kierownica

(75 wyników)
  • DLONIE POMAGAJA W WIDZENIU Mozna sobie odpuscic czytanie calosci - na to forum nadaje sie to: "Amerykanie zaznaczają, że wyniki ich badań odnoszą się nie tylko do zastosowań medycznych, ale również do prowadzenia samochodu. Możliwość trzymania obu dłoni na kierownicy nasila świadomość zarówno jej samej, jak i okolicznych przyrządów [oraz ich wskazań]. Jeśli samochód jest postrzegany jako rodzaj przedłużenia kierownicy, trzymanie na niej obu dłoni polepsza postrzeganie położenia auta i ...
  • Czy faktycznie odczuję taką ogromną różnicę, kiedy z auta bez wspomagania przesiądę się do auta ze wspomaganiem? I w jakich sytuacjach? Bo domyślam się, że parkując, zawracając, skrecając (?). Dziękuję za wyrozumiałość ;-)
  • mozna tak jezdzic? przepisy cos o tym mowia?
  • wyborcza.biz/biznes/1,100896,7158477,Komisja_Europejska_domaga_sie_od_Polski_rejestracji.html Co wy na to? Gdzie jak gdzie, ale w Polsce to zabójstwo, w ciągu miesiąca zjechałoby do Polski 100-200 tysięcy aut i już widze jakby wyprzedzali jakieś kamazy czy inne jadące 60 km/h. Ja sobie tego nie życze
  • Obejrzałem sobie poniższy filmik na ten temat: expertia.pl/strefa/material/expertia-tv-kierowca-doskonaly-kierownica Instruktor z filmu radzi: 1. trzymać ręce na kierownicy :-) 2. przed zakrętem: - nie zmieniać wyjściowej pozycji rąk - kręcić do jakichś 90 stopni bez odrywania rąk, do momentu aż jedna ręka znajdzie się nad drugą - od 90 stopni do jakichś 180, pracuje górna ręka, dolna odrywa się od kierownicy - przy 180 stopniach uwolniona ręka łapie za szczyt kierownicy ...
  • 3/4 spotkanych przeze mnie na drodze kobiet "leży" na kierownicy. Mają taki dziwny styl prowadzenia - twarz jak najbliżej szyby. Czy tacy kierowcy powinni być w ogóle dopuszczani do ruchu? Przecież to znaczy, że nie panują nad wozem
  • motoryzacja.interia.pl/wiadomosci_dnia/news/jak-kobieta-trzyma-kierownice,888810,415
  • scorpius.aspd.pwr.wroc.pl/fun/woman.jpg
  • "- Chciałam dojechać na czas na modlitwę - tak Katarzyna J. tłumaczy powód szaleńczej jazdy samochodem, która zakończyła się śmiercią 18-letniego przechodnia. Prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie zabójstwa Katarzyna J. leży w szpitalu w Zdunowie. Jak sama mówi - czuje się dobrze. - Pamięta pani co się stało w środę? - pytam. Katarzyna J. (29 lat, sprzątaczka) opowiada spokojnie, uśmiecha się: - Chciałam dojechać na czas na modlitwę. Wiedziałam, że jeżeli będę zważać na ...
  • Szanowni forumowicze. Od dawna zastanawiałem sie gdzie umieścić ten wątek Jestem wieloletnim (ponad 18 lat jazdy i 1,5 mln przejechanych km)aczkolwiek młodym wiekiem kierowcą i widok skończonych kretynów na drogach już nie tylko mrozi krew w żyłach ale prosi się aby wyjąć delikwenta z auta, a kluczyki wyrzucić do najgłębszej rzeki. Nie będę opowiadał o debilach wyprzedzających jak sie da nawet poboczem, ale o pozbawionych wyobraźni durniach skręcających w lewo ze skrzyżowaniu. Codzienni...
  • Nurtuje mnie pytanie dlaczego kobiety uważane są zwłaszcza przez mężczyzn za gorszych kierowców? Czy "baba" za kierownicą musi oznaczać kłopoty na drodze? Jezdzimy zazwyczaj ostrożniej, mniej ryzykownie, "z głową" ale nie znaczy, że zle!Więc prosimy o więcej zaufania i szacunku zwłaszcza panów kierowców.
  • ja lubie wysoko
  • Kto wreszcie się za to weźmie i wyda wojnę totalną tej pladze. Rozmowa przez komórkę w trakcie jazdy jest wielokrotnie bardziej niebezpieczna niż przekroczenie prędkości o 20-30 km/h, a stało się to prawdziwą plagą, wystarczy przyjrzeć się prowadzącym auta, aby zorientować jak wielki jest to procent. Policja bagatelizuje, a ignorancja, bezmyślność i nieodpowiedzialność kierujących jest wprost zatrważająca.
  • Gazeta 'Dziennik' cytuje czasopismo 'Gala'. "Maciek doskonale pamięta przepisy ruchu drogowego, historię motoryzacji ma w jednym palcu. Kilka razy siedział już w samochodzie. Jestem przekonany, że znowu będzie jeździł - mówi w wywiadzie dla "Gali" Włodzimierz Zientarski." www.dziennik.pl/wydarzenia/article347410/Maciej_Zientarski_siada_za_kierownice.html Mam mieszane uczucia. Nie ma w necie jeszcze tego wywiadu i nie wiadomo, w jakim kontekscie pada np to zdanie: Włodzimierz Zienta...
  • Szydłowiecka (pod Radomiem) policja zatrzymała dwóch pijanych mężczyzn jadących na jednym rowerze. Jeden z nich siedział na ramie i trzymał kierownicę, drugi siedział na siodełku i pedałował. Policjancii maja jednak dylemat, któremu z nich postawić zarzut kierowania pojazdem w stanie nietrzeźwości. Zdania są podzielone. Funkcjonariusze są za tym, aby ukarać obydwóch. A co myślicie o tym?
  • Polak za kierownicą.. o błędach, które popełniają nasi rodacy za kierownicą ..dobry artykuł ..polecam: menforum.pl/motoryzacja/inne/polak-za-kierownica..html
  • Czas akcji: piatek pod wieczor Miejsce akcji : wyjazd z os.Paderewskiego (okolice BP, Mc donald, Prakitker) na A4 Wroclaw Bohater: ciemna calibra o numerach SL -za kierownica koles w zoltym T-shircie Wyjezdzam z osiedla na trase, wbrew pozorom mam trojkat wzgledem wyjezdzajacych ze stacji rowniez na A4, przed znakiem ustepuje pierwszenstwa czarnej astrze, ktora sie zatrzymala bo kierowca uznal iz to ja mam pierwszenstwo, mrugam dlugimi, gosc ruszyl a koles z calibry po klaksonie. ...
  • no raczej! www.smog.pl/wideo/32327/pijanynbsp_kierowca_co_on_wyprawia/ aczkolwiek ten ostatni dziwię się, że zdecydował się na wyprzedzanie.
  • sytuacja: parking, zaparkowałam jak się należy wyszłam by coś załatwić, wracam a jakiś łoś zostawił auto tak że nie mogłam wyjechać(jakby chciał znalazłby miejsce) albo mógł zaparkować na sroku nikt by słowa nie powiedział ale on oczywiście musiał mi zastawić wyjazd a sie spieszyłam do pracy no i teraz moje pytanko czy jak w takiej sytuacji zadzwoniłabym na policje to czy oni wlepili by mu mandat?? przyszedł łaskawie i przestawił ale jak powiedziałam że zła jestem to ten tak mnie ...
  • Policjanci wyjaśniają okoliczności wypadku kolejowego, do którego doszło wczoraj [ubiegły czwartek] wieczorem w Nisku na ul. Głowackiego. 40-letnia mieszkanka Przyszowa wjechała na przejazd kolejowy przy zamkniętych rogatkach. Ford scorpio, którym kierowała uderzył w bok wagonu odbijając się od niego. Z relacji kobiety wynika, iż nie zauważyła opuszczonych rogatek, ponieważ były całkowicie przykryte śniegiem. Kobieta miała bardzo dużo szczęścia, samochód odbił się od akumulatorów w wagonie i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się