Dodaj do ulubionych

Program do pompy i glukometru...

11.02.06, 13:13
Cześć!
Chciałabym się Was zapytać czy jest taki program, do którego jednocześnie
można wprowadzić cukry z glukometru jak i z pompy... żeby to się pokryło...
Bo są programy ale tylko na glukometr albo tylko na pompę... a coś razem???
Obserwuj wątek
    • alex359 Re: Program do pompy i glukometru... 12.02.06, 14:26
      taki to sie chyba jeszcze nie "urodził" :))), ale to by bylo naprawde dobre. A
      moze w Roche maja cos takiego?
      • szlepcio Re: Program do pompy i glukometru... 12.02.06, 21:09
        Wiesz, ja mam z roche program ;-) ale to tylko zczytuje z pompy bazę i
        bolusy... niestety nic z tego... a szkoda... Alex, ale chyba się urodzi,
        prawda ;-P
        • alex359 Re: Program do pompy i glukometru... 13.02.06, 09:42
          właśnie dzwoniłam do Roche, powiedzieli, że taki program bedzie pewnie za ok 6
          miesiecy (Spirit + Accu-Check), musimy jeszcze chwilkę poczekać do narodzin :),
          a poki co zachecam do skorzystania z programu www.sidiary.org, w którymś poście
          Aga go ładnie opisała :)
          • szlepcio Re: Program do pompy i glukometru... 13.02.06, 16:29
            OOO... Dziękuję bardzo za to, że zadzwoniłaś ;-* Super...
    • aniek30 Re: Program do pompy i glukometru... 22.02.06, 09:42
      Hej. Wczoraj widzialam to urzadzenie do sciagania danych z pompy i glukometru.
      Podlacza sie do komputera i dalej on juz sam pokazuje co robic, nie trzeba
      kupowac oprogramowania. Najpierw sciaga dane z pompy a potem z glukometru.
      Pokazuje bolusy, alarmy, wylaczenia pompy itp. Praktycznie wszystko co jest w
      pamieci pompy.
      Z tego co sie dowiedzialam od przedstawiciela ma byc dostepne za miesiac......i
      bardzo sie ucieszylam bo nie znosze robic notatek.....dopoki.....nie uslyszalam
      ceny. Ma kosztowac miedzy 500 a 600 zl. Za takie pieniadze wole juz sama robic
      notatki.

• bamshee Re: Program do pompy i glukometru... 02.06.06, 10:08
        mylisz się chyba?
        w ofercie Roche pojawiło się takie urządzenie które odczytuje dane z ich pomp i
        glukometru. Rzeczywiście z tego co podają nie trzeba nic instalować bo odpala
        się program przez przeglądarkę internetową. Nie jestem pewien czy mówimy o tym
        samym bo to z Roche nazywa się Accu-Chek Smart Pix i kosztuje 12o pln.
        www.accu-chek.pl/pl/rewrite/content/pl_PL/20.70:70/article/ACCM_general_article_3434.htm
        • szlepcio Re: Program do pompy i glukometru... 03.06.06, 07:27
          OOO... czegoś takiego jeszcze ni widziałam, fajne... Tyle, że ja nie mam Accu
          Cheka...No ale w przyszości... ;D Dzieki za info ;-*
    • aniek30 Re: Program do pompy i glukometru... 06.06.06, 22:35
      Hm, wlasnie to urzadzenie w styczniu prezentowal mi przedstawiciel, przy okazji
      podlaczania pompy accu check spirit. Z tego co widze.... to kosztuje 120 zl a
      nie 12 zl. Moze cos przeoczylam?
    • aniek30 Re: Program do pompy i glukometru... 06.06.06, 22:39
      .. przepraszam, teraz zauwazylam ze zamiast O bylo o i stad nieporozumienie
      dotyczace ceny. Pocieszajace ze tak ja zbili, bo za ta kwote mozna sie pokusic,
      jak widac i ten sprzet tanieje... oby jeszcze bardziej...
      • szlepcio Re: Program do pompy i glukometru... 07.06.06, 14:30
        No i doczytałam ze nie tylko do Accu checów... ;-D
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka