edziakrys 11.12.11, 14:54 Jak ją wyczyścić po szpachlowaniu? Była zasłonieta, ale mimo wszystko nakurzyło sie i kurka wodna nie mam już koncepcji co z nią zrobić. Płytki czekoladowe, fuga też. Macie jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: Ciemna fuga-problem 11.12.11, 19:41 sa specjalne srodki: HG Czyste fugi SanProfi Czyste fugi a po wyczyszczeniu, preparat ochronny np. SannProfi Ochrona fug Odpowiedz Link Zgłoś
edziakrys Re: Ciemna fuga-problem 11.12.11, 22:19 Dziękuję bardzo. Kupiłam coś z Mapei- polecone i nie chce brać, zmyło tylko lekkie zabrudzenia na jasnych płytkach. Jutro będę więc polować :) Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Ciemna fuga-problem 11.12.11, 22:38 do jasnych fug ludzie polecaja proszek do pieczenia czy sode oczyszczona, moze cif, ale te srodki moga odbarwiac, wiec sama bym sie bala :) chociaz ja w starym mieszkaniu zawsze czyscilam cifem, schodzilo wszystko, a kolor nie, wiec moze i tym sprobuj najpierw w jakims mniej widocznym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
edziakrys Re: Ciemna fuga-problem 12.12.11, 08:57 Z jasna fugą nie ma problemu, bo jest na scianach, za to czekoladowa na podłodze nie wygląda na czekoladową :( Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Ciemna fuga-problem 12.12.11, 12:22 No własnie.Jak pisze zaimpregnujcie fugi to sie wszyscy bulwersuja,że to nie potrzebny wydatek.Teraz tylko byś przetarł szmatka i byłoby ok a tymczasem jest problem. Ocet z woda działa cuda tak jak i cytryna ale na ciemnej fudze może byc problem.Spróbuj w mało widocznym miejscu czy kolor nie schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś