Forum Kultura Muzyka Strawberry Fields
ZMIEŃ
      franz ferdinand

franz ferdinand

(7 wyników)
    • Ktoś ma? Ktoś słyszał jakie to jest? Wyczerpująco i w szczegółach poproszę. Albo chociaż oględnie (gut or not gut) bo chodzę trochę koło tej płyty i zastanawiam się. A póki co, wideło do Ulysses (czy ktoś jeszcze widzi tu Blur, Morrisseya i Madness, czy tylko ja tak mam?): www.youtube.com/watch?v=g-JyKcxCWic
    • www.nme.com/news/109796.htm Czy zasłużenie, czy nie - można się spierać. Biorąc pod uwagę tę shortlist, zapewne nie było innego wyboru. To, co jednak uderza w tym artykule, to potęga płyt, które zdobywały tę nagrodę mniej więcej 10 lat temu. Kto dzisiaj jest w stanie pomarzyć o dziełach na miarę "Screamadeliki"? Pytanie dla mnie retoryczne.
    • 1. Belle & Sebastian (Berlin) 2. Lenny Valentino (Mysłowice) 3. Franz Ferdinand (Gdynia) 4. Basement Jaxx (Gdynia) 5. Daft Punk (Warszawa) 6. The Streets (Gdynia) 7. Afro Kolektyw (Warszawa, Remont) 8. Maximo Park (Warszawa) 9. Ścianka (Warszawa, Jadłodajnia Filozoficzna) 10. The Car Is On Fire (Warszawa, Hybrydy) A jeszcze Max Tundra, Sigur Ros czy Mitch&Mitch. Krótko mówiąc, koncertowo rok wymiatał.
    • Pół roku minęło jak strzał Nedveda więc czas na małe podsumowanie. Jak dla mnie -przyznam- cienizna na razie. Może drugie pół roku przyniesie jakieś rewelacje: 1. Lali Puna "Faking the Books" 2. Marillion "Marbles" 3. The Cure "The Cure" 4. Archive "Noise" 5. Mum "Summer Make God"
    • nominacje w kategorii solo rock performance: Wonderwall Ryan Adams Track from: Love Is Hell [Lost Highway Records] The Revolution Starts Now Steve Earle Track from: The Revolution Starts...Now [Artemis Records/E-Squared] Breathe Melissa Etheridge Track from: Lucky [Island Records] Code Of Silence Bruce Springsteen Track from: The Essential Bruce Springsteen [Columbia Records] Metropolitan Glide Tom Waits [Anti] :)))
    • Przegląd w postaci rankingu :) 1. CocoRosie - La Maison De Mon Reve Dwie siostry, które nagrały płytę, jakich mało: tradycyjne instrumenty w ogromnej mierze zastąpiły odgłosami dnia codziennego (krople wody, skrzypienie drzwi, brzęk kluczy itp.) dodatkowo okraszając je pięknymi, momentami poetyckimi wręcz teksami. Parafrazując tytuł innej płyty to jest zbiór takich songs of love and devotion :) 2. Razorlight - Up All Night Chyba po debiucie The Coral to jedna z najlepszych bri...
    • www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=6310951
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się