Forum Kuchnia Kuchnia
ZMIEŃ
      kogut

    kogut

    (5 wyników)
    • Na swieta zrobilam rosol z koguta.Byl bardzo dobry. Oskubalam mieso z kosci i co dalej? Pomyslalam o zapiekance, ale tego miesa jest dosc sporo. Poza tym to miesko jest raczej suchawe. Co byscie z tego zrobili?
    • Poszukuję ciekawych przepisów na potrawy z mięsa koziego, oraz najlepszy przepis na koguta w winie.
    • w/g Makłowicza Składniki / meal compositions: poporcjowny duży kogut wiejski, 10 dag - pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 1-2 - liście laurowy lub gałązka tymianku, 10 dag - masła, 1 – łyżka mąki, 10 szt. - małych cebulek, 1 – szklanka bulionu, 0,5 l. - wytrawnego czerwonego wina, sól, pieprz Plan / recipe: na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz, na którym obsmażamy koguta, którego wcześniej posoliliśmy, natarliśmy świeżo zmielonym pieprzem ( pamiętajmy, że najpierw sma...
    • Ostatnio zastanawiała mnie jedna rzecz: Jeśli wezmę jajko (normalne. ze sklepu) i umieszcze je w temperaturze wysiadującej kwoki to czy wukluje mi się mały kurczak? Pytam z ciekawości.
    • Smardze(9)

      Jest taki zapomniany grzyb - smardz, jest on niestety pod ochroną, ale czasami mimo wszystko się skuszę i zbiorę trochę, a akurat zaczął się sezon na nie (UWAGA jak nie znasz to nie zbieraj, bo można pomylić z piestrzenicą kasztanowatą !). Grzyb ten dawniej nazywano "polską truflą" choć nie rośnie pod ziemią - chodzi o walory smakowe. Próbowałem - naprawdę smaczny ! Mam pytanie - czy zna ktoś jakieś ciekawe przepisy na ten grzyb - chodzi mi także o przetwory ?! Pozdrawiam !] Yam...
    Pokaż wątki z forum:

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się