Dodaj do ulubionych

Ciemna fuga-problem

11.12.11, 14:54
Jak ją wyczyścić po szpachlowaniu? Była zasłonieta, ale mimo wszystko nakurzyło sie i kurka wodna nie mam już koncepcji co z nią zrobić. Płytki czekoladowe, fuga też. Macie jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Ciemna fuga-problem 11.12.11, 19:41
      sa specjalne srodki:
      HG Czyste fugi
      SanProfi Czyste fugi
      a po wyczyszczeniu, preparat ochronny np. SannProfi Ochrona fug
      • edziakrys Re: Ciemna fuga-problem 11.12.11, 22:19
        Dziękuję bardzo. Kupiłam coś z Mapei- polecone i nie chce brać, zmyło tylko lekkie zabrudzenia na jasnych płytkach. Jutro będę więc polować :)
        • piegoosek Re: Ciemna fuga-problem 11.12.11, 22:38
          do jasnych fug ludzie polecaja proszek do pieczenia czy sode oczyszczona, moze cif, ale te srodki moga odbarwiac, wiec sama bym sie bala :) chociaz ja w starym mieszkaniu zawsze czyscilam cifem, schodzilo wszystko, a kolor nie, wiec moze i tym sprobuj najpierw w jakims mniej widocznym miejscu...
          • edziakrys Re: Ciemna fuga-problem 12.12.11, 08:57
            Z jasna fugą nie ma problemu, bo jest na scianach, za to czekoladowa na podłodze nie wygląda na czekoladową :(
            • ikaria80 Re: Ciemna fuga-problem 12.12.11, 12:22
              No własnie.Jak pisze zaimpregnujcie fugi to sie wszyscy bulwersuja,że to nie potrzebny wydatek.Teraz tylko byś przetarł szmatka i byłoby ok a tymczasem jest problem.
              Ocet z woda działa cuda tak jak i cytryna ale na ciemnej fudze może byc problem.Spróbuj w mało widocznym miejscu czy kolor nie schodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka