Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      instalacje elektryczne

instalacje elektryczne

(3 wyniki)
    • Cześć, Niebawem podpisuję umowę z developerem i chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych uczestników forum, jak najbardziej precyzyjnie opisać standard wykończenia, by nie dać możliwości developerowi zaoszczędzenia na materiałach. W projekcie mojej umowy jest wpisane coś takiego: ---------------- Budynki wielorodzinne będą realizowane w systemie tradycyjnym: a) ławy fundamentowe żelbetowe, ściany fundamentowe betonowe (np. z bloczków betonowych M-6), b) klatki schodowe ...
    • Mam wielgachna prosbe. Od tygodnia probuje znalezc w Internecie liste rzeczy, ktore sobie moge odliczyc w ramach ulgi remontowej. Czy ktos moze mi pomoc?
    • Czesc Mam pytanie: US twierdzi, ze 1. plafonów nie można odliczać w uldze remontowej. A ja gdzieś czytałam, ze właśnie plafony (w odróżnieniu od lamp wiszących), można, ponieważ są "na trwałe przytwierdzone do sufitu". 2. wykładzin PCV nie można odliczyć jeśli nie są "na trwałe przytwierdzone do betonowego podłoża". Ja we wszystkich przepisach widziałam, ze mają być "na trwałe przytwierdzone", ale o betonowym podłożu nigdzie nie widziałam. Właściwie, to nie wiem, jaka jest w tym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się