fakty

(5 wyników)
  • Witam , ok 5 lat temu ktoś podał mnie do sądu za niezapłaconą fakturę ( działalność ). Z tego co mi się wydaje ( rodzina powiedziała ) był komornik , sprawę oddała jakaś windykacja. Ile mogą mnie ścigać za tę należność ? Jak z tego pata wyjść , do dziś z odsetkami to pewnie 3x tyle co było pierwotnie. Generalnie nie ma mnie w PL , ale chciałbym to jakoś załatwić. Proszę o info ,
  • Zalegalem z zaplata za mandat.Zaplacilem 4 miesiace po wystawieniu mandatu.Jednak urzad skarbowy wszedl po tym fakcie na moje konto i sciagnal sume jeszcze raz.Nie sprawdzili zapewne ponownie czy zaplacilem.o fakcie tym nie zostalem poinformowany,ani pouczony o zaleglosci w zaplacie.Odrzu moga wejsc na konto?? na koncie mialem pieniadze m.in. na bilet miesieczny na uczelnie. Nie mam wlasnych dochodow.Czuje sie ponizony. yjanilem sprawe i cekam na odblokowanie konta.Kto odpowiada za tak...
  • wyborcza.biz/biznes/1,100896,8241647,Komornicy_zarabiaja_za_ma lo__Wszystko_przez_malejace.html Ale się wzruszyłem, chyba trzeba zrobić pikietę w obronie biednych komorników, ciężko tyraja a zarabiaja groszę.
  • zazwyczaj najpierw wysyłają "pisemka" a potem straszą "wizytatorem terenowym" wizyta wygląda tak, że przychodzi jakiś człowiek i wręcza pismo... jedna rzecz, że nachodzenie w domu jest wykroczeniem druga rzecz, że trzeba szanować, takich wizytatorów, bo tak zarabiają jak reagować ? piszemy pismo na adres : Tomasz Jabłoński Intrum Justitia Sp. z o.o. Budynek Saturn, VIII piętro ul. Domaniewska 41 02-672 Warszawa Polska Szanowny Panie, nie życzę sobie aby...
  • Ale co dalej? Mam dług, który jest już przedawniony i przeszedł z rak Kruka do rąk SeCapital. Oczywiście mam w dupie te wszystkie żenujące pisemka z tanimi trickami pseudo-psychologicznymi, to samo sie tyczy śmiesznych rozmów telefonicznych :))). Nie mam zamiaru lamentować na tym forum, mam tylko pytanie do osób, które są w temacie. Czy przedawniony dług, który przeszedł przez dwie firmy, może być dobrym kąskiem dla trzeciej firmy "X"?, czy raczej już laskę się wykłada na to? Pyta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się