-
w krajach z mniej lub bardziej angielskim angielskim, nie używają takiego języka >
, czasem brakuje im słów w języku polskim (zwłaszcza "nowinek" lingwistycznych), troszkę zmienił im się akcent.
Nie zgadzam się, że
"[b]To jak najbardziej naturalny proces[/b], który zaczyna się od odruchowego wypowiadania obcych zwrotów, używanych na co dzień częściej, a kończy na kalkach gramatycznych, mimowolnie importowanych do polskiego, często wraz ze słownictwem, głównie z tak zwanego fachow...
-
Zi0br0 podróżuje od prokuratury do prokuratury i wieje do Brukseli. Pewnie nie wie o tym - jako wybitny prawnik PiS, że nic mu to nie da (prócz kasy) ;-)))
*Kto wołał, że prokuratura powinna z całą energią ścigać osoby podejrzane? Albo że kto niewinny, ten nie ma czego się obawiać? I że wszyscy są równi wobec prawa? Tak mówił Zbigniew Ziobro, gdy był ministrem sprawiedliwości. Teraz, gdy kilka prokuratur prowadzi postępowania, w których występuje, głośno woła, że to polityczny atak i że pr...
-
Człowiek, przykładowo ja, zakłada mątek. Imienny.
A to chodzi i się uskarża, wypłakuje w innych wątkach/matkach, że nikt nie lubi, nie kocha, nie pocałuje (buzi!).
Taki lajF :(((
:p
-
Wizytowałam tatkę, a on wisiał na telefonie do mej dziadecznej ciotki i usiłował od niej wydusić szczegóły o wychowywaniu wilka przez ojca jej, bo zrobili film o pradziadku i w artykule o filmie, żeśmy wilka odkryli i podjarał nas strasznie. U ciotki było zajęte.
Wracam ci ja nocą ciemną na moje zadupie, wspinam się na górkę, a tu, kurna, filk na środku ulicy. Patrzył na wilczura pana lakiernika. Łańcuchowego. Ale bez łańcucha i żywej duszy takoż. Historyjka bardzo się przydała, bo pomyślała...
-
no co za cham ! - rzec muszę, choć nie epitetuję zwykle polityków.
Brudziński u Moniki Olejnik obwieścił, że Tusk to dziadowski premier i kraj jest dziadowski,
a prezydent taki sam jak Tusk.
PiSowcy na czele z prezesem panem dawno przekroczyli już wszelkie granice,
zatem, gdzie oni teraz są ?
-
Przedstawiciele ludu francuskiego, zebrani w Zgromadzeniu Narodowym, uznawszy, iż nieznajomość, zapoznanie lub pogarda dla praw człowieka to jedyne przyczyny publicznych nieszczęść i zepsucia rządów, postanowili ogłosić w uroczystej deklaracji naturalne, niezbywalne i święte prawa człowieka, aby owa deklaracja, stale przedstawiania wszystkim członkom społeczeństwa, przypominała im bez przerwy o ich prawach i ich obowiązkach; aby akty władzy ustawodawczej oraz władzy wykonawczej, mogąc być w k...
-
www.youtube.com/watch?v=puLN2gQvgHM
:-D