Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      fugi

fugi

(109 wyników)
    • błagam! czy ktoś wie, czym można usunąć mazaje z fugi epoksydowej na kafelkach? te patałachy, ktore robiły łazienkę nie umyły kafelków. biała fuga na brązowych kafelkach! tragedia. zaznaczam, że od remontu minął miesiąc - wcześniej nie usiłowałam tego zmazać, bo nas nie było w domu. dzięki
    • Jak ją wyczyścić po szpachlowaniu? Była zasłonieta, ale mimo wszystko nakurzyło sie i kurka wodna nie mam już koncepcji co z nią zrobić. Płytki czekoladowe, fuga też. Macie jakiś pomysł?
    • Specjalna fuga do lazienek i kuchni fuga Kerapoxy Mapei nie wiaze! Przechowywana zgodnie z instrukcja, opakowanie otwarte tuz przed rozpoczeciem fugowania, wymieszana w proporcjach zgodnych z instrukcja (baza+ aktywator), temperatura pracy 20stC, a po 24 godzinach masa nadal ma konsystencje plasteliny. Ktos mial taki problem? Co zrobic? Wydlubywac to, co zostalo polozone i fugowac zwykla masa? Chodzi o fugowanie plytek pod prysznicem, gdzie woda bedzie sie lala po scianach.
    • Mam prośbę.Jaki pasuje kolor fugi do waniliowo czekoladowych ścian w łazience ? Zaznaczę,że kolor płytek na podłodze to ciemna czekolada. I mam problem z doborem odpowiedniego koloru fugi.Myślałam o fudze w kolorze czekolady.Proszę o poradę
    • hej, chciałabym zmienić kolor ścian w łazience .. ale nie wiem co z fugami - czy dotychczasowe trzeba zeskrobać, czy są jakieś specjalne farby do pokrywania fug innym kolorem? i drugie pytanie - czym mogę wyczyścić fugi w innym pomieszczeniu (kuchnia) czy są jakieś specjalne środki / domowe sposoby? pozdrawiam,
    • Jaki mam dobrać kolor fugi? Łazienka wygląda tak że do poziomu około jednego metra sa kafelki w kolorze pomarańczowym 25x40 (Paradyż Concert Orange), później idzie jeden pasek dekoru Concet Orange i dalej do sufitu są płytki w kolorze białawym 25x40 (Paradyż Concert Bianco). I nie mam zielonego pojęcia jaki wybrać kolor fugi - nie chciałbym fugi w kolorze białym. Aha - i jeszcze co do podłogi - podłoga jest w całości w kolorze pomarańczowym - i jaką tutaj fugę dobrać? Zdjęcie poglądowe j...
    • Wita, wczoraj glazurnik kładł na moja podłogę w łazience fugę epoksydową MAPEI, minęły już 24 godziny a ona jest .... lepiąca. Co moze być tego powodem?? i co ewentualnie można z tym zrobić?? Prośba o pomoc... bo załamka,....
    • mam świeżo położone jasne fugi. czy warto je czyms lakierować? impregnować? majster twierdzi, że to bez sensu, że i tak sie zmyje. prawda to? czy chęć szybszego zakończenia pracy? :)
    • nie mamy kaski na zrobienie łazienki, ta która jest w tej chwili wcale mi się nie podoba, no ale musze narazie jakoś się z nią męćzyć. Kafle na ścianie są lekko różowe z akcentami gdzieniegdzie brązowymi kwaituszkami. Pomyślałam sobie żeby tą czerwoną fugę zamienić na ładny ciemny brąz, ale czy tak sie w ogóle da?
    • co o niej myslicie czy warto kupic na podloge lazienki? Zatsanwiamy sie bo kupilismy juz normalna sopro i fachowcy mowia ze ta epoksydowa o wiele lepsza?
    • zastanawiam się jakie wybrać fugi do białych płytek na ścianę w łazience. Podłoga jest brązowa, ściana biała i brązowy deko. Płytki cersanitu euforia. Sciana bianco podłoga brown dekor Euforia Brown listwa Kwiatek 1 Szafki będą brązowe, wanna, umywalka białe Czy ładnię będą wyglądaly biała fugi na ścianie?? Bo brąz chyba nie psauje co???
    • Witam, chcialam polozyc w lazience biale kafelki (na scianie do 120cm i na podlodze, do tego srebrne dekory. Zastanawiam sie nad fugą. Chciałabym białą, ale obawiam sie ze bede ciągle je szorowac:/ czy szara, srebrna bedzie pasowac??
    • połozyłem w łazience fugi mapei, czy trzeba je jeszcze smarować Delfinem? głównie chodzi mi o kabinę
    • Witam, wlasnie jestem przed montazem nowej kuchni, ale jeszcze przed nami polozenie kafli na scianie.Nasza kuchnia jest niezbyt wielka, w zwiazku z czym zdecydowalismy sie na kafle wielkosci 60x30...i mam pytanko, czy tej wielkosci kafle wymagaja polozenia fug?czy moze rownie efektownie beda wygladac BEZ?prosze o porade i dziekuje
    • mam białe płytki w kuchni, jaka dobrac fuge? biała podobno strasznie szybko zamienia się w szarą, więc może lepiej odrazu położyć szarą, albo brązową? :/ niech mi ktoś doradzi!!! będę miała białą kuchnię, i ciemno bązowe panele w pokoju (aneks kuchenny) jaki kolor fugi do tego najlepiej pasuje? boje się troche że z ciemną fugą płytki straca swój urok...
    • Witam, właśnie skończyłem remont kuchni, niestety po fakcie okazało się, że fuga, którą wybraliśmy jest zdecydowanie za ciemna i gryzie się z kaflami. Problem w tym, że jest już po fakcie i fuga leży na ścianie :( Czy zna ktoś może szybki sposób na zmianę fugi, wydrapywanie raczej nie wchodzi w grę. Zastanawiam się, czy można położyć na nią inną jaśniejszą??? Czy ma ktoś za sobą takie doświadczenia? Z góry dziękuję za sugestie.
    • www.rako.cz/pl/poland/plitka/146-defile/3953 kupiłam takie płytki do kuchni otwartej na pokój z takimi panelami www.komfort.pl/panele/info/kod/259621/PG/1/POZ/5 kuchnia będzie z ikei czerwona fotoforum.gazeta.pl/3,0,1491409,2,7.html styl nowoczesny fotoforum.gazeta.pl/3,0,1491413,2,6.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1479729,2,8.html kolory to: biel, ciemna czerwień, czarny no i metal oraz szkło mleczne. Jaki dać kolor fugi do tych płytek w kuchni?
    • Mam dylemat.Wymyśliłam sobie białe kafelki z białą fugą na podłogę w łazience.Boję się jednak jak długo fuga będzie biała. Czy ktoś posiada? Czy lepiej zrezygnować?
    • Witam. Już w najbliższym czasie rozpocznie się remont mojej nowej łazienki i prosze o pomoc w doborze fug. Łazienka będzie kremowa z dodatkiem ciemnej mozaiki. Moje pytanie brzmi jaką fuge zastosować w mozaice? Czy tą samą co w dużych płytkach czyli kremową lub może tego samego co jest mozaika czyli ciemna czekolada? Pozdrawiam
    • Własnie wyremontowaliśmy łazienke. Zakupilismy kafelki w kolorze pistacjowym (jak kto woli trawiastym ;)). Kafli w tym kolorze jest sporo w sprzedaży więc bardzo się zdziwiliśmy gdy sie okazało że za nic nie można dobrać do tych kafli fugi... Atlas ma co prawda fugę pistacjową ale jest ona własciwie żółta - za jasna, w szczególności na podłogę... Spróbowaliśmy więc zmieszać 2 kolory fugi i... UDAŁO SIĘ :)))) Podaję "przepis" na trawiasto-zieloną fugę: Zakupić zamykane, szczelne ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się