Gość: Karolina IP: *.adsl.alicedsl.de 05.10.09, 16:31 Mam halibuta w zamrazalniku od roku, nadaje sie jeszcze do zjedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: analityczka Re: Halibut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 18:57 jest to pytanie z wieloma niewiadomymi. Proszę prześledzić nasze dyskusje, bedziesz wiedziała, dlaczego nie można na to pytanie odpowiedzieć.Albo inaczej-nikt rozsądny na takie pytanie nie udzieli odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: Halibut 05.10.09, 21:07 Ja Ci tylko powiem, że tez niegdyś odkryłam na dnie zamrażarki stare ryby, takie roczne właśnie. Kotom sąsiadów nie zaszkodziły. Mi samej do głowy nie przyszło ich zjadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x to można ocenić po obróbce termicznej IP: *.unitymediagroup.de 06.10.09, 00:32 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Halibut 06.10.09, 10:25 Po roku to może byś jednak rozmroziła lodówkę, warto. Zbyt duże oblodzenie to większa strata energii. A halibuta jednak może wyrzuć. Nie miałaś na niego apetytu przez rok, to i teraz Ci się nie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Halibut 06.10.09, 10:53 no nie wiem, ale w lodowce nie masz takiej temp.zeby tak dlugo przechowywac napewno chodzi o dobry zamrazalnik oddzielny ktory ma mozliwosc mrozenia ok.24° tam moze lezec rok,musi byc tylko w odpowiednim opakowaniu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka NIE IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 07.10.09, 00:03 Ryby i mieso powinno sie przechowywac w zamrazalniku nie dluzej niz 9 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś