alba27
05.05.11, 14:27
Niedługo chciałabym kupić psa, jestem prawie przekonana o tym, że będzie to labrador. Z racji tego , ze dotychczas nie miałam psa takiej rasy chciałabym napisać trochę o mnie, abyście mi pomogli podjąć decyzję czy labrador to dobry wybór i może podpowiecie coś jeszcze na co nie zwróciłam uwagi.
- dotychczas miałam dwa psy, średniej wielkości kundle, oba miałam od szczeniaka tak więc wiem ze szczeniaki to sikacze i szkodniki, 1 pies żył 10 lat a drugi ma 15 i nadal żyje ( został z moimi rodzicami),
-potrzebuję psa aktywnego, kanapowce odpadają
- mam dzieci ( 6i 7 lat),
- posiadam dom z ogrodem,
-posiadam samochód wystarczającej wielkości żeby moc przewieżć psa,
- zdaję sobie sprawę że psa kupuje się z założenia na 15 lat i pewne środki pieniężne na jego utrzymanie są niezbędne,
- pies będzie zostawał sam w domu na 8 godzin ( jeśli będzie już w miarę samodzielny, bo na początku poproszę tatę żeby miesiąc, dwa przyjeżdżał i z nim zostawał dopóki będzie mały),-
-przed pracą ma zamiar biegać z psem codziennie 30-40min zeby zmęczyć go porządnie
zanim zostanie sam

,
- nikt z domowników nie jest alergikiem,
- posiadamy starą leniwą kotkę, która pół swojego życia spędziła z psem, świnką morską, kanarkiem i okresowo innymi zwierzakami, zdecydowanie przyjaźnie nastawiona,
- 3km od miejsca zamieszkania mam bardzo dobrą lecznicę dla zwierząt,
- na wakacje wyjeżdzamy raz w roku i mam wtedy z kim zostawić psa,
Co jeszcze powinnam wziąć pod uwagę?