Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      kierownica

kierownica

(78 wyników)
    • Znowu będę zrzędził :) Zauważyłem ciekawą regułę - kierowca siedzący w pozycji "fightera" za kierownicą (tj. wychylony do środka auta lub opierająca się na drzwiach, trzymając jedną rekę na górze kierownicy, to wg mnie najbardziej agresywny typ kierowców. Nie przestrzega przepisów, wpycha sie po chamsku, sam nikogo nigdy nie wpuszczając przed siebie, jest pierwszy do otrąbywania innych, a do tego najprawdopodobniej ma nikłe pojęcie o przepisach.
    • Stoje ja sobie elegancko w korku i mysle... Hmm, wlasciwie to pozniej, najpierw obserwuje... Obserwowalem z zazdroscia kierowcow jadacych z przeciwka, smigajacych z predkosciami niedozwolonymi... I dojrzalem Pania... Szczerze mowiac sam sie dziwie jak ja zauwazylem (ach ten wzrok i spostrzegawczosc...). A widac bylo jej czolo... Oczy byly praktycznie na wysokosci kierownicy. Podejrzewam, ze nie byla slusznego wzrostu... Ale zaciekawilo mnie, jaki to ma wplyw na bezpieczenstwo jazd...
    • Takie wrażenie dzisiaj miałem. Przeżyłem szok, gdy zbliżyłem się do koślawo jadącego VW Bora - nad zagłówkiem kierowcy nie wystawał nawet włosek, nie mówiąc o głowie kierowcy! Wyprzedziłem go na zabudowanym (mejson ?!!!) bo, jak wspomniałem - jechał nierówno i denerwująco. Przy przejeżdżaniu z boku zobaczyłem przyczynę niewidocznej głowy kierowcy - na oko - dwudziestolatek leżał w odchylonym fotelu jak na leżaku, więc pewnie ledwo widział znad deski rozdzielczej. Stąd ch...
    • Od predkosci 120 km/h czuc jak kierownica Corolli lekko drzy, jakby wibruje, im szybciej sie jedzie, tym bardziej. To na pewno nie jest kwestia podloza. Wiadomo wam cos o tym? Nadmieniam, ze nie jestem alkoholiczka i rece mi sie nie trzesa :-) Pozdro Roza
    • Od paru dni stwierdzam co następuje: W czasie jazdy stwierdzam co jakiś czas opór na kierownicy przy skręcie,po przełamaniu już dalej lekko chodzi. Wrażenie jest takie jakbym wyjeżdżał co jakiś czas z głębokiej koleiny. Nafukałem kolaski(=podpompowałem kółka)i miałem wrażenie, że pomogło a tu jednka nie. Przecież mi nagle w mieście kolein nie przybyło.To Warszawa temu winna,to po powrocie z niej tak się zaczęło. Jutro samochód idzie na obserwacje do mechanika.Czego się spodziewać? ...
    • Mam pytanko, Znasz może tę firmę i co o niej sądzisz? www.airbag.pl/ Noszę się z zamiarem kupna skórzanej kierownicy do mojego paska. Oni mają fajne obszycia. Za obszytą kierownicę chcą 270 złotych bez zwrotu starej. Gdy oddam swoją starą na wymianę, cena wyniesie 170. Pzdr.
    • www.allegro.pl/item106612781_super_sportowa_kiera_vw_sparco_z_golfa_iii_3_bcm.html
    • Ostatnio jak auto było w serwisie ustawili mi zbieżność. A ustawili tak, że kierownicę miałem 10 stopni w prawo gdzieś. zaraz do nich wróciłem, ale już zamykali, nie chciało mi się przyjeżdżać następnego dnia, więc się umówiłem, że po prostu zrobią mi następnym razem jak będę przejeżdzał koło nich(bo koła są ok, tylko kierownica krzywo - kwestia estetyki). Jakoś nie przejeżdzałem, ale też nie usmiechało mi się za bardzo płacić za taką pierdołę, więc przy okazji kolejnego serwisu (który ro...
    • 5 listopada 2003 r. Citroen C2 uzyskał jedno z najbardziej prestiżowych wyróżnień prasowych w Niemczech - nagrodę "Goldenes Lenkrad" (Złota Kierownica) w kategorii małych samochodów. Nagroda ta jest przyznawana od 1976 r. przez grono ekspertów i znanych osobistości najlepszym modelom wprowadzonym do sprzedaży w danym roku. www.samar.pl/index.html?section=4&news=3806
    • Witam. Już pewnie niektórzy z was zdążyli się przyzwyczaić do moich nietypowych zachcianek:) , dziś poszukuje kierownicy(właściwie nakładki klaksonu) montowanej m.in. w Polonezie Coupe. Dla tych którzy nie wiedzą jak to wygląda - link : files.fso.inds.pl/upload/Guciu/kierownica-coupe.jpg Jak zwykle licze na waszą pomoc, takie kierownice zdarzały się także w "zwykłych polonezach" oraz dużych fiatach. Może ktoś widział, bądź widuje taką część, prosze o pomoc. Z góry dziękuje za zai...
    • Bez obaw – nie pomyliłam forum, na pewno będzie na temat auto-moto:) Pewien mądry facet powiedział kiedyś, że ZADEN facet nie przyzna się do tego, że jest słabym kierowcą i kiepskim kochankiem. Odważył się tak powiedzieć, bo był świetnym kierowcą, więc nikt nie podejrzewał, że z tym kochaniem mogłoby być coś nie tak.:) Obserwując facetów za kółkiem, zarówno tych w innych samochodach, jak i tych, którzy mieli okazję mnie wieźć, mam wrażenie, że większość próbuje za kierow...
    • Ruchliwe, duże skrzyżowanie w mieście średniej wielkości. Przed skrzyżowaniem, na przestrzeni bodaj 20 metrów stoją cztery słupki, na każdym wiszą po trzy znaki drogowe. Pod kilkoma coś jeszcze dopisano drobnym drukiem na białych tabliczkach. Jeżdżę tamtędy dość często, a do tej pory nie zarejestrowałem, o czym te wszystkie znaki mnie informują, czego zabraniają, co nakazują (wiem na pewno, że jest tam m.in. zakaz ruchu pojazdów rolniczych, reszty nie zauważyłem). Po prostu nie daję...
    • Cos dziwnego dzieje mi sie z kierownicą,ucieka jakby lekko w lewo.Niby nie sciaga samochodu na tą stronę,ale wyraznie latwiej ruszyc nia w lewo w czasie jazdy niz w prawo.Po za tym czesto podczas skrecenia jej w lewo slychac stuknięcie.Podczas parkowania wszystko jest w porządku.Co to moze byc?
    • Tak sie zlozylo, ze od Wigilii do konca swiat, w kilku podejsciach, wyjezdzilem ponad 700 km. Jezdzilem roznymi dwucyfrowymi drogami nie wiecej niz 100-150 km na raz. W ciagu tych trzech dni, mimo bunczucznych zapewnien, ze policja bedzie prowadzic wzmozone kontrole, nie widzialem ani jednego radiowozu. Nikt nie lapal na radar i nikt nie sprawdzal ilu kierowcow siadalo za kolkiem w co bardziej podnioslym swiatecznym nastroju. Zapewne na drogach o wiekszym natezeniu ruchu niz malo uczeszczana ...
    • f1.wp.pl/kat,48594,title,Kubica-dostal-Nissana-GT-R,wid,12296823,wiadomosc.html Fajny! Po Krakowie pare sztuk tego wynalazku już jeździ. Ostatnio widziałem czarnego GT-Ra a za kierownicą znanego krakowskiego rajdowca.
    • tu jakastam ankieta: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3866308.html ja rzadko gadam przez tel, czasem cos czytam w korku, stacji nei przerzucam, mam 3 akceptowalne zapamietane po 1,2,3 a radio obsluguje bez patrzenia. Najgorzej jest z ipodem - najbardziej rozprasza, chyba jeszcze bardziej niz pisanie SMSów. Kiedys próbowałem sie puknąć podczas jazdy ale nie wiadomo co tu czemu bardziej przeszkadza
    • Zgodnie z obietnica, razem z Krakusem moglem testowac Forda Focusa C-max, wrsja z silnikiem 1.6 TDCi. Jezdzilsmy na zmiane kolo godziny, wiec krotko, ale przy mojej upierdliwosci w temacie samochodow, troche moge powiedziec. Mam mieszane wrazenia, ale po kolei: Wyglad: jaki jest C-max, kazdy widzi :) Wg mnie mozna bylo cos zrobic innego z tylem samochodu, ale to kwestia gustu. Na pewno wyglada o niebo lepeij niz Touran :) Wnetrze: i tu zaczynaja sie schody - bo im dalej od kierownicy, tym g...
    • www.trader.pl/details,131,14392285111420051732083.asp
    • Witam. Przeczytajcie ciekawy artykuł w "Polityce": www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead33&news_cat_id=936&news_id=218379&layout=18&page=text Z tą podzielnością uwagi jest dość dziwnie - np. można (ja mogę) swobodnie prowadzić rozmowę bezpośrednią (w sensie "twarzą w twarz") pisząc jednocześnie opis do projektu; dużo gorzej idzie mi taka rozmowa podczas pisania maila a już zupełnie niemożliwe jest pisanie maila podczas rozmowy telefonicznej - tak jakby trudno było zwracać się ...
    • moja siostra prywatna, nie mylic z zakonna. ;)) Dziewczyna zrobila prawo jazdy ponad rok temu. Zdala za drugim razem, jednak wlasciwie to nie jezdzila (ja wiem, jak 500km razem z jazdami na nauce jazdy zrobila to wszystko), a bo to najlepiej Ja zawiez, przywiez, a to nie ma czasu zeby sama prowadzic samochod. I kurcze zaczela jezdzic. W sumie dobrze... Na razie tylko z asysta, m.i. ze mna. W zwiazku z tym dlaczego zawsze musze wysiadac z samochodu poklucony z Nia. Czy nie moze zrozumi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się