-
Czy jest sposobem na "magiczne" zdolności czy też jest zestawem zasad etyczno-moralnych? Zasługuje na miano filozofii?
Nie zadowala mnie definicja z Wikipedii, która sugeruje, że to wiedza dla "wybranych" o ile jest wiedzą. Raczej nurtem myślowym opartym na intuicyjnym rozwoju.
Pytanie takie zadaje ponieważ dziś zacząłem zastanawiać się czym faktycznie jest ezoteryka. Każdy zapewne posiada jakieś definicje, czy jednak są prawdziwe? Może pora je usystematyzować? Nadać konkretny kształt ezot...
-
Na ostatnich zajęciach dowiedziałem się, że renesans napakowany jest wiedzą tajemną. Czołowi malarze jak Michał Anioł czy Leonardo da Vinci znali alchemię, kabałę itp. A wiedza tajemna była na porządku dziennym. Dziś jest odwrotnie...
W czasie nauki do kolejnego zaliczenia spostrzegłem pewien detal, i to intrygujący :) na pewnym obrazie. Co on Wam przypomina?
pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Bartolom%C3%A9_Esteban_Perez_Murillo_005.jpg&filetimestamp=20090813191508
-
link z interii:
polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/news/sa-najwiekszym-postrachem-dla-kleru,1082153
to samo skrótem: tinyurl.com/2guzq3
i jak tu ma być dobrze...
-
No wlasnie jak to powiedziec ...jak powiedziec Mojemu Facetowi , ze
interesuje sie ezoteryka? Zaden z moich byłych nie wiedział, ale
teraz postanowiłam ze chce by wiedział..moze pczułam, ze to dobry
moment ale i facet wlasciwy stad te moje mysli.
Zapytalam
[b]jak on zareaguje na wiesc o tym ze interesuje sie ezoteryka?[/b]
[b]Królowa Kiji...As monet...7kiji[/b]
uwaza mnie za kobiete troche inna i chyba to go lekko
zdziwi...dostrzeze w tym szanse i druga karta - brama- ma tu duze ...
-
zobaczyłam na tarotecce te dwie talie i jestem pod wrażeniem...
czy warto sobie wydrukować. czy jednak gdzieś je można kupić?
ta pierwsze jest jakby ładniejsza.
taroteca.multiply.com/photos/album/473/Shadowscapes
taroteca.multiply.com/photos/album/442/Universal_Goddess#photo=8