ibuprom

(12 wyniki)
  • ibuprom(5)

Czy to prawda że zażywanie ibupromu szkodzi zajściu w ciążę? Słyszałyście coś na ten temat?
  • Wczoraj zaczal mi sie okres, jeszcze nic nie bolalo, zawsze wczesniej musze brac leki przeciwbolowe, poniewaz jak juz zaczyna bolec nic nie pomaga, mam straszliwe skurcze i wyje z bolu, prawie mdleje. Wzielam wiec wczesniej 2 tabletki Nospy i poszlam spac. Po 2 godzinach obudzilam sie z potwornym bolem, wzielam 2 Ibupromy, potem gorace oklady termoforem na brzuch i kapiel, tym razem przeszlo po godzinie (w moim przypadku sukces), czasem trzyma 2-3 godziny. chcialam odstawic Ibup...
  • ibuprom(10)

witam, jak mozna sobie radzic z przedawkowaniem leków przeciwbolowych, tzn wzielam wlasnie dwie tabletki ibupromu i po bardzo krotkim czasie je poprostu zwymiotowalam, tzn chyba zdazyly sie juz rozpuscic bo nie wylecialy w calosci ale po 'smaku' moge stwierdzic ze to leki. w sumie to nie wiem czy to przedawkowanie, (oprocz tych dwóch bralam jeszcze dwie rano), pewne jest to ze to wina leków, moze zwykle zatrucie. caly czas mi nie dobrze, i troche mnie boli glowa, moze znacie jakie...
  • Witam! Po 4 miesiącach ciężkiej pracy zobaczyłam na teście 2 kreski. Problem w tym, że się nie spodziewałam, bo mnie brzuch bolał normalnie jak przed @, a nawet momentami bardziej, i z tego wszystkiego w ciągu ostatnich 2 dni wzięłam w sumie 4 ibupromy- po 2 jednocześnie, a przecież nie wolno!!!!! I teraz siedzę i się zamartwiam czy nie zaszkodziłam dziecku.... a to dopiero 2 tydzień. Czy któraś z Was miała w ciąży objawy typowe dla @ tyle że bez krwi??? Czy możliwe, że mimo to ...
  • Co miesiąc, w pierwszy dzień miesiączki, czasem i drugi, muszę łykać kilka tabletek ibupromu, żeby móc jakoś normalnie funkcjonować. Dzieje się tak od kilku lat choć z wiekiem bóle są nieco słabsze. Kiedyś musiałam wziąć conajmniej 5 , dzisiaj już tylko 3 (na "pierwsze" uderzenie). Zawsze po tym jak się już lek "przetrawi" i zaczyna działać czuję tępy ból po prawej tronie w okolicach końca żeber. CZy może być to spowodowane przjmowaniem tego leku? Co to może być? Przecież wątro...
  • Od wczoraj straszliwie boli mnie glowa, tylko z lewej strony, pulsuje, jak leze i sie nie ruszam to powiedzmy, ze jest lepiej. Migreny nie miewalam nigdy, przy schylaniu dodatkowo pulsuje i bardziej boli, niedobrze mi nie jest. Ibuprom/nurofen -200mg. pomaga na 4 godziny... Nie wiem co to jest, nigdy mnie glowa nie bolala az tak, silny bol. Goraczki ani innych objawow nie mam. Zastanawiam sie czy pogoda jest temu winna, strasznie zmienna,jestem niskocisnieniowcem, moze to wszyst...
  • mam katar i kupilam sobie otrivin, zeby go udroznic. Teraz mam wrazenie jakby mi rozsadzalo zatoki. Nie moge oddychac nosem, bo piecze i "cisnie". Boli mnie cala glowa. Jak moge sie uratowac????
  • Zażyłam Ibuprom ok 14.30. ( strasznie mnie głowa bolała) i mam pytanie. Czy wieczorem będę mogla spożyć alkohol. Czy lepiej nie ryzykować.
  • Jakie tabletki można brać w 1 miesiącu ciąży na ból głowy; a w zasadzie zatok.
  • Witam, czasem zdaża się, że trzeba wziąć coś przeciwbólowego. I co wtedy? Co bierzecie? Na jakie bóle? Czy jest to skuteczne? Ja na wszelkie bóle stosuję pyralginum. Kiedyś brałam apap. Te środki są nawet skuteczne. Ibuprom wogóle na mnie nie działa. Przy okazji, słyszałam, że popijając tabletkę kawą potęguje się siłę jej działania. Czy to prawda? Czy takie postępowanie nie jest ryzykowne i nie niszczy organizmu?
  • dziewczyny moze macie jakis sposob na bardzo bolesna miesiaczke, ile kroc bylam u lekarza mowil ze juz taka moja uroda i przejdzie jak urodze dziecko ale ja narazie ie chce rodzic zadnych dzieci a bolow tez niechce miec wiec moze wymacie jakis dobry sposob..
  • Czy ten lek nospa pomaga na bóle miesiączkowe i czy jest mniej szkodliwy niż np. inne przeciwbólowe /ibuprom, apap itp/. Jakie ma ogólne działanie.Pa.
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się