Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      europeistyka

europeistyka

(52 wyniki)
    • wlasnie obudzil mnie mily pan z UJ powiedzial ze przyjeli mnie na sm...wczoraj wrocilam z krakow z potwierdzona europeistyka...niby fajnie,ale mam teraz problem...jak myslicie-ktore studia sa ciekawsze i troszke bardziej przyszlosciowe?(o ile mozna uzyc tego okreslenia do opisania kierunku humanistycznego...;))moze ktos ma jakies info i moze porownac te 2 kierunki pod wzgledem jakosci studiowania?bylabym bardzo wdzieczna za pomoc:) ps. a swoja droga instytut europeistyki moglby ostrzega...
    • mam 277,2 pkt na prawo UW, 396 pkt UJ. wystarczy... ;/? Od kilku lat myslalem tylko o prawie, a ostatnio pomyslalem nad stosunkami/europeistyka. Czy warto zlozyc z moimi wynikami i jakie perspektywy sa po tych studiach. HELP!!! -hist(R) 79/76 -wos(R) 81/78 -ang(P) 82 -fr(R) 59/52
    • hej wie ktos w jakich godzinach otwarty jest sekretariat wydzialu europeistyki UJ zeby zlozyc dokumenty-jutro i pojutrze ? jakos nie moge tego znalezc;/dzieki za pomoc:)
    • Witam, co wybrac - europeistykę czy politologię?
    • Na Stosunki złożyłam już papiery na dwie uczelnie, teraz zastanawiam się nad trzecią, i znalazłam tam też Europeistykę. Kiedyś zainteresowałam się tym kierunkiem i stwierdziłam, że sa na nim bardzo ciekawe zajęcia- wszystkiego po trochu. No i jeszcze jeden za- w tamtym roku były tylko 2 os/m :) A Wy co byście mi doradzili?
    • HEJ! kto z Was wybiera się na europeistykę, na jaką uczelnię...? Jak widzicie swoje szanse...?
    • Dostalem sie na oba politologie i eurpeistyke i nie wiem co wybrac.
    • jaki progi rok temu? ktokolwiek sie orientuje? co do prawa jest info a co do europeistyki brak;/
    • Może wie ktos kim mozna zostać po europeistyce i jakie zawody wykonywać. Ciekawi mnie te kierunek, ale na jego temat jest mało info. Może znacie kogoś kto to studiuje? Napiszcie czy warto (w sensie czy bedzie sie dało z tego wyżyć w naszym "pieknym kraju").
    • Wybiera sie ktos? Nie wiecie czy wyniki (wszystko rozszerz): ang 70 pol 80 i wos 56 starcza??? Jak bylo wzeszlym roku???
    • kto rezygnuje?? :P lol jestem w glebokim szoku, w tym roku prog poszedl strasznie w gore, srednio 6 osob na miejsce:/ a niby tak malo oblegana uczelnia....osobiscie sie nie dostalam ale licze ze ludzie beda rezygnowac, a jak nie to ug :P
    • co myślicie o tym kierunku???Możę wiecie gdzie można go studiować i jakie sa wymagania co do matury???Z góry dziękuje
    • mam pytanie związane z rejestracją, w tym polu gdzie podawane sa wyniki z matury jest taka tabelka i co ja mam tam zaznaczyc? zdawałem angielski (obowiązkwo, to odhaczam) i podaje wynik z rozszerzonego, a z podstawowego też? no i geografia, ale jako przedmiot dodatkowy (można tak?) pomóżcie, bo jutro jade zanieść papiery a nie mam jeszcze tego wydrukowanego. Poza tym drukowalem na probe, i wy tez mieliscie taką mala czciona wydrukowane? ;) wiem ze niektorym te problemy moga sie wyd...
    • co byscie wybrali ? ? ?
    • Z bardzo dobrego źródła wiem, że limit punktów na europeistykę to 402,a na nauki polityczne 382. To oznacza, że się nie dostanę:(((Kto nie wierzy,że tak jest, niech poczeka do tego czwartku, a nuż zbawienie nadejdzie:>Ech:(((
    • hmmmmm.....
    • w jakis sposób przeliczane są punkty z j.obcego i historii/geografii ?????
    • Witam, Chciałbym poznać przykładowe progi punktowe zainteresowanych. Przypomnę, że przelicznik jest taki: poziom podstawowy: Polski x1 Angielski x0,5 WOS x1 Geografia (lub historia) x1 poziom rozszerzony: Polski x2 Angielski x1 WOS x2 Geografia (lub historia) x2 1% = 1 punkt Jesli ktos ma chwilke i startuje na europeistyke, to niech podliczy sobie punkty i wrzuci notke na forum. A jesli ktos wie kiedy beda wyniki, to juz w ogole. :D pzdr i powodzenia
    • Hejj możecie napisać co po tym kierunku można robić?? Czy jest to dobry, ciekawy? kierunek???? z góry dzieki za odpowiedzi...
    • ?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się