Dodaj do ulubionych

Jestem w rozpaczy

09.09.21, 04:11
Mój ukochany wnuk leży w szpitalu z roztrzaskaną czaszką i zmasakrowaną twarzą bo dumny suweren wyposażony w tasaki postanowił się na kimś w biały dzień wyżyć. W tym samym czasie „dzielna” policja zajmowała się pilnowaniem żoliborskiej rudery, tuszowaniem własnej nieudolności i sadyzmu i rychtowaniem teleskopowych pałek do rozprawy z planowanym strajkiem medyków.
Mam dość!!!
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Jestem w rozpaczy 09.09.21, 08:00
      Trzymaj się, będzie dobrze.
    • trusiaa Re: Jestem w rozpaczy 09.09.21, 08:02
      Kciuki trzymam mocno. Musi być dobrze.
    • eulalija Re: Jestem w rozpaczy 09.09.21, 09:06
      Zaciskam kciuki z całych sił.
      Przesyłam najcieplejsze myśli.
      • inna57 Dziękuję Wam serdecznie 09.09.21, 09:53
        Już jest troszkę lepiej, jeszcze nie ma decyzji o operacji głowy. Ja teraz zieję nienawiścią do chwastów które tak skrzywdziły wartościowego człowieka. Pisałam Wam czasami o moim wnuku. Nawet jeśli kiedyś nazywał mnie babcią zasadową to dziś za te zasady jest mi wdzięczny. Dobry, mądry, zaangażowany, wysportowany, szlachetny niestety w starciu z tępą brutalną siłą wyposażoną w tasaki nie miał żadnych szans. Miał dużo szczęścia że przeżył ale trauma zostanie z nim już na zawsze.
        Dziękuję Wam za wsparcie, dla mnie asparagusa to bardzo ważne.
        • scoutek Re: Dziękuję Wam serdecznie 09.09.21, 10:15
          Trzymaj się, przetrwacie ....
        • tojajurek Re: Dziękuję Wam serdecznie 09.09.21, 14:08
          Tojajurkowe fluidy optymizmu w drodze. Będzie dobrze, bo nie ma innej opcji.
          • inna57 Z każdą chwilą jest lepiej 10.09.21, 12:24
            Chwasty już siedzą ale oczywiście bez potężnego kopa w dupę się nie obyło. Może i jestem mała, drobna i łeb mam siwy ale jako rozjuszona do imentu słonica i lwica w jednym staję się groźna dla każdego kto stanie mi na drodze. Poruszyłam niebo i ziemię, już mają sanki a ja jako oskarżyciel posiłkowy staram się o podwyższenie kwalifikacji czynu tak żeby minimalna kara dla chwastów wyniosła 15 lat. Zdrowia to mojemu wnukowi nie przywróci, jego trauma nie będzie mniejsza ale o dwa chwasty krążące po ulicach z tasakami będzie mniej.
            • eulalija Re: Z każdą chwilą jest lepiej 10.09.21, 12:40
              Brawo Inna.
              Najcieplejsze myśli dla Wnuka.
            • mysza_na_prochach Re: Z każdą chwilą jest lepiej 12.09.21, 19:40
              żeby dzieciak się zebrał.
              • inna57 Re: Z każdą chwilą jest lepiej 12.09.21, 20:59
                Zebrał się. Jest Aspergerem jak ja. Złożył zeznania w szpitalu, w przyszłym tygodniu będzie miał operację rekonstrukcji nosa i szczęki. Psychicznie jest jak ja - skała. Chwila rozpaczy a później spinamy poślady i przemy do przodu. Ale nawet mój mąż stwierdził że nie wiedział że 45 lat temu poślubił furię w niewielkim opakowaniu.
                Podziwiam naszego syna od tygodnia nie opuszcza szpitala. Jest i trwa.
                • ave.duce Re: Z każdą chwilą jest lepiej 13.09.21, 09:52
                  https://pikio.pl/s/i/201905/normal/dzien-kota-garfielda.jpg
                • trusiaa Re: Z każdą chwilą jest lepiej 13.09.21, 10:13
                  https://images.thortful.com/cdn-cgi/image/width=600,format=auto,quality=90/card/58303c22e4b035803b45dcac/58303c22e4b035803b45dcac_medium.jpg?version=1
                  • inna57 Re: Z każdą chwilą jest lepiej 13.09.21, 20:39
                    Przesyłałam Wasze grafiki zainteresowanemu. Powiedział że jest bardzo zbudowany tym że tylu ludzi trzyma za niego kciuki.
                    Dziekuję Wam bardzo. Asparagusom trudno artykułuje się uczucia, a jednak... Dlatego dziękuję.
    • inna57 Proszę trzymajcie kciuki 15.09.21, 14:21
      Właśnie trwa operacja.
      • eulalija Re: Proszę trzymajcie kciuki 15.09.21, 15:10
        Łapię trzy kciuki.
        Złapię czwarty, jak skończę stukać w klawiaturę.
        Mnóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóstwooooooooooooooo dobrych myśli.
      • trusiaa Re: Proszę trzymajcie kciuki 15.09.21, 15:25
        https://szwajcary.com/obrazky/4427_1370010862.jpg
        • inna57 Re: Proszę trzymajcie kciuki 15.09.21, 16:51
          Dziękuję już po operacji. Wszystko ok. Wasze kciuki i nasze zadziałały na 100%
          • scoutek Re: Proszę trzymajcie kciuki 16.09.21, 10:14
            YES!
    • inna57 Prawie cała prawda 16.09.21, 10:39
      Jakbyście chcieli poczytać jak zachował się mój wnuk to wklejcie do przeglądarki kppotwock.policja.waw.pl a prawie cała prawda dlatego że pani młodszy aspirant nie odróżnia ulicy od skweru z placem zabaw dla dzieci. Nie mamy już siły tego dalej prostować. Ważne że jest do przodu, mamy już dobrego prawnika który będzie nas reprezentował jako oskarżycieli posiłkowych. Nie damy się omamić nazwaniem czynu pobiciem i groźbami byleby tylko chwasty szybko wyszły na wolność. Będziemy się domagać kwalifikacji jako usiłowanie zabójstwa który to czyn zagrożony jest karą minimum 8 lat za kratami.
      • ave.duce Re: Prawie cała prawda 16.09.21, 11:54
        I tak trzymać! Pozdrowienia dla wnuka. Serdeczne.
      • magdolot Re: Prawie cała prawda 17.09.21, 18:23
        Rany boskie! Z całej siły zaciskam kciuki za Twojego Wnu i za Was wszystkich. Niech mu się goi szybko i pięknie wszystko - i ciało i jestestwo.

https://volunteerguide.org/wp-content/uploads/2020/07/Get-Well-Soon-Flowers-Card.jpg

A furii w niewielkim opakowaniu życzę sukcesu w wyplenianiu chwastów. Z ulic, skwerów i... policji.
        • inna57 Re: Prawie cała prawda 17.09.21, 20:02
          Dziękuję Ci Magdolocie. Czy wiesz że po raz pierwszy napisałaś nie po „magdolocku”.
          Wczoraj był dzień kryzysu po operacji która w opinii chirurga łatwa nie była. Niestety nie ma szans żeby wyszli ze szpitala przed niedzielą. Piszę wyszli bo od 8 września mój syn trwa 24 godziny na dobę przy łóżku Michała. Z krótkimi przerwami na matczyne utulanie. W szpitalu jest, pracuje i łapie krótkie chwile snu. Dziękuje całemu personelowi za zwyczajne ludzkie potraktowanie rodziny. Dawno temu w tym samym szpitalu operowano jako trzylatka mojego syna. Ówczesna cudowna ordynator pediatrii potrafiła dogadać się z malcem i w porę operowano ostry wyrostek. Wtedy na pediatrii nie było żadnych odwiedzin. Mój tata jako pracownik służby zdrowia przemykał się do szpitala i przez szybę doglądał ukochanego wnuka. Raz prawie wpadł. Został zauważony przez (też) Michała, który zaczął domagać się od personelu „pani zadzwoni do mojego dziadka, on jeździ karetką, on mnie stąd zabierze”. Po tygodniu odbieraliśmy synka ze szpitala z pierwszymi objawami choroby sierocej.
    • ave.duce Jak jest? 18.09.21, 21:05
      https://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/thumbs/trzymaj_sie_4.jpg
      • ave.duce Re: Jak jest? 18.09.21, 21:06
        scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/thumbs/trzymaj_sie_4.jpg
        • inna57 Re: Jak jest? 19.09.21, 01:43
          Sama nie wiem. Dziś po raz pierwszy syn pokazał mi zdjęcia. Popłakałam się. Misiek jest dzielny ale to przecież ciągle dziecko. Rozsądne, odważne ale wydaje mi się że bardziej nadrabia miną. W głowie kłębią mi się najróżniejsze scenariusze. Chyba najchętniej spakowałabym się i uciekła z tego grajdoła zabierając ze sobą wszystkich których kocham tylko czuję że jestem już bardzo stary drzewem. Przez ostatnie dwa tygodnie przybyło mi wiele lat.
          • ewa9717 Re: Jak jest? 19.09.21, 20:50
            Ojej, z opóźnieniem, ale ze wszystkimi kciukami, fluidami i pufffaniem całym popiersiem!
    • inna57 "Chyba za szybko dorosłem" 28.09.21, 15:03
      To wyszeptał mi do ucha mój wnuk na pożegnanie niedzielnego spotkania. Trzyma się dzielnie, planuje narty z ukochanym dziadkiem (znacie innego 17-latka który nie wyobraża sobie sezonu bez wypadu z dziadkiem na narty). Kupił sobie specjalną maskę która będzie chroniła delikatne, zrastające się kości twarzoczaszki. Ale i ja i on mamy świadomość że będzie się musiał zmagać z demonami które go dopadły bo Asperger niczego nie zapomina. Mamy w mózgach gigantyczne twarde dyski które zapamiętują obrazy. To błogosławieństwo i przekleństwo jednocześnie.
      • mysza_na_prochach Re: "Chyba za szybko dorosłem" 29.09.21, 20:07
        niech te narty udadzą się wybitnie
        i żebyście wszyscy powoli doszli do siebie

ukłony od najmłodszego w rodzinie do najstarszego
        i od najłagodniejszego do Ciebie
    • czan-dra Re: Jestem w rozpaczy 29.09.21, 09:40
      Skończyło się dobrze, żebyś wiedziała jak trzymałem kciuki, wiem że to nic nie pomoże, ale mam marzenie, chciałbym by te istoty dostały się w moje ręce, na parę minut, gwarantuję że nigdy by nie podniosły ręki na kogokolwiek, nogi również.
      Nie jestem dobry w wklejaniu pozytywnych obrazków, więc muszę słowami.
    • inna57 Serdwcznie dziękuję 29.09.21, 10:53
      Wam wszystkim za to że byliście razem z nami w tych trudnych dla nas chwilach. Wiele trudnych jeszcze przed nami ale sama świadomość że jesteście nawet jeśli nie wszyscy mieli odwagę się tu wpisać to dla mnie Himalaje dobrych myśli które nas otoczyły.
      Dziękujemy.
      Inka z Lawendowej Szufladki
      dwa Michały
      Mama od utulania
      mój Kolega M. czyli Dziadek od sportów
      Babcia z Dziadkiem
      Starszy Brat z Małą Anią
      Prawnuczek Staś
    • behemot17-13 Re: Jestem w rozpaczy 06.10.21, 22:29
      Nie było mnie na "moim" forum jakiś czas. Mama idąc do łazienki się wywróciła i aż nieprawdopodobne, złamała rękę, złamała biodro, koszmar. Jakoś powoli wraca do żywych, więc pozbawiony stresu, obowiązków, oczywiście nie całkiem, zaglądam na "moje"forum i ...
      Inna, jest mi cholernie przykro, współczuję Twojemu wnukowi, Tobie, Jego rodzicom.
      Będzie dobrze, bo co można napisać, trzymajcie się!
      • inna57 Re: Jestem w rozpaczy 06.10.21, 22:42
        Dziękuję Ci Behemocie. Już jest dobrze.
        Dbaj o Mamę. Niech wraca do zdrowia. Wszyscy we dworum będą trzymali za Nią kciuki. Z wiekiem nasze kości stają się kruche jak weneckie szkło.
      • trusiaa Re: Jestem w rozpaczy 07.10.21, 06:49
        Dla Twojej Mamy, Behemocie: niech wraca do zdrowia!

https://flores.culturamix.com/blog/wp-content/uploads/2011/05/Flores-para-Anivers%C3%A1rio-5.jpg
      • behemot17-13 Re: Jestem w rozpaczy 07.10.21, 19:55
        Dziękuję za życzenia dla mojej mamy, bardzo. Wczorajszy dzień miał być taki jak kiedyś, se wdepnę na forum, se poczytam, wreszcie pełny relaks. Po przeczytaniu wpisów w wątku dopadł mnie ogromny smutek i trzymał dobre kilkadziesiąt minut. Naprawdę nie mogłem uwierzyć w to co czytałem. Rozumiem, osoby w wieku nazwijmy nieelegancko - w podeszłym wieku, muszą borykać się ze swoimi niedoskonałościami, taka kolej rzeczy. Wkur.... mnie to, że młodzi ludzie w tak bezsensowny sposób zostają okaleczeni fizycznie i psychicznie, jestem od wczoraj wkurw... bo tak.
        • behemot17-13 Re: Jestem w rozpaczy 07.10.21, 19:58
          *nie elegancko
      • mysza_na_prochach Re: Jestem w rozpaczy 08.10.21, 23:06
        sił dla mamy i jej pomagaczy
        • behemot17-13 Re: Jestem w rozpaczy 09.10.21, 15:23
          Wybacz, nicka nie kojarzę. Dziękuję tak po prostu, pozdrawiam.
    • ave.duce @ Inna & Behemot 07.10.21, 07:38
      Będzie gud. 3majcie się, reszta FzD 3ma kciuki z całych sił...
      • ave.duce Re: @ Inna & Behemot 18.10.21, 19:58
        Jak tam rekonwalescenci?
        • inna57 Re: @ Inna & Behemot 18.10.21, 23:32
          Bardzo dobrze. Ostatnia operacja w maju. A jutro… siedemnaste urodziny!!!
          • eulalija Re: @ Inna & Behemot 19.10.21, 11:05
            Najserdeczniejsze słowa przekazuję.
            • ave.duce Re: @ Inna & Behemot 19.10.21, 19:57
              Też :)
          • behemot17-13 Re: @ Inna & Behemot 21.10.21, 16:42
            Wszystkiego naj! i jeszcze na dokładkę !
        • behemot17-13 Re: @ Inna & Behemot 21.10.21, 16:40
          Jest dobrze. Szwy zdjęte, stabilizator na ręce jeszcze jest, a mama jak na torze wyścigowym, śmiga z balkonikiem że "gumy" się palą.
          • inna57 Re: @ Inna & Behemot 21.10.21, 17:17
            Cieszę się że Twoja Mama ma się już dobrze i że wigoru Jej nie brakuje.
            Dziękuję za życzenia dla wnuka. Jak sam mi powiedział nawet nie przypuszczał że wśród wiekowych jest tylu fajnych ludzi.
          • mysza_na_prochach Re: @ Inna & Behemot 21.10.21, 19:41
            i tak ma być :-)
            • behemot17-13 Re: @ Inna & Behemot 21.10.21, 20:02
              Inna jest moją koleżanką od lat, tak se mniemam. Tobie serdecznie dziękuję za wpis, nawet nie wiesz jakie ma znaczenie, pozdrawiam.
              • ave.duce Re: @ Inna & Behemot 21.10.21, 20:16
                Same dobre wiadomości, hurrra!
              • inna57 Re: @ Inna & Behemot 21.10.21, 20:44
                Dziękuję Behemocie za ciepłe słowa. Dla mnie to zaszczyt i radość być w tak zacnym gronie
    • inna57 Zapadł wyrok 04.03.22, 18:10
      Bezwzględne wieloletnie więzienie dla obu sprawców. Szans w apelacji nie mają żadnych bo raz recydywa dwa dokonali czynu w trakcie zawiasów za to co zrobili wcześniej.
      Czy czuję satysfakcję? Nie, bo chwasty wyrywa się od razu skutecznie a nie czeka się. Może nie odrosną, może jednak wyrośnie z nich piękny kwiat. Nie! Nie wyrośnie.
      • ave.duce Re: Zapadł wyrok 04.03.22, 18:27
        Jak się czuje wnuk?
        • inna57 Re: Zapadł wyrok 04.03.22, 20:38
          Bardzo dobrze. Aspergery tak mają, trudno je złamać gdy maja cel, a Michał taki cel ma.
          • trusiaa Re: Zapadł wyrok 05.03.22, 06:45
            Gratuluję Wam determinacji.
            • ewa9717 Re: Zapadł wyrok 05.03.22, 12:35
              Super! Dziś każda dobra wiadomość na wagę złota!
              • behemot17-13 Re: Zapadł wyrok 06.03.22, 08:58
                Się przyłączam, się podłączam, się raduję, tak wirtualnie. Ktoś z boku może zapytać, po co się produkujesz jak nie znasz osoby na wskroś.. A czy ja muszę, no nie, pozdrowionka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka