IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:37
witam, jak mozna sobie radzic z przedawkowaniem leków przeciwbolowych, tzn
wzielam wlasnie dwie tabletki ibupromu i po bardzo krotkim czasie je poprostu
zwymiotowalam, tzn chyba zdazyly sie juz rozpuscic bo nie wylecialy w calosci
ale po 'smaku' moge stwierdzic ze to leki. w sumie to nie wiem czy to
przedawkowanie, (oprocz tych dwóch bralam jeszcze dwie rano), pewne jest to
ze to wina leków, moze zwykle zatrucie. caly czas mi nie dobrze, i troche
mnie boli glowa, moze znacie jakies sposoby jak to zlagodzic? wiecej tabletek
juz pewnie nigdy nie wezme, zreszta pewnie bede sie bala zeby mi sie cos nie
stalo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: ibuprom IP: *.sggw.waw.pl 21.06.05, 20:56
      Po pierwsze - po co w ogóle brałaś ibuprom? Gorączka? Silne dolegliwości bólowe?
      Po drugie - czytaj uważnie ulotki. Dawka dobowa ibupromu, której nie należy
      przekraczać, to chyba 8 tabletek (zależy to też od tego,jak duża dawka leku
      jest w tych tabletkach, to odnosi się do tych najbardziej standardowych).
      Jednorazowo można wziąć dwie tabletki. No więc, skoro wzięłaś 4 na dzień, to
      jeszcze żadne przedawkowanie. Pytanie tylko, po co - może dolega Ci coś
      zupełnie innego, niż myślisz? Może ibuprom nie jest w tym przypadku w ogóle
      wskazany - nic nie piszesz, co Ci dolegało.
      Po trzecie - może jesteś uczulona na ten lek?
      • zlotoslanos Re: ibuprom 21.06.05, 20:59
        Bolala Cie glowa? Moze to migrena a przy niej wystepuja wymioty
        • Gość: kaska Re: ibuprom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:13
          uczulona nie jestem, bo kiedys juz bralam ibuprom i nic mi nie bylo, tzn bol
          ustal a nie bylo zadnych skutkow ubocznych
          glowa zaczela mnie bolec po wymiotach, a bralam ibuprom bo rano bylam u
          dentysty zatruwac zeba do leczenia knaalowego i poprostu caly dzien ten zab
          mnie boli
          • zlotoslanos Re: ibuprom 21.06.05, 21:42
            No to chemia znaczy trutka plus ibuprom tak zadzialal.
            • Gość: kaska Re: ibuprom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:10
              a jest jakis sposob zeby szybciej wawalic ta chemie tzn trutka musi zostac,
              ale ibuprom z organizmu czy musze sie meczyc az samo jakos przejdzie?
              • zlotoslanos Re: ibuprom 21.06.05, 22:22
                O tej porze nadal Cie meczy?Jestes wiesz tez otumaniona tymi prochami stad
                takie wrazenie,ze az kreci Ci sie w glowie.Masz mleko? Raczej lez, nie wykonuj
                szybkich ruchow
              • very_martini Re: ibuprom 21.06.05, 22:28
                Ach, Lanos (w skrócie tak będzie), nasze myśli idą tym samym toremsmile Coś w tym
                jest, bo to już trzeci raz dzisiaj w moim przypadku - też pomyślałam o mleku.
                Jeszcze bym dowaliła bratek do picia, ale to potem, żeby wątrobie dać odsapnąć.
                co sie nałykała tego syfska, to jej.

16%VOL
                22%VAT

--
                takie tam... forum homeopatia
                • Gość: kaska Re: ibuprom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:34
                  kreci, kreci, ale i tak jest troch elepiej niz bylo, wypijam hektolitry wody
                  mineralnej to moze szybciej to wypluka, niestety nie mam mlekasad
                  bratek do picia tzn co? pierwszy raz slysze o tym, tzn to tak jak jakies ziola
                  czy jak?
                  • zlotoslanos very-calowanko poranne 22.06.05, 09:50
                    Taka sama herbatka jak rumianek lub mieta.Zbierane z malenkich polnych
                    bratkow,maja tyle z bratkiem wspolnego co ksztalt kwiatuszka.Zeby Ci nie
                    przyszlo zaparzyc z tych cmentarnych,balkonowych smilePoczujesz sie lepiej to
                    jednak kup watrobie te herbatke wydatek rzedu 3 zl a watroba po tej chemii
                    bedzie Ci wdzieczna.
                    • Gość: kaska Re: very-calowanko poranne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:08
                      dzieki za wyjasnienie, zebys wiedziala ze pomyslalam o tych fioletowych
                      kwiatkach na klombach, ze to sie suszy i robi jakis napar. dzisiaj juz jest
                      lepiej, przynajmniej na tyle ze czuje sie na silach isc do sklepu po ta
                      herbatkesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka