Dodaj do ulubionych

karma hypoalergiczna

09.01.12, 14:44
Nasz labi ma problemy alergiczne-swędzi go pyszczek i często wylizuje łapki. Wet doradził zmianę karmy. Do tej pory dawaliśmy mu RC dla labów i gotowaną kaszę z mięsem i warzywami. Teraz chcemy zmienić karmę na hypoalergiczną. Jaką doradzacie? Której skład jest najlepszy?
Obserwuj wątek
    • chica-latina Re: karma hypoalergiczna 11.01.12, 13:58
      My zmienilismy na Royal Canin hypoallergenic, lecz w skladzie jest tluszcz z kurczaka a nasza sunia(jak sie pozniej okazalo) jest uczulona na drob wiec odradzam jesli nie wiesz na co dokladnie pies jest uczulony.Choc karma sama w sobie jest moim zdaniem ok.
      Pozniej byla Eukanba-tez nie podpasowalo...
      Nastepnie ,,dieta wykluczajaca,, (konina plus ziemniaki).
      Za namowa znajomych zmienilismy na Acana lamb&apple. I to byl strzal w dziesiatke.Nie dosc ze karma ma swietny sklad to i cena jest przystepna(w porownaniu np do RC hypoallergenic). W skladzie tej karmy nie znajdziesz ani drobiu ,ani zboz smile No i co najwazniejsze ,psina juz sie nie drapie i nie wylizuje lapek.
      • tenshii Re: karma hypoalergiczna 12.01.12, 20:44
        Zdecydowanie najmniej uczula ryba. Polecam karmy rybne
        • chica-latina Re: karma hypoalergiczna 19.01.12, 17:07
          Zgadzam sie z Toba. Ale zaobserwowalam i slyszalam z opowiesci znajomych, ze karmy rybne czesto nie sa zbyt smaczne dla psow. Moja labka nie ruszy karmy z lososiem, choc myslalam,ze wybredna nie jest a tu prosze...strajk glodowy urzadzila,jak jeszcze bylismy na etapie poszukiwania odpowiedniej karmy wink
          • tenshii Re: karma hypoalergiczna 22.01.12, 00:44
            To prawda, ale jeśli na przykład chodzi o jednego z moich psów, a konkretnie sukę, to gdybym miała jej podawać to co jej smakuje, byłyby to jedynie przysmaki, które uwielbia. Przysmaki, które nie mają żadnych wartości odżywczych, i które dostaje tylko czasami w nagrodę, właśnie ze względu na to, że jest na nie aż tak nakręcona.

Przestały na mnie robić wrażenie jej maślane oczy. Nie zje tego co dostanie - jej problem wink
      • yotsukaido Re: karma hypoalergiczna 17.01.12, 14:31
        już zakupiłam Royal Canin. przetestujemy ją. Rzeczywiście w składzie jest wątróbka drobiowa. Ale może to nie na drób Charlie ma alergię. Dzięki za polecenie innych karmsmile
        • tenshii Re: karma hypoalergiczna 22.01.12, 00:40
          Royal się dość mocno popsuł odkąd produkują go w Polsce...
          Poziom trzymają jedynie ich karmy weterynaryjne.
          • tenshii Re: karma hypoalergiczna 22.01.12, 00:41
            PS. Pamię taj, że aby zbadać czy dana karma ma zbawienny wpływ na dolegliwości naszego psa należy ją (i tylko ją) podawać przez minimum 6 tygodni.
            • wyga5 Re: karma hypoalergiczna 16.02.12, 11:24
              Warto spróbować coś np. wegetariańskiego www.e-karma.pl/product-pol-561-PLATINUM-EDITION-Wegetarianskie-jedzenie-dla-psa-i-kota.html Wiem, że właśnie na e karmie można kupić fajne jedzonko dla psów, które nie tolerują wszystkiego. Mają też produkty nieoferowane przez zwykłe sklepy.
    • yotsukaido Re: karma hypoalergiczna 30.01.13, 16:02
      Może komuś się przyda... Zmieniliśmy naszemu labiemu karmę na fish4dogs, objawy swędzenia całkowicie nie ustąpiły - nadal chce, aby po drapać go po pyszczku. Ale na pewno się zmniejszyły, nie liże już łapek - kiedyś robił to nagminnie, codziennie i bardzo pracowicie. Nie dopomina się, aby go drapać. Był czas kiedy daliśmy mu do jedzenia mięso i problem znów się nasilił. Ale szkoda nam go było, bo lubi urozmaicone posiłki i karma chyba trochę mu zbrzydła. Nie był to jednak dobry pomysł i znów dostaje tylko karmę. Żeby urozmaicić mu trochę jedzenie jakie dodatki do karmy można dołożyć? Myślałam o gotowanych warzywach albo może ryba z puszki? Co o tym sądzicie?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka