Forum Zwierzęta LABRADOR RETRIEVER
ZMIEŃ
      gryzienie

gryzienie

(7 wyników)
    • czy wasze labki tez gryzą w rekę podczas zabawy?jak sobie radzicie?? bo czasem to gryzienie jest dość mocne.. moja shisha ma ok 10 tyg.
    • Mam 2-miesięcznego Labka i gryzie w ręce,stopy,dywany.Wiem że to normalne u szczeniaków, ale da się tego oduczyć
    • sluchajcie mamy szczeniaka suczke labradorke. mamy ja od 10 tygodnia jej zycia teraz ma 12 tygodni. strasznie nas gryzie. jej to sie wydaje, ze to sa zabawy, ale nam sie to zdecydowanie nie podoba. mamy synka 2 i pol letniego, ktory uwielbia swoja Gabi, ale jest caly podrapany lub pogryziony. my tez jestesmy. w wiekszosci ubran mamy dziury. Gabi ma pelno zabawek do gryzienia, ale woli nas. nie wiem co robic? jak ja oduczyc? pomozcie
    • Mój prawie siedmiomiesięczny labrador od urodzenia nie może się oduczyć gryzienia po rękach. Weterynarz który mu robił szczepienia twierdzi, że to normalne u szczeniąt i żeby psa zniechęcać do tego gryzienia, bo może się to utrwalić w jego zachowaniu. Łatwo powiedzieć ale co zrobić gdy takie zniechęcanie wogóle nie jest skuteczne. Już chyba z milion razy karciłem go za próby gryzienia mnie po rękach słowem i wymownymi gestami, a on wciąż próbuje mnie złapać za rękę zębami. Nie gr...
    • witam moj 4 miesięczny lab. (ALI) demolule praktycznie cały dom swym gryzieniem szczegolnie wszelkiego rodzaju kable elektryczne. wiem ze spewnością spowodowane jest to rosnącymi zębami ale mam pytanie jak długo moze trfać to jego gryzienie.mam jeszcze jedno pytanie jak najłatwiej jest go nauczyć dawania łapy i innych prostych poleceń-jakims domowym sposobem bo na szkolenie niemam czasu...z gory dziękuje.
    • Mój Kruszon ma 4 miesiące i tydzień temu dostał takie posłanko do spania. Położyłam mu na tym jego kocyki i poduszke i piesek sobie tam spał kilka dni. Ale jak został sam na kilka godzin to obsikał to i sprawa powtórzyła sie na drugi dzien. Myslalam, ze to dlatego ze jest zły albo ze sie denerwuje ze zostal sam, ale wczoraj zrobił to znowu ale jak juz bylam w domu. To moj pierwszy pies, wiec sie nie znam zbytnio, ale słyszałam, ze psy nie robia w miejscu, w ktorym spia...
    • Witam! od tygodnia mam w domu 8tygodniowego biszkopcika i dlatego mam parę pytań. jak go oduczyć gryzienia rąk? on myśli chyba że to zabawa a mnie to boli. ma dużo gryzaków, misiaków i innych zabawek a mimo to ręce są dla niego atrakcyjniejszą zabawką. można go tego oduczyć czy po prostu trzeba czekać aż z tego wyrośnie? czy to jest normalne u szczeniaka że potyka się o własne łapki i ogólnie chodzi jak taka mała "łamaga"? i jeszcze pytanie odnośnie metryki. przy opisie jego ojca ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się