Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      glukometr

glukometr

(7 wyników)
    • Witam. Badam swój cukier Accu-Chekiem Active. Moja lekarka przy każdej wizycie przy pomocy portu na podczerwień ściąga na swój komputer moje wyniki. W związku z tym mam pytanie: czy zorientuje się, że jakiś wynik był usunięty. Pytam dlatego, że jako świeży cukrzyk chciałbym zrobić sobie kilka wyników w nietypowym czasie (np. zaraz po posiłku), a nie chcę aby moje wyniki nie zgadzały się z dzienniczkiem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów...
    • Cześć! Chciałabym się Was zapytać czy jest taki program, do którego jednocześnie można wprowadzić cukry z glukometru jak i z pompy... żeby to się pokryło... Bo są programy ale tylko na glukometr albo tylko na pompę... a coś razem???
    • Witam serdecznie! Właśnie odkryłam że moja cukrzyca ciazowa, sie uaktywniła. Mówiac po ludzku niewłaściwe poziomy cukru które miałąm TYLKO przy 2 i 3 ciązy wróciły. Jeszcze nie byłam u lekarza, ponieważ zbadałam sobie cukier kilka dni temu. Przeszłam od razu na dietę. Jednak cukry nadal mam kiepskie najlepszy rano po nocy 108, nasjgorszy 143. dwie godziny po posiłku nawet 190. Teraz jak drastycznie mało zjem to nawet spada ponizej 100, ale w ciągu 3 dni raptem dwa razy sie mi ...
    • bo od prawie uczę się żyć z chorym na cukrzycę typu 2 i czasami targają mną wątpliwości.. proszę mi powiedzieć, czy ja dobrze kombinuję, że jeśli mąż często po południu ma niski cukier i jest ospały, czasem bardzo, to może znaczyć, że tabletki/insulina (ma przepisane jedno i drugie, do stosowania zamiennie) zrobiły się z jakiejś przyczyny za mocne? odkąd wiemy o chorobie (prawie rok), to on schudł ok. 10 kg, poza tym zmieniliśmy trochę zwyczaje żywieniowe, na zdrowy rozum to może sp...
    • Na początku podam moje wyniki ostatnich badań: HbA1c: 5.2% C-peptyd: 2,66 ng/ml Krzywa cukrowa: |1-na czczo| 2-30"|3-60"|4-90"|5-120"|6-180"| --------------------------------------------------------------------------- Glikemia |95 | 156 | 118 | 104 |93 | 91 | Insulinemia |9,9 | 105,3| 48,8|45 |20,4 |8,3 | ---------------------------------------------------------------------------- Na podstawie tych badań stwierdzono hiperinsulinizm. Poszłam na oddział diabetologiczny z powodu niepraw...
    • Witam! W W-wie na ul.Szajnochy 8 możecie otrzymać bezpłatnie paski na receptę.
    • Witam :)) chciałam spytać, czy ktoś sie orientuje w programach typu dietetyk czy notatnik diabetyka. Przydałby się program do wpisywania cukrów na telefon komórkowy, czy powstał taki? Proszę o odpowiedź !!!
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się