Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      kakao

kakao

(5 wyników)
    • Wyczytałam, że karob zastępuje kakako. Zastanawiam się jednak co jest lepsze i dlaczego? A może warto stosować i jedno i drugie? Co o tym sądzicie? Czy stosujecie w swojej kuchni karob? Czy dobre są wypieki z wykorzystaniem karobu zamiast kakao?
    • Ja jestem wegetarianką. Jem jogurty, jajka, białe serki, piję mleko, lubię surówki, piję soczki, kakao, jem żółty ser... Dodam, że mam 11 lat. Chciałabym poznać Waszą opinię, i tak nie będę jadła mięsa. Nie jem mięsa dlatego, że kocham zwierzęta. Nie mogę znieść myśli, że to co leży przede mną na talerzu, kiedyś biegało...Może to dziecinne, lecz dla mnie poważne.
    • Nienawidzę sztucznych ograniczeń żywieniowych i fanaberie mnie zawsze mierziły (nie jadam tego, czy tego bo taką mam ideę). Obecnie moje 3 i pół letnie dziecko ma stwierdzoną alergię na mleko, jaja i kakao. Wiem, że dieta wegetariańska je dopuszcza, a dieta wegańska już nie (prócz kakao, jako roślinne). Jajka albo mleko są w każdym pieczywie cukierniczym. Nie mogę dać dziecku ciastka, czy drożdżówki. Nie może jeść innych słodyczy jak czekoladki, czy batoniki. Nie może rano wypić ...
    • Rola żywności i żywienia www.pfm.pl/u235/navi/176246/back/173479 w drugiej tabelce zobacz: kwas fitynowy Pozdrowienia Jędruś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się