Forum Dom Prawo w nieruchomościach
ZMIEŃ
      instalacje elektryczne

instalacje elektryczne

(3 wyniki)
    • Dwa lata temu wynająłem lokal użytkowy. Wcześniej prze kilka lat lokal stał jako pustostan, nieużywany, gołe ściany, bez prądu, bez liczników. Zrobiłem tynki, odmalowałem, zrobiłem instalację elektryczną, STOEN zainstalował liczniki. I teraz moje pytanie. Wyprowadzając się z tego lokalu muszę go zostawić w stanie w jakim go otrzymałem. Czy to oznacza, że mogę np. zwinąć instalację elektryczną a STOEN-owi zlecić odłączenie i zabranie liczników ???
    • Witam. Mój brat zamienił się na mieszkania za swoje mniejsze wziął dużo większe z długami(dług spłacił ok 25 000). Mieszkanie jest zdewastowane i nie posiada licznika energii elektrycznej (poprzednicy ciągnęli prąd na lewo-jest sporządzony protokół o braku licznika). Czy mój brat może liczyć na wyremontowanie mieszkania "przez zarządce"(nie wiem jak zwie się to prawidłowo) . Czy za nowy licznik i przegląd instalacji elektrycznej musi płacić z własnej kieszeni.Pozdrawiam i proszę o jakie...
    • Witam. Kupiliśmy mieszkanie od skarbu państwa. Sprawa wygląda tak, że trzeba będzie wymienić całą instalację elektryczną w nim, bo są niesamowite przebicia i nie ma mowy teraz o jakimkolwiek remoncie do czasu usunięcia usterek. W akcie notarialnym nie ma nic wspomnianego na temat ewentualnych usterek w mieszkaniu. Znajduje się zapis, że nabywamy je z dniem takim i takim. Jest to mieszkanie w bloku wspólnoty mieszkaniowej. Problem z niesprawna instalacją elektryczną pojawił się dopiero p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się