Dodaj do ulubionych

EUROPEISTYKA->UNI.WROCŁAWSKI

03.07.05, 13:47
w jakis sposób przeliczane są punkty z j.obcego i historii/geografii ?????
Obserwuj wątek
    • alexxx4 Re: EUROPEISTYKA->UNI.WROCŁAWSKI 03.07.05, 14:38
      nikt nie wie ??
      • n_nicky Re: EUROPEISTYKA->UNI.WROCŁAWSKI 03.07.05, 14:46
        A dlaczego uważasz,że punkty będą jakoś przeliczane? Wydaje mi się,że po prostu
        będą dodawać punkty z matury.Jeżeli zdawałeś geografię,to policzą punkty z
        geografii,jesli historię to z historii.Nie wiem,czy rejestrowałeś się
        internetowo-trzeba było wpisać punkty z obu poziomów geografii lub historii i
        języka.Jednak w wymaganiach rekrutacyjnych jest wyraźnie napisane,że liczy się
        poziom rozszerzony i tu można mieć wątpliwości,dlaczego trzeba było wpisać w
        rejestracji także p.podstawowy.
        PS Pytam z ciekawości-dlaczego utworzyłeś nowy wątek,skoro na stronie jest
        "stary" wątek z europeistyki,zresztą też Twojego autorstwa? Pytam,bo nie lubię
        powielania wątków ;))
        • alexxx4 Re: EUROPEISTYKA->UNI.WROCŁAWSKI 03.07.05, 14:52
          chodzi mi o to ,ze nie wiem w jakis sposób beda liczone te punkty..od kolezanki
          slyszalam ze mozna dostac max 300 pkt( sumuja pkty z rozszerzonej i podstawowej
          historii/geografii oraz z rozszerzonego jezyka obcego).czy tak faktycznie
          jest ??
          • n_nicky Re: EUROPEISTYKA->UNI.WROCŁAWSKI 03.07.05, 14:59
            Sprawdziłam przed chwilą na stronie UWr-w dalszym ciągu wspominają tam tylko o
            poziomie rozszerzonym,nie ma żadnej informacji na temat ile maksymalnie można
            dostać punktów(chociaż wiadomo,że skoro braliby pod uwagę trzy poziomy,to 300
            pkt).Mnie też zastanawia skąd osoba,która w poprzednim wątku napisała,że liczy
            się podst/rozszerz geografia/historia i rozszerzony język ma takie informacje?
            Ale i tak wydaje mi się,że to nie ma znaczenia,czy będą liczyć tylko poziomy
            rozszerzone(wtedy max 200pkt),czy jeszcze podstawowy(300pkt),no może niektórzy
            będą mogli nadrobić sobie tym podstawowym.
            Jutro wybieram się złożyć dokumenty,dowiem się jak to będzie wyglądać.
            • alexxx4 Re: EUROPEISTYKA->UNI.WROCŁAWSKI 03.07.05, 15:05
              moje wyniki
              j.niemiecki PP-98 % PP-92 %
              historia PP-51 % PR-68 %

myslisz ze mam jakies szanse ??????? tez mam zamiar zawiezc papiery w pon lub
              we wt tylko nie wiem czy jest sens....
              • n_nicky Re: EUROPEISTYKA->UNI.WROCŁAWSKI 03.07.05, 15:12
                Mam podobnie jak ty,tylko zdawałam angielski i geografię(tu miałam więcej z
                podstawowego-76%).
                A szanse?Hmm z każdym dniem tracę nadzieję na dostanie się gdziekolwiek,chociaż
                maturę zdałam dobrze.To chyba wpływ tego forum,albo tych wszystkich "cudownych
                dzieci",które mają 100% z sześciu przedmiotów...albo chcieliby mieć.
                Zawsze ma się szanse i dlatego zawsze jest sens składania dokumentów.Bo jak nie
                złożysz,a okaże się,że Twoje wyniki byłyby odpowiednie,to sobie tego nie darujesz.
                Trzeba jeszcze wytrwać do,o ile pamiętam,18 lipca.Wtedy rozwieją się wszystkie
                wątpliwości;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka