacud Re: Estradiol a punkcja 23.02.10, 10:42 dzięki to też nie miałaś za wysokiego przy takiej wielkości, a jednak komóreczki były..ja jeszcze z 2 dni to też może podskoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś