Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      instalacja

instalacja

(11 wyników)
    • Witam Czy ktos z szanownych obecnych na forum posiada może instrukcje instalacji mySAP ERP 2004. Z tego co wyczytałem z materiałów dołączonych do góry płyt należy najpierw zainstalować Solution Managera Jednak materiały dostepne na service.sap.com nie są aż tak szczegółowo opisane jakbym sobie tego życzył. System to Windows Serwer 2003 Baza danych MS SQL 2000. W sieci znalazłem SAP 4.7 IDES Installation Procedure with Screen Shots tylko nie wiem czy bedzie to ta sama instalacja ...
    • Witam, Czy parametry typu: Procesor 1.8 256 RAM DDR 40 GDB dysk Wystarczą zeby uruchomic oczywiscie w warunkach domowych system SAP ? Posiadam dystrybucje " Mini-Sap Web Application Server" oraz "mini Sap Basis 46d" Czy cos takiego mozna zainstalowac oraz uruchomic na serwerze pod Windowsem i ewentualnie pociwczyc administracje systemem ? Wlasnie zamierzam pisac prace dyplomowa z tego systemu i dlatego tez chcialbym w warunkach domowych poprobowac. Bede wdzieczny za jakako...
    • minisap(6)

No i zainstalowalem WAS ABAP na laptopie (1 GB RAM). Nie obylo sie bez bolesci, ale widze teraz kernel.exe i mnostwo innych sap services i nie moge za bardzo puscic nic innego, ale teraz pozostalo tylko zainstalowac moduly i mamy SAP w pigulce. Podstawowa korzysc to dostep do sap_all, co jest malo prawdopodobne, gdy instalacja jest u klienta. Nie udalo mi sie jeszcze odpalic SLD, ale na razie nie mam duzej potrzeby. Czy ktos juz probowal odnowic licencje po jej wygasnieciu (po 3 miesiac...
    • czy to możliwe aby ćwiczyć się w SAPie na własnym laptopie?
    • Witam serdecznie, Ostatnio zdobyłem instalkę programu SAP i zastanawiam się nad jej instalacją na domowym komputerze. Proszę o informację czy po zainstalowaniu oprogramowania na komputerze stacjonarnym bez połączenia z serwerem oprogramowanie w ogóle bedzie działać. Po prostu chodzi mi o to czy da się z niego korzystać analogicznie jak np. z pakietu Offica, który niezależnie czy zainstalowany jest w sieci czy stacjonarnie może spełniać te same zadania. Ewentualnie może ktoś orien...
    • miniSAP(6)

Witam, mam problemik. Próbuję zainstalować sobie miniSAP na windows 2000 server, przy 30% instalacji pojawia sie blad instalacja sqlserv.- niewlasciwa instancja. prawdopodobnie problem wynika z tego ze jest juz zainstalowana jaks baza na tym kompie, ja nie powinienem jej usuwac. Moze kotos jest w stanie mi pomoc. Dziekuje z gory.
    • SAP +XP(4)

Witam!! Jestem nowicjuszem jesli chodzi o SAP. Mam SAP R/3 4.6D. Czy moge pracowac na Windows XP Prof?? Dzikei za odpowiedzi. Pozdro!!!
    • .....czy razem zadziałają? czy baza Sql jest w stanie obsłużyć tą wersję SAP- a, jeśli tak czy musi do MSQL 2000 być doinstalowana poprawka SP3. Czy ktoś próbował takiej opcji i jakie są efekty tego? Dziękuję z góry za odpowiedź. pozdrawiam
    • Witam. Mam problem z zainstalowaniem języka PL w SAP R/3 4.5B na Win NT 4.0 Server z bazą Oracle 8.0.6. Nie wiem jakie dodatkowe kroki należy podjąć gdyż import taki przeprowadzałem w 4.6C pod w2k Server z Oraclem 8.1.7.1.1 i nie bylo większych problemów. W Win NT za pomocą Regional Options ustawiłem język Polish z opcją "Set as system default locate" oraz ustawiłem klawiaturę polską programisty. Windows nie ma problemu z wyświetlaniem polskich znaków. Za pomocą transakcji RZ10 zaimport...
    • Witam. Poszukuje informacji (materiałów) niezbędnych do przeprowadzenia exportu/importu bazy danych (Oracle 8.0.5.1.1) z systemu SAP R/3 4.5B do systemu SAP R/3 4.6D (Oracle 8.1.7.0.1). Jeżeli ktoś z Państwa zna rozwiązanie proszę o pomoc. Kontakt gall_anonim3@gazeta.pl Pozdrawiam
    • Witam ponownie, Wymyslilem sobie ze sciagne sobie tego SAPa pod Linuxa i napotkalem maly problem... Otoz tyle tego i niewiadomo co do czego z czym sie je itp.. Moze ktos z "wyjadaczy" przyblizy nam co to jest "SAP Web Application Server on Linux" czy "SAP NetWeaver on Linux and MaxDB".. Ktory sciagnac? I jak wyglada ten SAP w porwnaniu do tego ktorego sie wdraza.. A konkretnie czy mozna sie czegos nauczyc skoro pisza ze "The evaluation CDs do not include any business applicati...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się