flora bakteryjna

(5 wyników)
  • taki wynik posiewu- w laboratorium nie udało się wyodrębnić bakterii. ilość 10^5. Brak antybiogramu Mocz ogólny wskaźniki w normie (ph 5 ?) poza tym nabłonki płaskie w p.w. leukocyty zalegajace pole widzenia bakterie liczne w preparacie ale wszystko określone jako "w normie "(roche) co wy na to?
  • Dziewczyny pomozcie 10 dni temu zrobilam corce mocz ogolny i posiew jako przygotowanie do cystografii. Ogolny OK a w posiewie Ecoli 10 do 4. Przedwczoraj oddalam mocz znowu do badania i ogolny znowu ok a w posiewie "Flora bakteryjna 10 do 3".Tym razem przemylam krocze rivanolem przed pobraniem.Badanie robilam na Litewskiej i lekarka powiedziala ze wszystko jest w porzadku (?) Dziecko czuje sie dobrze, krocze jest ok. I teraz mam pytanie. CZY ROBIC W TAKIEJ SYTUACJI CYSTOGRAFIE...
  • kurcze nie wiem co robic, czy powtarzac czy czekac do wizyty 1 wrzesnia? wyszla mieszana flora, wczesniej jak tak bylo to od razu mowili powtarzac a teraz zmienili laboratorium i nic nie wiem...buuu, help, pozdrawiam,Agnieszka
  • Jestem kolejną osobą, ktora prosi o pomoc w interpretacji wyników. Ta sama próbka moczu. Badanie ogólne super, bakterie pojedyncze w polu widzenia. Za pare dni z tej samej probki wynik posiewu: mieszana flora bakteryjna 10 do piątej. Lekarz kazal nam powtorzyc posiew, co zrobimy w poniedzialek, ale sie martwie, bo córa ma 2 miesiące i już 2 ZUM za soba ;-( Prosze pomożcie!
  • Witam, Mam pytanko.Odebrałam wynik posiewu moczu mojej 10 miesięcznej coreczki. "Flora bakteryjna mieszana.Badanie należy powotrzyć" Co to oznacza? Pani z analityki powiedziala zeby ranny mocz pobierac do woreczka po uprzednim podmyciu i przemyciu rivanolem.Tak tez zrobilam.Ale widzę że większość na tym forum pobiera bezposrednio do pojemniczka.Czy to moze miec wplyw? Z gory dziękuję za odpowiedz :)
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się