Forum Praca Praca za granicą Au Pair
ZMIEŃ
      internetu

internetu

(14 wyniki)
    • chcialabym wiedziec czy trezba spisywac z rodzina wybrana przez internet jakas umowe, i na jakiej zasadzie sie to robi jesli trzeba, i czy przed wyjazdem czy na miejscu???
    • Czesc dziewczyny.Za pare miesiecy sama wybieram sie do USA jako au- pair.Hmm..i w zwiazku z tym zastanawiam sie czy wybor rodziny z internetu jest bezpieczny.Czy moglybyscie mi doradzic,napisac cos wiecej o swoich doswiadczeniach?Jakie strony sa najlepsze?Z jakich wy korzystalyscie?Znam www.aupair.com,ale tam trzeba zaplacic dodatkowo 105$ za rejestracje.aCzekam na szybkie odpowiedzi.Z gory dziekuje!Pozdrowionka!
    • Chaciałabym w najbliższym czasie zostać au pair w UK i tak sobie cały czas szukam informacji na ten temat i nie moge się zdecydować co jest lepsze jechać przez agencje czy samemu szukać rodzinki przez internet. Niby na tym forum większość z was pisze ze agencja to głupota ale przed chwiląbyłam na forum www.ang.pl i tam piszą że lepiej pierwszy raz jechać przez agencje. Byłam już w agencji Anya zabrałam dokumenty do wypełnienia ale teraz sama już nie wiem bo w końcu te 700zł mogłab...
    • Postanowilam napisac co mnie raczej nas spotkalo.. Tzn. ja i moj chlopak bylismy juz przygotowani do wyjazdu do UK do pewnej rodziny i wszystko bylo wspaniale,wszystko ustalone,platnisci,godziny pracy,host mother poprostu byla przesympatyczna. Pozniej jednak nagle sie jej odwidzialo i bez zadnego powodu (tzn powod byl taki ze nie wyobraza sobie ze moglibysmy mieszkac razem w jednym pokoju a drugiego nam nie da- przez miesiac ustalalismy szczegoly i wczesniej wszystko bylo w porzadk...
    • Witam:) Chcialabym wyjechac jako au pair do Francji i zastanawiam sie, w jaki sposob znalezc rodzinke. Na poczatku myslalam o agencji, jednak czesto spotykam sie z opinia, iz lepiej znalezc sobie rodzinke za posrednictwem Internetu. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Kiedy operka wyjezdza za posrednictwem agencji, ma zapisane w umowie, iz pracuje dziennie 6 godzin(o ile dobrze pamietam), przynajmniej we Francji. To mi odpowiada, gdyz chce poswiecic duzo czasu na nauke jezyka. Miesiecznie d...
    • Gdzie szukac? jestem zainteresowana wyjazdem, szukam rodziny przez biuro ale obawiam sie ze jest zbyt duzo chetnych.. wybieram sie do Francji.
    • Hej, mam kilka pytan dotyczacych tej sprawy 1. czy po znalezieniu rodzinki korzystacie z posrednictwa zagranicznej agencji? 2. czy spisujecie z rodzina jakies umowy? 3. czy rodzina wymaga od was przedstawienia referencj i dzwoni do osob ktore je wystawily? 4. czy rodzina oplaca dojazd, ubezpieczenie, kurs jezykowy... ? to chyba na razie tyle;D wiem, ze to wyglada roznie, w zaleznosci od tego jak sie z rodzina dogada, ale chce byscie opisaly jak to bylo w waszym przypadku z gory d...
    • Coraz wiecej osob pisze do mnie na GG (jakby co moj numer to 891614), albo na maila z zapytaniem, jak wygladaja zasady wyjazdu przez internet. Pewnie juz pisalam taki watek (tak mi sie przynajmniej wydawalo), no ale jeszcze raz (troche moralizatorsko, ale ostatnio naprawde mnie baaardzo niektorzy mecza): *Zanim sie zdecydujemy na wyjazd, nalezy pamietac, ze au pair to osoba "do pary" ktora ma pomagac rodzince w opiece nad dzieckiem, w zamian natomiast otrzymuje drobne kieszonkowe...
    • Zarejstrowalam sie na jednej ze stron na ktorej profile maja operki i rodzinki i kilka przyslalo mi oferty, niektore dosc sympatyczne, pisaly do mnie meile i podawaly swoje adresy ale nei wiem czy wogole szukanie takiej rodziny jest bezpeiczne bo przeciez kazdy moze sobie zalozyc tam profil i "udawac" ?????// jak myslicie ???
    • bo sprawdzalam na au pair world i pisze ze 60-65 euro tyg a z tego co slyszalam to chyba raczej rodziny placa wiecej..ile dostajecie i za ile godzin?
    • Witam! Ja jadę do Hiszpanii jako Au pair na wakacje i znalazłam tę rodzinkę przez internet ( na stronach au pair ), mama jest Polką dlatego zależy jej aby mieć operkę z Polski. Piszemy maile i dzwonimy do siebie, ale jednak coś sie obawiam. Czy słusznie? Jednak agencja daje jakąś pewność, a tu jade w ciemno. czy ktoś tak z Was jechał??? Troche się boję....
    • Hej, Co zrobic zeby znalezc rodzinke tylko na wakacje.. czy aby byc au pair w UK trzeba miec pozwolenie na prace? ile nalezy oczekiwac kieszonkowego?skad byc pewnym ze przez internet znaleziona rodzinka istnieje a poza tym nie bedzie cie wyzyskiwac.. A jak juz sie uda to co mozna robic w wolnym czasie.. Doswiadczone aupairki pomozcie.. Pozdrawiam Karolina
    • szukałam rodiznki na wakacje i znalazłam, samis ię do mnei zgłosili, kilka dni ze mną pogadali, wyłącznie przez maile. To ja zadawałam wiecej pytań, potem przestali pisac na jakieś 2-3 dni i w końcu sie odezwali ze mnei chcą. Poprosiłam ich o umowę, napisali ze przyślą w następnym tygodniu i teraz jets problem... pisali ostatnio 2 dni temu. Mam do nich coś napisać? Mieszkają na wiosce, nieopodal Cork, podejżewam, ze nie mają netu, babka pracuje w szpitalu i korzysta z tamtąd. Miała któraś z w...
    • Jade tam po 20 lutego i ciekawa jestem czy juz tak\m ktos jest albo bedzie ? Dokłądnie w Hochsdorf Assenheim razem zawsze rażniej ?:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się