Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      hotele

hotele

(67 wyników)
    • ale z widokiem morza z okna. Szukam czegoś sprawdzonego jeszcze na sierpień.
    • Pytałam już na turystycznym ale echo, więc liczę że mi wątku nie wywalą ;) Niedługo jadę sobie na wakacje i przejazdem będę w Pizie. Hotel w którym nocujemy ma wymienioną na stanie przechowalnię bagażu. Po wymeldowaniu chcemy do wieczora łazić po mieście więc muszę zostawić bagaże ale nie wiem czy ta opcja jest dodatkowo płatna. Wiem że to niemądre ale głupio mi zapytać, tym bardziej ze kiepsko u mnie z językiem. A może prościej zostawić bagaże na dworcu kolejowym (dalej jedziemy pociągiem)?...
    • Powiedzcie, czy na prawdę większość z Was uważa, że nie można fajnie spędzić wakacji, gdy się nie mieszka w hotelu z pełną obsługą? Po przeczytaniu wątku Samejmamy i paru innych mam wrażenie, że jeśli się nie ma na hotel, to lepiej nigdzie nie jechać, bo bez obsługi i tak się nie wypocznie. Otóż ja wypoczywam. Mogłabym wykupić wczasy w hotelu, ale nie lubię takiego spędu ludzi i tłumów przy basenach. Któryś już raz wyjeżdżamy ze znajomymi na kwaterę prywatną do maleńkich miejscowości w C...
    • Z jednej strony powszechnie wiadomo, że wspomniana pani osobą porywczą jest (na ile pod publiczkę, a na ile w rzeczywistości - tego dla odmiany nie wiadomo). Z drugiej strony, gdyby mnie zakwaterowali w apartamencie czterogwiazdkowego hotelu, a na drugi dzień kazali się z niego wynosić z jakiegokolwiek powodu z ich strony - nie wiem, co bym zrobiła... A więc ;-): po czyjej stronie się opowiadacie?
    • Czy jest tu jakaś mama pracująca jako recepcjonistka w dużym hotelu?? Pojawiła się w moim życiu taka propozycja pracy. Wiąże się to jednak ze sporymi zmianami w moim życiu zawodowym. Teraz prowadzę własną działalność i w sumie lubię tę pracę, ale w recepcji też chciałam zawsze pracować. Może mi ktoś napisac czy więcej jest plusów czy minusów tej pracy?? Ja ogólnie sądzę że jest to ciekawa praca- nie ma 2 takich samych dni... ale czy rzeczywiście tak jest??
    • wiem, wiem, zaraz bedzie, ze powinnam pytac o to na forum o wyspach, ale wlasciwie emamy na wyspach tam mieszkaja, a nie rozbijaja sie po hotelch, wiec moga nie wiedziec ;) Wybieram sie na kilka dni do Londynu i poszukuje fajnego noclegu. Przyjezdzam pociagiem i chcialabym to jakos fajnie wszystko zorganizowac. Aha pod haslem fajny mam na mysli cos dobrego, nie jakies hostele, motele itp. ale nie musi byc tez od razu Hilton ;) Pytam Was, bo szukalam na portalach typu booking czy hrs, al...
    • Hotel już zamówiony. Podobno warunki dobre. Ale ciężko mi. Jak mam mu powiedzieć "zostań!" w obcym miejscu? Jak to zrobić, żeby jak najmniej się zestresował? Jakieś rady?
    • Drogie e-mamy - która z Gdańska i może polecić mi tani hotel? Najlepiej w okolicach galerii Bałtycka.
    • Dziewczyny czy zdarzylo wam sie,ze musialyscie doplacic za pobyt niemowlaka w hotelu? Bywam bardzo czesto w hotelach,jakies 2 razy w msc i jeszcze nigdy nie spotkalam sie z taka sytuacja,az do tej pory.Zapisalam sie na przyspieszony kurs prawajazdy ,organizowany przez jeden z hoteli w Krosnie.Chce zabrac ze soba osobe towarzyszaca i oczywiscie place za jej pobyt,calkiem pokazna sume.Okazuje sie ze jesli chce zabrac ze soba jeszcze dziecko,ktore ma 5msc musze za nie zaplacic.Zastanawiam sie c...
    • i generalnie na wycieczkach z biur podróży? Ja najczęściej sama organizuję wyjazdy i zwiedzam "z plecakiem", kilka razy jednak zdarzyło mi się pojechać przez biuro, bo pasowało mi miejsce docelowe jako baza wypadowa. Zwracałam uwagę na położenie hotelu (komunikacja) i w zasadzie tylko to, ważne żeby karaluchy nie biegały i grzyb nie sypał się z sufitu. Dobre jedzenie jest atutem, ale i tak całe dnie spędzam poza bazą, więc opcja śniadanie, ew. śniadanie+obiadokolacja, smakołyki jem u miejsco...
    • Gdzie w Polsce fajne miejsce na wakacje nastawione na małe dzieci? Najchętniej przy jeziorze/ innej wodzie. Są takie ośrodki? Z wypasionym placem zabaw, salą zabaw, atrakcjami zorganizowanymi, dobrą restauracją? Szukam i szukam i jedyne "atrakcje" dla maluchów to łóżko za darmo, krzesełka w restauracji i kącik do rysowania... Miło by było gdyby okolica była atrakcyjna turystycznie. Ale nie musi. Polećcie coś.
    • Hej witajcie Szukam info na temat hoteli :) Od dawna bylo moim marzeniem odwiedzic Warszawe (Pierwszy raz w zyciu :D) Majac 27 lat jeszcze ani razu nie bylam I wlasnie sie wybieram I w zwiazku z tym mam pytanie czy moglybyscie mi doradzic Fajny holel? I sprawdzony Ceny z tego ze Stolica wiem ze sa duze Szukam dla dwuch osob na dwie noce ze sniadaniami Evt z kolacjami Cena ok 200-300 zl Moze ktos polecic?
    • Tak pytam, bo własnie wróciłam z wakacji i juz w samolocie przypomniałam sobie, że sprawdziłam wszystkie szafy i szuflady, ale balkonu nie... Widac mój kostium kąpielowy wolał zostac nad Morzem Śródziemnym:D
    • muszę oddać kota na 5 dni do hotelu i mam wrażenie, że go oddaję do schroniska. Facet przez telefon mnie oczywiście przekonywał, że koty są wypuszczane z klatek, że mają 'pokój z wielkim oknem na ogród' <lol>, ale ja się martwię i tak, że rzeczywistość będzie wyglądała inaczej - kot w klatce 1m3 przez 5 dni. Macie jakieś doświadczenia?
    • Może mi ktoś wyjaśnić, co to właściwie znaczy? Szukając ostatnio noclegu na różnych portalach znalazłam w notkach o hotelach, obok info o całodobowej recepcji, ogrzewaniu, internecie, pokojach dla palących i niepełnosprawnych, również informację "gay friendly" i nie bardzo wiem, co to w praktyce ma oznaczać? Specjalne udogodnienia dla homoseksualistów jakoś trudno mi sobie wyobrazić (takie typu podjazd dla wózków czy łóżeczka dla małych dzieci), więc co - pary homoseksualne mogą się w holu po...
    • Podpowiedzcie mamy, jaki hotel wybrać, żeby dużo atrakcji dla małego było? Wiecie - brodzik zakryty, zjeżdżalnie itp.
    • Czy raczej możecie zapewnić inną opiekę, kiedy wyjeżdżacie? Zostawiłam psa w hotelu na tydzień, dzisiaj wiozę do innego hotelu na cztery dni. Mam mieszane uczucia, ale też nie mam innego wyjścia.
    • Hotel 52(19)

Ponieważ weekend się zaczyna, to się wam przyznam do jednej mojej słabości telewizyjnej ;) "Hotel 52". Jezuuu, jak ja się zakochałam w tym serialu! Obecnie jest jedynym, na który czekam. Świetnie zagrany. Duet Cielecka-Bukowski - po prostu zachwyca. I teraz nieśmiałe pytanie - ktoś jeszcze to ogląda?
    • Kurde, ale mam nerwa. Postanowiliśmy sobie z mężem urządzić w tym roku jakieś ciekawe Walentynki, inne niż zawsze. Marzył nam się od dłuższego czasu wyjazd do jakiegoś hotelu (chociaż na jedną noc, bo na więcej mała nie zostanie u babci), chcieliśmy być z dala od domu, obowiązków, problemów itp. Ceny wielu hoteli były nie na naszą kieszeń, ale znalazłam w necie stronę hotelu w Jastrzębiej Górze, gdzie była promocja walentynkowa - 150zł za noc od pary, z kolacją i śniadaniem, a za ...
    • czy sa tu fanki Basila i Sibil. wlasnie sciagnelam 12 czesci tego serialu. po prostu go kocham,za kazdym razem tarzam sie ze smiechu. a w ogole jest wiecej odcinkow? kto nie zna, szalenie polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się