Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      kalisz

kalisz

(57 wyników)
    • Proponuję Członkomom Klubu SLD wybór Posła Kalisza na swojego Szefa oraz samej Partii , a Posła Leszka Millera na Wicemarszałka. Obecny Wicemarszałek z SLD Poseł Venderlich powinien zostać Przewodniczącym którejś z Komisji Sejmowej. Najlepiej Kultury i Środków Masowego Przekazu lub Regulaminowej. W takiej konfiguracji personalnej SLD utrzyma dotychczasową niezłą pozycje w Sejmie. Wybór Kalisza będzie osobową przeciwagą dla Posła Palikota. U Kalisza będzie dominowała wiedza i rozum a u Palik...
    • I oczywiscie ! im wczesniej i gruntowniej tym lepiej. Dosc juz tego matactwa i mafijnego uwalniania kolesiow od odpowiedzialnosci.
    • Słuszna decyzja. Cały czas mówiłem, że Rysiu nie nadaje się do ciężkiej partyjnej pracy. Woli być gwiazdą mediów, celebrytą, lubianym przez wszystkich (w tym przeze mnie). Drobna porażka powoduje u niego frustracje. Szefowanie partii to zadanie dla faceta z charakterem !
    • Nie ma większej podróbki niż Kalisz, kampania dobrze odzwierciedla "potencjał" SLD.
    • I słusznie.Po tych wygadywaniach Kalisza w mediach o jakichś targach-Napieralski nie mógł postąpic inaczej.Mowienie,że wystąpienie Kalisza na spędzie u Palikota,ktory programowo chce zniszczyc SLD- było pretekstem, nie jest prawdziwe, bo BYŁO POWODEM!!!To dlatego ponad dwustu delegatow w głosowaniu tajnym,a więc jak najbardziej demokratycznym-uznało, że Kalisz nie zasługuje na wotum zaufania.Ponad to zlekceważenie najważniejszego w partii wydarzenia w roku-czym jest Konwencja i wyjazd na url...
    • Tylko zgodzić się z bardzo trafnymi opiniami.Faktycznie w SLD takim człowiekiem na poziomie jest pan Kalisz .Napieralski to widać że sztuczny facet ,lepszym i bardziej pasującym do lewicy był Olejniczak ale mnie ta formacja wybitnie nie odpowiada gdy wspomnę kto za nią stoi ,co robili i jak perfidnie potrafią wyportkować wyborców.
    • A kiedy ten przewodniczacy bedzie mial juz wlasciwe jaja i bedzie lewica, a nie o popluczyna lewicy sprochnialych troglodytow czerwonego smietnika, Kwasniewskich, Oleksych czy innych Millerow --- inspiracjademokracja.com/2010/09/27/smutasy-dziennikarskie/
    • Wyobrazcie sobie.. Ziobro, Kaczynski i Lepper w jednej celi.... Poezja :)
    • Do mieszkania podejrzanej minister wpada FBI. Kobieta wyjmuje pistolet, FBI zabija ją seriami z automatów. Naliczono w ciele minister 12345 kule. Prezydent... nagradza FBI, a media okrzykują herosami agentów FBI. Ale to w USA.
    • Po raporcie Kalisza chcę przeprosić pana posła,że go kiedyś niesłusznie krytykowałem.
    • Postawa Kalisza mi się nie spodobała bo pokazuje, że najważniejsze jest miejsce na liście a nie osobowość i mówienie, że jest mu żal Kasi jest co najmniej nie na miejscu Jeśli Kalisz jest tak dobry dla lewicy jak sam o sobie myśli to powinien kandydować z byle jakiego miejsca, wszak wyborcy lewicy to nie durnie i gdyby chcieli to z łatwością by go odnaleźli i postawili przy nim odpowiedni znaczek Rozumiem, że są względy taktyczne, lider ciągnie listę, itp, itd ale wybrzydzanie Kalisza i...
    • Kalisz-Goleń nadaje się! Takich goleni trzeba dużo, bardzo dużo.
    • to, że facet po domu lubi połazić w sukience to mnie nie dziwi bo nie o takich przypadkach słyszałem ale jeśli wybitny parlamentarzysta broni się przed prokuratorem imunitetem i mówi, że nie wciągał nosem amfy a mąkę to ręcę mi opadają ale Kalisz ma rację, że taki ktoś się doskonale nadaje do kółka wzajemnej adoracji zwanej parlamentem
    • bardzo szanuję pana Kalisza za jego wyważone sądy . Ostatnio do swoich zalet (?) dołączył lojalność do partyjnego szefa .
    • Jak na predstawiciela partii, która chce coś ugrać na tej awanturze, Kalisz wypowiada się dość obiektywnie. W każdym razie przygotował sie do wywiadu, co warto podkreślić, bo nie zawsze daje się go słuchać. A co do meritum... po prostu ciężki wstyd.
    • Do czego służą publiczne media, koalicji PISLD ? Do partyjnej propagandy !
    • Czy prokuratorzy zajmujący się pospolitymi przestępstwami typu,rowerzyści czy kradzież kostki masła nie są w stanie zrozumieć dużej afery,po za tym tego typu gratka zdarza im się raz w życiu więc się muszą nachapać.
    • Pamiętam niedawny wywiad Kalisza w którym mówił że Palikot go oszukał, bo to nie miała być partia wodzowska... To miało być powodem jego (Kalisza) odstąpienia od Palikota. Przecież jakiś sens miał jego udział w pierwszej konwencji Palikotowej (w Sali Kongresowej). Tak, czy siak - Kalisz to sympatyczna i inteligentna osoba, ale polityczne "ni to ni owo" - trzeba wiedzieć czego się chce i być skutecznym !
    • Łaczę się w bólu w Gazetą Wyborczą. To straszna wiadomość.
    • Dobrze,że Kalisz przejrzał na oczy i przekonał się,że ma do czynienia z oszustem politycznym. Wg.politologów ojcem chrzestnym Palikota jest Jerzy Urban. Ja z ułożonych faktów uważam,że jest tych ojców-dwóch. Do Urbana dodaję Tuska. Tusk bojąc się lewicy, uknuł z Palikotem 5.08.2010r. w 6-cio godzinnej naradzie/o tym mówił w TVN-24-Palikot/-ten oszukańczy plan. Całe to wyjście z Sejmu było jedną wielką mistyfikacją. Teraz Palikot mówi o jedynej wymarzonej koalicji z Platformą. Już obsadza mini...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się